Nieuwsbrief - maart 2013

INHOUD
Je leven is een cadeau
Enneagram avonden
Enneagram tweedaagse
Enneagram Professional Coach
Biografisch schrijven
Zomerworkshops
Nieuwe boeken
Volgen
 

JE LEVEN IS EEN CADEAU
De verrassingen in je leven hebben altijd een bedoeling. Je kan plannen maken wat je wilt, het leven heeft soms iets voor je gepland dat je nooit had kunnen voorzien. Dat boeit me steeds opnieuw. Ik hoor het van cliënten, ik zie het in de workshops. Voor de een is het een verrassing, voor de ander een obstakel en soms een drama. Je kan zo onvrijwillig geconfronteerd worden met iets waarvan je nooit gedacht had dat het jou zou overkomen. Maar het gebeurt wel. Bij mij ook. Vorig jaar een hartprobleem, overlijden van een vriend, nu het alleen wonen en single zijn. Het zijn allemaal dingen die gebeuren, net zoals alle leuke dingen zoals een financiële meevaller, een hele leuke opdracht voor een boek, een contract voor een column. En nog veel meer. Allemaal cadeautjes. Ook de vervelende dingen. Soms moeilijk om uit te pakken, maar uiteindelijk brengt het je veel. Daarom het motto voor deze maand: geniet van alles wat je meemaakt en doe er iets mee!
 

ENNEAGRAMAVONDEN
Vanaf 3 april wordt de Enneagram workshop gegeven op vier woensdagavonden. In die vier keer ontdek je de kracht van het Enneagram. Je ontdekt jouw type, je zwakte, valkuilen, verborgen talenten en vermogens. Je gaat anderen herkennen in het Enneagram en ervaart hoe je je communicatie kunt verbeteren. Willem Jan van de Wetering neemt je mee in de wereld van het Enneagram waardoor je verbanden gaat zien in jouw leven. Je krijgt opdrachten mee naar huis waardoor het Enneagram heel praktisch invulbaar wordt en je er direct mee aan de slag kunt.
Willem Jan schreef 15 boeken over het Enneagram en geeft opleidingen en workshops.
De vier avonden kosten totaal €125.- en ze vinden plaats in Dedemsvaart.

Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie.
 

ENNEAGRAM TWEEDAAGSE
Enneagramspecialist Willem Jan van de Wetering geeft op... en ..... een tweedaagse Enneagram workshop waarin je kennismaakt met de negen typen. Je ontdekt jouw type en er wordt een verband gelegd met het Procesmodel, een onderliggend Enneagram. Je ziet wat je valkuilen zijn, wat je overtuigingen vanuit je type zijn en je ervaart hoe je dat patroon kunt doorbreken. Willem Jan laat songs horen die aan een type gebonden zijn en hij geeft voorbeelden van het gedrag.
De Enneagram tweedaagse wordt gegeven op landgoed Zonheuvel in Doorn en kost €195.-.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Het Enneagram leent zich heel goed om mensen te coachen vanuit dit model. In de beroepsopleiding Enneagram Professional Coach leer je de negen typen heel goed kennen, ontdek je wat jouw manier van coachen is, wat je valkuilen als coach zijn en hoe je de client het beste kunt coachen. In vijftien dagen werk je eraan om alle technieken vanuit het Enneagram in te zetten zoals de Weg naar Vrijheid, de negen niveaus van zijn, het Procesmodel en andere ondersteuningen. Het is een erkende en gecertificeerde opleiding die in september van start gaat in Doorn.

Klik hier voor alle informatie.
 

BIOGRAFISCH SCHRIJVEN
Schrijven is niet alleen belangrijk, het is fantastisch om te doen. Schrijven brengt balans tussen denken en voelen. Je emoties kunnen verwoorden is een verwerking. In de workshopweek Biografisch schrijven zijn de ochtenden gereserveerd voor de kennis overdracht. Je gaat de ins en outs leren over het schrijven. In de middag ga je zelf aan de slag. Daarna krijg je persoonlijk advies en coaching in je schrijfproces. De avonden worden gebruikt voor bijzondere workshops zoals het bovenhalen van informatie uit je leven die je vergeten was, oefeningen om je creativiteit tot het hoogst haalbare te brengen en techniek om de woorden te laten dansen. Het wordt een mooie week. Je kan hem doen om echt biografisch te schrijven aan je boek of als therapie om oude stukken te verwerken en vooral te helen. Er is voor beide optimale begeleiding. Deze workshop wordt gegeven van 25 tot 31 mei.

