Nieuwsbrief - maart 2012

INHOUD
Sluimeren
Gratis boek
Afslanken met het Enneagram
Jouw proces met de film As It Is In Heaven
Dag van de liefde
Enneagram Kennismaking
Enneagram Professional Coach
Lezingen
Kort nieuws
Aanbieding: Vitaliteitstest
Agenda
 

SLUIMEREN
Van Coco de Meyere en Kim Tjoa kreeg ik ooit de film Megane, een Japanse film waarin een overwerkte vrouwelijke professor op een klein eiland tot rust komt door zich over te geven aan de enige bezigheid op het eiland: sluimeren. Ik ben gewend geraakt aan sluimeren. Sluimeren is tussen waken en slapen in. Het is het moment dat de zon bijna ondergaat en de maan nog niet schijnt. Sluimeren is je gedachten laten gaan zonder er op in te gaan, emoties te laten zijn en zonder erop te reageren. Je neemt bewust waar wat er is maar laat het zijn. Mijn tip is dan ook: neem iedere dag een moment om te sluimeren.
 

GRATIS BOEK
Op de site kan je een gratis boek downloaden. Het boek heet 'Zelfcoaching met het Enneagram'. In het boek lees je hoe je, vanuit je type, jezelf het beste kunt coachen. Je ziet je valkuilen en je vermogens en talenten. Lees hoe je meer uit jezelf kunt halen! Het is een beknopt boek dat je direct kunt gebruiken. Ik zou het leuk vinden als je me daarna een mail stuurt over je ervaringen met het boek.
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Na een aantal zeer succesvolle workshops 'Afslanken met het Enneagram' geven we deze workshop op zondag 25 en maandag 26 maart in Roermond bij Centrum Spiraal en vanaf 4 april op vier woensdagavonden in Dedemsvaart. Afslanken is nog nooit zo makkelijk geweest. Logisch eigenlijk dat diëten niet voor iedereen werken. Als je het koppelt aan de negen Enneagramtypen zie je enorme verschillen in het omgaat met afvallen. Vandaar dat ik negen voedingsadviezen heb ontwikkeld, maar ook kijk ik welk type bij jou het sterkst is en maak daarop een plan van aanpak. We werken met familieopstellingen, het procesmodel, belemmeringen opsporen en vooral veel bewustwording. Door al deze oefeningen gaat je bewuste en onbewuste hand in hand om je lichaam terug te brengen naar je natuurlijke gewicht.

Schrijf je hier in.
 

JOUW PROCES (workshop)
'Jouw Proces met de film As It Is In Heaven' is een dagworkshop op 7 april in IJsselmuiden. De Zweedse film 'As it is in Heaven' laat vijf processen zien die aan het einde allemaal samenvallen. Aan de hand van die processen gaan we in de workshop kijken naar jouw proces. Waar sta jij in jouw procesmodel? Als je dat weet weet je ook je volgende stap en de daarop volgende. Je ontdekt wat de processen van anderen zijn en hoe je deze kunt synchroniseren. Het is een workshop die gaat van Wens naar Werkelijkheid. Je creëert zelf dat jouw wens werkelijkheid wordt. De film gebruiken we als handleiding zodat je ziet wat de realiteit laat zien en je jouw dromen waar kunt maken.

Klik hier voor meer informatie.
 

DAG VAN DE LIEFDE
'Een Liefdevolle Relatie' heet mijn laatste boek en aan de hand daarvan geef ik een workshopdag op 21 april in IJsselstein. Bij binnenkomst krijg je een test om uit te vinden hoe liefdevol jij in relaties staat. Daarna gaan we kijken naar wat liefdevol zijn ten opzichte van anderen nu precies is. We werken met de 12 kernverlangens. Deze kernverlangens hebben we allemaal nodig, maar de meeste mensen kennen er maar 9. Drie verlangens ontbreken dus en juist die drie zoek je bij anderen. Door dit te herkennen en eerst aan jezelf te geven zoek je ze niet meer bij anderen en kan je dus zonder voorwaarden in een relatie staan. Deze workshopdag wordt een wonderlijke ontdekking van de liefde in jezelf.

Klik hier voor meer informatie.
 

KENNISMAKING MET HET ENNEAGRAM
Op 4 dinsdagavonden in mei geef ik een workshop 'Kennismaken met het Enneagram'. Het Enneagram is een bron van verborgen informatie. Informatie over jezelf, je diepste verlangens, je talenten en je valkuilen. Daarnaast laat het EnneagramSymbool zien waarom je gedrag vertoont, waarom je dit ego hebt en wat het doel ervan is. Je leert jezelf en je omgeving beter kennen en je wordt meer een meester over jezelf.

