Nieuwsbrief - juli 2013

INHOUD
Open dag
Kindercoach
Enneagram Professional Coach
Enneagramavonden
Info avonden
Enneagram Kindercoach
Kort nieuws
Volgen
 

OPEN DAG
De Open dag van het Enneagram College vindt plaats op zondag 8 september in Dedemsvaart. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. De deelname is gratis.
Tijdens deze dag maak je kennis met Willem Jan van de Wetering en enkele coaches van de opleidingen. Willem Jan geeft vanaf 13.30 uur een uiteenzetting van het Enneagram College. Hij vertelt welke opleidingen er gegeven worden en geeft de verschillen aan. Daarna is er een workshop 'Enneagram en Relaties' waarbij je kan ervaren wat het Enneagram voor jou kan betekenen. Er is een boekenstand, er zijn inzichtkaarten en je kunt informeel van gedachten wisselen met trainers en coaches. De open dag duurt tot 18.00 uur. Meld je wel vooraf aan. Dat kan door een mail te sturen naar info@enneagramcollege.nl.
Tot zondag 8 september vanaf 13.00 uur bij het Enneagram College aan de Oostwijk 13 in Dedemsvaart.
 

KINDERCOACH
Al tijden krijg ik te maken met kinderen in m'n praktijk. De problemen die kinderen hebben mag je niet onderschatten. Zelf werk ik veel met jongeren tussen de 14 en 21. Samen met anderen werk ik ook met veel jongere kinderen. Pas geleden viel mij ineens het volledige programma in van een opleiding tot Enneagram Kindercoach. Vol enthousiasme heb ik dat uitgewerkt en in deze nieuwsbrief vind je de aankondiging van deze nieuwe opleiding. Ik ben er oprecht trots op dat ik dit nu aan kan bieden. Vanuit een stichting waar ik voorzitter van ben zal ik me inzetten om volgend jaar een spirituele zomerweek voor jongeren te organiseren zodat zij zich gehoord voelen en tools krijgen om met spiritualiteit om te gaan. Mooi om deze zomer uit te werken.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In september start de opleiding Enneagram Professional Coach in Doorn. Het Enneagram leent zich heel goed als basis voor coaching. Vanuit het Enneagram beschik je over veel mogelijkheden om iemand optimaal te coachen en te begeleiden. Je leert de persoonlijkheid van de ander in beeld te brengen en ook z'n subtypes te bepalen. Daardoor heb je de gegevens waarop je het coachtraject uit kunt zetten. Je leert het Procesmodel te gebruiken om de ander door z'n proces te coachen. Je kan aan de slag met de innerlijk kind stukken, de Weg naar Vrijheid en de Kernverlangens. Het coachen vanuit het Enneagram brengt je effectief bij de oplossing waarna de ander zelf verder kan. De opleiding bestaat uit 7 modules van twee dagen en wordt op Landgoed Zonheuvel in Doorn gegeven.

Klik hier voor alle informatie.
 

ENNEAGRAM AVONDEN
De Enneagram Basis workshop wordt in 4 avonden gegeven vanaf dinsdag 3 september in het Enneagram College in Dedemsvaart. Het Enneagram is een psychologisch model dat snel inzicht geeft in je aansturing van je gedrag, je verborgen talenten blootlegt en inzicht geeft in het gedrag van anderen. De eerste avond krijg je een uitleg van het model en wordt Enneagramtype 8, de Baas behandeld. We doen daarbij oefeningen om dit type te ervaren. In de volgende avonden komen de andere acht Enneagramtypen aan bod, steeds met oefeningen, liedjes of andere manieren om je de typen te laten beleven. Het materiaal wordt direct bruikbaar door de opdrachten die je meekrijgt. De kosten van deze 4 avonden zijn € 125.-.

Klik hier voor meer informatie.
 

