EIK coach

Het Enneagram is een psychologisch model dat in Amerika op een groot aantal universiteiten wordt gedoceerd op de faculteit psychologie. Het model heeft esoterische en filosofische achtergronden en is vele duizenden jaren oud. Het Enneagram geeft heel snel inzicht in de diepe motivatie voor gedrag. Het uitgangspunt is dat maar weinig mensen het Enneagramtype zijn waarvan het gedrag een uitvloeisel is. De meeste mensen hebben door hun conditioneringen één of meerdere andere Enneagramtypen aangenomen. De oorzaak van het veranderen van Enneagramtype zit in de omstandigheden van je leven. Daardoor is je echte zelf, het Enneatype dat je werkelijk bent, helemaal verdrongen waardoor je niet meer weet wie je werkelijk bent. Met het EIK protocol worden die andere Enneatypen weggehaald zodat je weer toegang krijgt tot je grote kracht. Vanuit die kracht kunnen problemen worden aangepakt en opgelost.

De methode is niet alleen succesvol bij psychische problemen maar ook veel lichamelijke kwalen blijken een emotionele oorzaak te hebben die vaak vanuit een verandering van psychologische structuren (Enneagramtypen) oplosbaar is.

EIK blijkt een zeer effectieve methode te zijn om mensen beter in hun vel te laten zitten en wordt veel gebruikt bij psychische problemen, burn-out, overspannenheid, relatieproblemen en soms bij lichamelijke problemen die een emotionele achtergrond hebben. EIK is ontwikkeld door Enneagram deskundige Willem Jan van de Wetering in samenwerking met de arts Roy Martina en met verschillende psychologen. Momenteel zijn er in Nederland en België ca. 70 therapeuten en coaches die van deze techniek gebruikmaken.

Voor wie:
EIK Coaching is voor iedereen die met emotionele of fysieke en chronische klachten kampt. Ook voor kinderen met allergieën en chronische infecties is EIK Coaching geschikt. EIK wordt ook veel ingezet bij Burn-Out.

EIK Coaching is geschikt voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren en/of een genezingsproces wil bevorderen.
Enkele voorbeelden:
• Je wilt ziekte voorkomen en/of niet vroegtijdig verouderen;
• Je ervaart een te hoge werkdruk, bent gestrest en/of je wilt van een burn-out genezen of een burn-out voorkomen;
• Je wilt succesvoller zijn en/of beter functioneren;
• Je loopt vast in bepaalde patronen; in je werk, je relatie, je financiën, familie of spiritualiteit;
• Je wilt je sport- en/of studieresultaten verbeteren;
• Je hebt last van onzekerheid, angsten, fobieën, nervositeit, te weinig zelfvertrouwen;
• Je bent ziek of je sukkelt met je gezondheid.

EIK Coaching is uitermate succesvol bij bijvoorbeeld: allergieën, fobieën, pijnbehandeling, chronische ziekten waaronder vermoeidheid, reuma, een tekort aan energie en bovendien levert het direct resultaten op bij alle andere fysieke en mentale klachten.

Wat zijn de tarieven voor een coaching sessie?
Een sessie duurt ongeveer één à anderhalf uur. Een (kennismaking) sessie waarin ook getest wordt bedraagt ca. € 45,- tot € 75,- per sessie afhankelijk van de tijdsduur.

Wie zijn de EIK Coaches in Nederland:
Onderstaand vind je een overzicht van de EIK Coaches in Nederland en België. Tevens vind je hier hun adresgegevens zodat je rechtstreeks met hen contact kunt opnemen om eventueel nog vragen te stellen of je aan te melden voor een persoonlijke sessie.terugCoaches