Nieuwsbrief - mei 2013

INHOUD
Neem je leven zoals het bedoeld is
Biografisch schrijven
Enneagramweek
Nieuws in het kort
Nieuw boek
 

NEEM HET LEVEN ZOALS HET BEDOELD IS
Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Je kunt in de toekomst kijken, maar de invulling van de toekomst is nog altijd je eigen keuze. Alles hangt af van jouw groei. Dit heeft mij de afgelopen maanden enorm bezig gehouden. Er gebeurde weer onverwachte dingen. In een meditatie hoorde ik een stem zeggen: 'Willem Jan het gaat om jouw groei. Alles wat er gebeurt is afgestemd op je groei. Je hebt een pad te gaan, maar aan jou de keuze of je dat pad gaat of een ander neemt. Wij zorgen ervoor dat er het juiste gebeurt om jou je pad te laten gaan. Groei wil zeggen dat je datgene doet in je leven waarvoor je leven bedoeld is.' Prachtige woorden. Als je dat in ogenschouw neemt wordt veel van wat jou is overkomen je duidelijk. Mij wel. De workshops en opleidingen die je in deze nieuwsbrief aantreft kunnen jou verder helpen op je pad.
 

BIOGRAFISCH SCHRIJVEN
Op zaterdag 25 mei begint de bijzondere workshop Biografisch schrijven. Het wordt het beginpunt van een bijzondere reis. Laat ik eerst vertellen waarom ik deze week organiseer. Ik geef al jaren de workshop 'Hoe schrijf je een boek'. Ik heb ook een boek met die titel geschreven. Als trainer/coach beleef ik zelf minder plezier aan die workshop want ik kan alleen mijn kennis en technieken overbrengen, maar niets doen met mijn andere kwaliteiten. Tot ik Ariadne Jaski ontmoette die mijn biografie met me wilde schrijven. Ze vertelde dat zij als therapievorm voor de biografie kiest. Vooral uit interesse voor mensen en hoe en waarom ze hun keuzes hebben gemaakt. Toen ze mij ondervroeg ontdekte ik hoeveel ik over mijn leven vergeten was. De feiten kende ik wel, maar de motivatie en het bredere perspectief was mij ontschoten. Ik zag de kracht van Biografisch Schrijven.
Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om alles wat ik weet over het schrijven van bestsellers (ik heb nu ruim driehonderdduizend boeken verkocht) en van uitgeven (ik heb 20 jaar een uitgeverij) en mijn ervaring als coach/therapeut, te combineren.
De workshop wordt gehouden in het prachtige Franse plaatsje Aubenton waar Chantal en Rene een boerderij schitterend hebben verbouwd tot een trainingslocatie waar we goed uit de voeten kunnen.

Wat gaan we doen? Iedere morgen geef ik een uitleg van schrijftechnieken, opbouw van een boek, keuzes voor taalgebruik en tijden, zinsopbouw, gebruik van hij, zij, ik en wij enzovoort. In de middag is er tijd en ruimte om aan het werk te gaan. Je gaat ergens zitten en je gaat starten met je boek of biografie. Het landgoed Buirefontaine kent vele leuke plekjes waar je heerlijk in de zon of in de schaduw kunt gaan schrijven. Ik loop steeds rond om je te helpen als dat nodig is. Om vijf uur kan je je materiaal bij mij inleveren en heb ik de gelegenheid om je advies te geven. Om zeven uur is het diner en om half negen start de avond workshop. Die avonden zijn bedoeld om dieper te graven in je onderbewuste, om vergeten stukjes van je leven naar boven te halen of/en om dingen uit het verleden los te gaan laten. Zo wordt deze week een onvergetelijke ervaring. Je komt thuis met het begin van je boek, je kent alle technieken waarmee je verder kunt schrijven en je hebt dingen opgeruimd of juist bewust gekregen over jezelf. Breng je eigen leven in beeld en ga mee op deze Reis van je leven.
Zaterdag 25 mei starten we na de lunch. Je hebt dus de ochtend om naar Aubenton te rijden. Het is 3,5 uur vanaf Utrecht. Vrijdagmiddag, na de lunch is het einde van deze workshop zodat je weer op tijd thuis kunt zijn.

Je kunt je inschrijven of meer informatie vinden op de website www.enneagramcollege.nl of klik hier.
 

ENNEAGRAMWEEK
Op 29 juni start de Enneagramweek, voor mij het hoogtepunt van het jaar. Dit is de diepste week die ik geef. In de volgende nieuwsbrief zal ik er uitgebreid over berichten. Ik nodig je uit om op de website te kijken en voel dan even of dit de workshop is die jij graag zou willen doen. Het is een hoogtepunt voor mij omdat ik al mijn kennis, ervaring en kunde erin kwijt kan en in de veertien jaar dat ik deze workshop geef zoveel mensen heb kunnen helpen om bij hun kern te komen, hun gedrag te kunnen veranderen en zelf de leiding over hun leven te laten nemen.

Klik hier om er meer over te lezen.
 

NIEUWS IN HET KORT

  • In de nieuwe Onkruid staat weer een column van Willem Jan. De titel is 'Geld is Nooit het probleem'. Zo'n verhaal wil je toch niet missen.
  • De opleiding Enneagram Professional Coach is afgerond en het examen is door alle deelnemers met verve gehaald. In september start de nieuwe opleiding in Doorn.
  • Op 11 juni geeft Willem Jan een lezing in Limburg in kasteel Gronsveld voor de Kasteelkring. Stuur een bericht naar info@kasteelkring.nl als je daarbij wilt zijn. Het onderwerp is wat jij kunt doen met het Enneagram.
  • Het seminar dat Willem Jan met Gé Groen voor de belastingdienst heeft gegeven is door de deelnemers gewaardeerd met het cijfer 9. Dat stemt tot tevredenheid.
  • De website www.enneagramcollege.nl wordt regelmatig vernieuwd en iedere week staan er nieuwe berichten op. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt op het gebied van zelfontwikkeling en specifiek met het Enneagram.
  • Willem Jan kan je volgen op Facebook en Twitter. Daar zijn dagelijks updates en verslag van belevenissen.
  • Direct na de Enneagram week in juli gaat Willem Jan beginnen aan het schrijven van de biografie van Jan Bloemhof, Van slagersjongen tot multimiljonair. Het wordt een boek dat motiveert om van kansloze naar succesvolle te komen.
     

NIEUW BOEK
Het boek 'Enneagram voor jouw persoonlijkheid' is voor het eerst in de boekwinkels verkrijgbaar. Het boek heb ik al eerder geschreven voor verkoop bij workshops en in de webshop. Nu is er een boekhandelsversie van gemaakt. Het Enneagram voor jouw persoonlijkheid is vooral bedoeld als je nog weinig van het Enneagram weet en er nog niet veel over gelezen hebt. Je krijgt een goed inzicht in de types en ontdekt al snel wat jouw dominante type is. Dat boek kan ik je dus zeker aanraden als instap in de wereld van het Enneagram.
 

Ik wens je hele mooie weken toe met veel inspiratie
Willem Jan van de Wetering

terug