Klik hier voor meer informatie.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Wil je gaan coachen met het Enneagram, dan is er nu een gecertificeerde beroepsopleiding die in Amsterdam wordt gegeven vanaf september. In 16 dagen, in een tijdsbestek van 7 maanden, wordt je opgeleid tot Enneagramcoach en kan je dit model in coaching in gaan zetten. Je leert hoe jouw coachingsstijl is, welk type de coachee nu precies is en waar zijn/haar valkuilen zitten. Je gaat anderen snel in het Enneagram herkennen en leert ook om bedrijfsculturen vanuit het Enneagram te bekijken. Je werkt met het procesmodel van Coaching en gaat de coachee naar een hoger niveau in zijn type brengen waardoor de valkuilen hulpbronnen gaan worden en gedrag vanuit een ander idee wordt aangestuurd. Veranderingsprocessen beginnen in de groepsleden. Door iemand te coachen met het Enneagram heb je effectief resultaat en ben je goed in staat om het optimale in jezelf en anderen naar boven te halen. De opleiding start in september in Amsterdam.

Klik hier voor alle informatie.
 

LEZINGEN
De komende tijd geef ik een aantal lezingen.
18 maart: Onkruidbeurs in Houten over Spiritualiteit en het Enneagram
3 april: Bibliotheek in Oosterhout over Enneagram IntegratieKunde
10 april: Bibliotheek en Boekhandel Ananda in Haarlem over Liefdevolle relatie.
22 april: Boekhandel van de Ven Soest over Liefde en het Enneagram
 

KORT NIEUWS
Blij
Ik ben heel blij dat alle opleidingen die ik geef door de beroepsvereniging BATC zijn erkent en worden geaccrediteerd. Dat betekent dat je nu in 4 jaar afgestudeerd therapeut kunt zijn aan het Enneagram College.

Radio Merlijn
Iedere maandagavond maken Wietske Visser en ik een radioprogramma over spiritualiteit, het Enneagram en liefde op www.radiomerlijn.nl. Je kunt mee chatten en je vragen worden dan in het programma behandeld.

Coaching
Mijn praktijk heeft aan belangstelling niet te klagen. In Dedemsvaart (en een keer in de maand rond Amersfoort), doe ik coaching met o.a. EIK. Als je mijn hulp wilt inroepen kan dat dus.

Boeken
Ik krijg veel reacties op het boek 'Spiritualiteit en het Enneagram'. Dank daarvoor. Ik geef vaak lezingen over liefde en dan komen mensen met het boek 'Een liefdevolle relatie' in hun hand binnen. Geweldig dat dit zo goed loopt. Het boek gaat binnenkort op voor een herdruk.

Ik schrijf iedere week een dagboek over wat ik meemaak. Kijk dus regelmatig op de site.
 

AANBIEDING
Ik doe regelmatig een legging met verschillende kaartensets om inzicht te geven. Voor deze maand heb ik een aanbieding: VITALITEITSTEST
Hoe vitaal ben jij?
De legging kost €15.-.
Mail me je naam en een vraag over jouw vitaliteit.

Ik doe een kaartlegging met de Enneagram Inzichtkaarten, Open je hart en Emotionele Psychologiekaarten. Uit die legging maak ik een rapport dat je per mail krijgt toegezonden. Daarin lees je wat jou weerhoudt om helemaal vitaal te zijn, wat jou dwarszit en wat je kunt doen in optimaal vitaal te zijn.
Ik kijk naar verschillende gebieden:
a: je persoonlijkheid
b: je emotionele blokkades
c: je vitaliteitsniveau

De kaarten geven aanwijzingen en die vertaal ik met de inzichten.
Het mooie van kaart leggingen is dat het je inzicht geeft. Je kunt er iets mee. Door het inzicht krijg je nieuwe informatie, kijk je anders tegen iets aan en dan kan je iets veranderen waardoor je situatie weer veranderd.
Stuur een mail als je van deze aanbieding gebruik wilt maken. Je ontvangt dan een bevestiging.

Veel plezier ermee.
 

WERKEN MET MIDDELEN
In de middelen lijn is er een nieuwe serie: Emotionele Psychologie. Er zijn nu 21 middelen voor de belangrijkste emoties. Deze middelen kan je inzetten als je veel last hebt van ene bepaalde emotie. Als je vaak angstig bent kan je het bijbehorende middel innemen. Heb je last van onzekerheid, dan neem je zekerheid in.

Klik hier om alle middelen te zien.
 

AGENDA
25 en 26 maart: Afslanken met het Enneagram Roermond
3 april: Lezing Oosterhout
4 april: Afslanken met het Enneagram in Dedemsvaart
10 april: Lezing Haarlem
7 april: Jouw Proces met de film As it is in Heaven
8 april: radio interview RadioMeer
20 april: Hoe schrijf ik een boek workshop in Emmen.
21 april: Liefde in IJsselstein
22 april: Lezing in Soest
8 mei: start van Kennismaking met het Enneagram
10 mei: lezing Helios in Harderwijk

Stuur deze nieuwsbrief door naar anderen zodat zij zich er ook op kunnen abonneren.
 

Ik wens je hele mooie weken toe met veel inspiratie
Willem Jan van de Wetering

terug