Vakantie voor de 9 Enneagramtypen

Het is druk op het vliegveld. Op de wegen naar het zuiden eveneens. Het is vakantie. 11 miljoen mensen vertrekken en komen weer terug. Heerlijk een paar weken ergens anders zijn. Een klein nadeel is dat bellen en appen en internetten net zoveel kost als thuis met als gevolg dat heel veel mensen gewoon doorgaan met hun onbetamelijke gedrag om overal waar ze zijn maar te reageren op de piepjes van hun telefoon. Lekker op vakantie dus.
De 9 Enneatypen hebben allemaal hun eigen vakantie beleving.:
Type 1, de Perfectionist, heeft alles gepland, onverwachte gebeurtenissen ingecalculeerd en is totaal voorbereid.
Type 2, de Helper, verheugd zich enorm en helpt iedereen uit het gezin om alles in te pakken en eventueel ook met de keuzes van wat er meekan. Waarheen de reis gaat is minder belangrijk dan dat het er gezellig is.
Type 3, de Winnaar, is op weg naar een golfresort of een ander luxe complex waar het zich in luxe kan laven aan dingen waar je thuis geen tijd voor hebt gehad.
Type 4, de Romanticus, kies voor een bijzondere vakantie. Dat kan een natuurreis zijn, een klein bijzonder hotel of een landstreek waar niemand ooit van gehoord heeft. Als het maar bijzonder is en je dingen meemaakt die onverwacht zijn.
Type 5, de Waarnemer, blijft lekker thuis of in Nederland, neemt boeken mee of de iPad en vermaakt zich wel.
Type 6, de Loyalist, heeft uitgezocht wat iedereen wil en er is democratisch besloten voor een gezellige vakantie op een bekende plek zodat ieder gevaar is uitgesloten. Maar er moet wel wat entertainment zijn.
Type 7, de Avonturier, kiest op het laatste moment een bestemming die beschikbaar is en die ver weg is en waar het avontuur op iedere straathoek te vinden is. Lekker weg en ‘we zien wel wat er van komt’.
Type 8, de Baas, kiest voor een doe vakantie, er moet iets te beleven zijn. Wel moeten er andere mensen zijn zodat je contact kunt maken.
Type 9, de Bemiddelaar laat de keuze van de vakantie aan de anderen over, vindt het overal wel leuk en geniet vooral als iedereen het naar het zin heeft.

Zo zijn we allemaal over een aantal weken weer thuis en dat is iedereen de vakantie na twee weken alweer vergeten.