Ben jij in beweging of de wereld?

Ben jij in beweging of de wereld?
Je hoort vaak van anderen dat de wereld wel heel erg in beweging is, dat er zoveel rampen zijn, dat er grote spanning zijn en dat de criminaliteit toeneemt. Dat is altijd zo geweest hoor. Niets nieuws. Door het internet worden we iedere minuut van de dag van alles, wat er waar ook ter wereld gebeurt, op de hoogte gehouden. Daarom lijkt het allemaal dichtbij te komen. Weet je wie er werkelijk in beweging is? Jij en ik. Je merkt om je heen dat er een grotere bewustwording is. Meer mensen zijn zich bewust van waar het werkelijk om gaat. Het gaat niet om de ander, niet om oorlogen, vluchtelingen, armoede. Het gaat om jou en mij. Wat doe jij met wat er om je heen gebeurt. En dat er veel gebeurt weten we. Als je je bewust bent van hoe jij ermee omgaat is er sprake van groei. En groei is wat ons drijft, waar onze missie ligt en wat het leven zo de moeite waard maakt.
Is dit een leuke nadenker?

Al zolang er mensen op aarde zijn is er ruzie, oorlog, egoconflicten, liefde en haat en noem maar op. Het is nooit anders geweest. Vroeger beperkte het nieuws zich tot de stam of het dorp, later deedhet nieuws de ronde over wat er in de directe omgeving van dat dorp afspeelde, nog later wat er in het land speelde. Toen er gedrukte kranten verschenen ging het nieuws van andere landen een rol spelen. Met radio en televisie werd de wereld waar we toegang tot hadden nog groter. Maar er is niets nieuws. Het nieuws komt sneller tot ons, wordt groter gemaakt. Maar net als vroeger wordt angst ons aangepraat, worden oorlogen versterkt door de mensen die er belang bij hebben en andere voor hun karretje willen spannen. Zo is het altijd geweest. De wereld is niet in beweging, wij zijn in beweging. Natuurlijk laten ook jij en ik ons opjutten door verhalen over Trump en Poetin, door armoede, onrecht, moorden, vernielingen, aanvallen op zwakkeren, discriminatie. Maar jij en ik komen steeds weer tot bezinning en we laten de woede, angst of vertedering al snel weer achter ons. Want het gaat maar om één ding: onze persoonlijke groei en de groei van de mensen die we liefhebben. Zoals je weet incarneren we in groepen. Ieder in de groep heeft een eigen rol. Sommigen zijn er om ons leven te vergallen. Het is aan ons of we dat laten gebeuren of dat we er van leren. Als we er van leren groeien we en groeit ook die ander die merkt dat z’n actie geef effect heeft. Weer anderen zijn er om ons liefde te laten ervaren. Zo groeien al die mensen om ons heen. Dat is wat er nu aan de hand is en meer dan in vroegere tijden. De groei is eeuwenlang heel langzaam gegaan. De bewustwording was er minder en beperkte zich tot kleinere groepen dan nu.

Geniet van alles wat je meemaakt en leer ervan.
Veel plezier.