ALLES KOMT ALTIJD GOED

Alles komt altijd goed
Er kan niets fout gaan omdat fout niet bestaat. Je kan een afslag missen, je kan stil blijven staan, je kan achteruit gaan of terug lopen. Dat leidt tot niets, maar dat is dan jouw keuze. De weg die je te gaan hebt is vaak in nevelen gehuld. Als je door de nevel heen gaat zie je de zon weer opkomen. Als je de duisternis voor lief neemt en gewoon doorgaat kom je vanzelf weer in het licht. Als de weg klimt en klimt en de top nog lang niet in zicht is, ga je toch verder en merk je dat het opeens naar beneden afdaalt en alles je weer meezit.
Er is altijd iets van buiten jouw invloedsfeer dat een gebeurtenis in gang zet. Soms is het iets dat je van je stuk brengt, je doet schrikken of angstig maakt. Soms is het iets moois dat je direct verder helpt. In alle gevallen gaat het erom dat je iets doet met dat wat er gebeurt. En dat iets is dan iets positiefs. Als je ervan leert is het goed. Als je wegrent, je verstopt, je verantwoordelijkheden ontloopt, zal er weer iets gebeuren en nog eens, tot je er weer iets positiefs mee doet. Zo simpel is het leven. Oorzaak en gevolg. Er gebeurt iets wat iets anders tot gevolg heeft. De gebeurtenis is buiten jouw invloedssfeer maar het gevolg niet. Want het is het gevolg voor jou. Als anderen het als een ramp zien of als vreselijk, is dat hun gevolgtrekking. Als jij een andere gevolgtrekking hebt is het prima.
Dat is toch enorm boeiend. Als dit klopt betekent het dat je wel degelijk invloed hebt op je leven. Niet op wat er gebeurt, maar wel op hoe je ermee omgaat. En je bent altijd verantwoordelijk voor de keuzes die jij maakt. Ook voor de keuze om niets te doen en je te verstoppen.
Als we het nog iets verder doortrekken ben jij de creator van wat jou overkomt. Wij zijn immers scheppende wezens. Als je scheppend bent creeer je dus dat wat er gebeurt. Want als je niets doet met wat jou overkomt gebeurt er weer iets totdat jij er iets mee doet. Mijn advies is om altijd te kijken naar wat de boodschap kan zijn in wat er gebeurt. Als je een ongeluk krijgt wil dat vaak iets zeggen. Je leert ervan. Als je ziek wordt eveneens. In deze stelling zit het gevaar dat je aanneemt dat als iemand met een aangeboren ziekte op aarde komt dat hun eigen schuld is. Maar zo ligt het niet. Een aantal zaken zijn zo omdat ze het karma van iemand anders kunnen zijn. Dan ben jij de gebeurtenis in hun leven. Jij hebt te dealen met je ziekte of handicap. Ook dat is karma. Het vliegtuig wat neergeschoten werd boven Oekraine kan toch niet gecreeert zijn door die driehonderd mensen die gestorven zijn. Het is wel een gebeurtenis die heel veel impact heeft op miljoenen mensen. Dat is ook karma. Zo wordt het ingewikkeld, maar het blijft toch een helder verhaal. Er gebeurt iets en jij moet er betekenis aan geven. De keus is aan jou. Altijd. Kies je voor slachtofferschap, ga je jouw woede uiten op de veroorzakers, teneergeslagen blijven zitten. Het zijn keuzes die je maakt. Je kunt ook kijken wat je kunt doen met de gebeurtenis die onvermijdelijk was voor jou, want je hebt geen invloed gehad. Creƫer je eigen werkelijkheid door iets positiefs te doen met alles wat er om je heen gebeurt. Dan los je karma in en wordt je vrij.