AJAX EN FEIJENOORD VANUIT HET ENNEAGRAM

De titelstrijd in de Eredivisie nadert het hoogtepunt. Ajax versloeg Feijenoord, terwijl deze Rotterdamse grootmacht al zeker leek van het kampioenschap. Hoe kan dat?
Ajax is in het Enneagram type 3, de Winnaar. Dit type kan slecht tegen verlies, weet zich altijd weer op te pompen om op het moment supréme een topprestatie neer te zetten. Ajax hecht waarde aan uiterlijk vertoon, het grootste stadion, karakteristieke spelers en alles moet winnen uitstralen.
Feijenoord is type 6, de Loyalist. Bij Feijenoord horen geen sterren, het is de club van Hand in hand kameraden. Bij deze club is het collectief van belang. Het legioen is de twaalfde speler. In de Amsterdam Arena ontbrak het legioen, er waren alleen maar Ajaxsupporters toegelaten. Dat was het wat de club opbrak. Toen ook de scheidsrechter een aantal beslissingen in het nadeel van Feijenoord nam en er geen protest van publiek te horen was, gaat een type 6 groep de oren laten hangen. Toen de spits uitviel was het vertrouwen weg.
Maar Feijenoord komt terug en in de vertrouwde Kuip zullen ze er weer staan, al is het elftal verzwakt. Ajax ruikt de gevallen prooi en zal alles op alles zetten om de komende wedstrijden te winnen. Alles in het elftal is nu gericht op één ding: de winst.
Het wordt een boeiende strijd met PSV als Enneatype 9 club, als wachtende die kan toeslaan als de ander even verzaakt.
Het worden boeiende weken.