Klik hier voor meer informatie.
 

ZOMERWORKSHOPS
Enneagramweek
Naast het Biografisch Schrijven is er de Enneagramweek. Dit is het mooiste cadeau aan jezelf. In deze workshop ontdek je jouw essentie, je levensdoel en je wordt in individuele sessies met een coach naar die kern gebracht. Je leert het Enneagram heel praktisch in je leven te gebruiken en vooral ervaar je wat de kern van het Enneagram is. Je maakt een geboorte ceremonie mee waar oude stukken worden opgeruimd. Je creativiteit wordt vergroot, je pijn verminderd en je verborgen talent wordt geactiveerd. Eerste week juli in Valthe.

Klik hier om je aan te melden of voor meer details.

Spirituele week
In augustus wordt de spirituele week gegeven. Vanuit het spirituele Enneagram ontdek je waarom je hier bent, hoe je beter met je gids kunt communiceren en wat engelen voor jou kunnen doen. In een individueel gesprek wordt je levensdoel blootgelegd. Door oefeningen ga je ervaren hoe je jouw spiritualiteit kunt gaan gebruiken in je dagelijks leven.

Schrijf je nu in.

Workshop Zelfheling
Tijdens de beide pinksterdagen wordt er een 2-daagse workshop van twee dagen gegeven waarbij het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd.
Ons zelfhelend vermogen is enorm sterk. Het zijn overtuigingen, emoties, energetische blokkades die er voor zorgen dat we ons lichaam niet zelf kunnen helen en daardoor afhankelijk worden van anderen of medicijnen. Het is natuurlijk niet zo dat we zonder artsen kunnen. Als er iets fysieks is is de hulp in roepen van een arts de eerste noodzaak. Maar als de diagnose is gesteld en het helings proces op medische wijze op gang wordt gebracht is het inzetten van het zelfhelend vermogen een prachtig middel om werkelijk te genezen. Tijdens deze workshop ervaar je hoe jij, onder alle omstandigheden, je zelfhelend vermogen in kunt zetten. Dit kan voor lichamelijke maar ook voor geestelijke problemen. Je zal er versteld van staan wat deze workshop voor je gaat betekenen.

De workshop Zelfheling wordt gegeven in het Enneagram College in Dedemsvaart. Deze dagen duren beide van 10.00 tot 17.00 uur. Je kan in de buurt overnachten in een B&B. De kosten (exclusief overnachting en diner) zijn €225.- voor de hele workshop, inclusief drinken en lunch en begeleiding.

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.
 

NIEUWE BOEKEN
Enneagram voor jouw persoonlijkheid
Dit boek heb ik een paar jaar geleden geschreven voor een boekenketen. Het boek is vooral bedoeld voor als je nog niet heel veel van het Enneagram weet. Het boek is nooit in de boekwinkels verkrijgbaar geweest en alleen via de website verkocht. Nu is er een nieuwe uitgave van gemaakt waarin ik wat verbeteringen heb aangebracht en wat heb uitgebreid. Voor het eerst is het nu voor iedereen verkrijgbaar. Op levendige wijze wil ik je laten kennismaken met het model waar ik al zoveel jaren enthousiast over ben en dat mij zoveel brengt. Het is te koop in de webshop en de boekwinkel.

Enneagram Code
Dit boek is eerder verschenen als Enneagram Code Gekraakt. In het boek beschrijf ik voor het eerst de negen niveau's die er in het Enneagram zijn. Het zijn de negen enneagrammen zoals het Enneagram van Aartsengelen, planeten, spirituele Enneagram, De weg naar Vrijheid, kernverlangens, Procesmodel, karaktertypologie en nog anderen. Het is een onbekend boek voor velen, maar een heel bijzonder boek dat veel duidelijk zal maken over de geheime codes van het Enneagram.
 

VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
 

Ik wens je hele mooie weken toe met veel inspiratie
Willem Jan van de Wetering

terug