INFO AVONDEN
In het Enneagram College wordt op 29 augustus een Informatie avond gegeven door Willem Jan van de Wetering over wat het Enneagram College je te bieden heeft. De deelname is gratis. Vanaf 19.45 uur ben je van harte welkom aan de Oostwijk 13 in Dedemsvaart. Je krijgt die avond een uiteenzetting van de verschillende workshops en opleidingen. Willem Jan geeft informatie over de Enneagram avonden, de Procesmodel avond workshop en de opleiding Enneagram Professional Coach. Ook de andere opleidingen en de verschillen daar tussen, komen aan bod. Meld je wel aan door een email te sturen naar info@enneagramcollege.nl met vermelding Infoavond Dedemsvaart.
Op donderdag 12 september wordt er in Zonheuvel in Doorn, aan de Amersfoortseweg 98, een gratis informatie avond gegeven door Willem Jan van de Wetering over de opleidingen van het Enneagram College.

Meld je per email aan met vermelding Infoavond 12 september Doorn.
 

ENNEAGRAM KINDERCOACH
In november start er in Doorn de opleiding tot Enneagram Kindercoach. In 8 dagen, bestaande uit vier weekenden, wordt je opgeleid tot Kindercoach. Je dient wel als vooropleiding de EIK opleiding , Enneagram Professional Coach of een gelijkwaardige opleiding te hebben. De opleiding bestaat uit het herkennen en in beeld brengen van de persoonlijkheid van het kind en van de ouder. Je werkt aan het in beeld brengen van het proces van opvoeden, het proces van het kind, de kernverlangens van een kind. Je ontdekt het Enneatype van het gezin. Dan werk je allereerst met de ouder(s) waardoor het begrip ontstaat wat de oorzaak is van het gedrag van het kind. Daarna kijk je wat je kunt doen met het kind. De basis van de sessie is het procesmodel van opvoeden, de Weg naar Vrijheid en de kernverlangens. Het proces van opvoeden laat je zien dat er 19 stappen zijn in het opvoedproces en je ontdekt waar het proces zich bevindt waardoor je de volgende stappen kunt zien. De Weg naar Vrijheid is de weg die het kind afloopt van geboorte tot volwassenheid in 7 stappen en je ziet welke stap mogelijk onvoldoende is beleefd of is overgeslagen. Er zijn twaalf kernverlangens die een kind nodig heeft, maar in de meeste gevallen worden ze niet alle twaalf gegeven of ervaren. Door te achterhalen welke kernverlangens dat zijn kunnen ze via de ouder alsnog gegeven of hersteld worden.
De opleiding kost € 895.- en wordt gecertificeerd.
 

KORT NIEUWS

  • De Enneagramweek zit dit jaar helemaal vol. In het Drendtse Valthe wordt bij Centrum de Mirre de Weg naar Verandering ingezet.
  • Het boek Scopri te Stesso heeft Willem Jan speciaal voor Italië geschreven en brengt NLP en Enneagram bij elkaar. Hij werkt nu aan de Nederlandse uitgave.
  • 'Enneagram voor jouw Persoonlijkheid' is een boek van Willem Jan dat nooit eerder via de boekhandel te koop is geweest. Het werd alleen tijdens workshops en lezingen verkocht. Nu is er een boekhandels editie. Het boek is ideaal als je nog weinig van het Enneagram weet.
  • De opleiding tot Enneagram Kindercoach is nieuw bij het Enneagram College en wordt direct na afloop van de EIK (Enneagram IntegratieKunde) opleiding gegeven.
  • Willem Jan heeft een lezing gegeven op Kasteel Gronsveld bij Maastricht dat door een groep zeer enthousiaste mensen is bijgewoond. Ze wilden allemaal een vervolg. Dat gaat er dus komen.
  • Op maandag 16 september geeft Willem Jan een lezing in Aardenburg.
  • Op 20 september geeft hij een lezing over het Enneagram in Zaandam.
  • Op 30 oktober geeft hij een workshop in Thermen Bussloo bij Deventer.

 

VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
 

Ik wens je een mooie zomer en graag weer tot de volgende nieuwsbrief,
Willem Jan van de Wetering

terug