Nieuwsbrief - augustus 2013

INHOUD
Enneagram Professional Coach
Enneagram avonden
Open dag
Lezingen
Info avonden
Enneagram Kindercoach
Column Groei
Volgen
 

Weer opgeladen na een fijne zomervakantie is dit weer een mooie start van een nieuw werkseizoen. In deze nieuwsbrief aandacht voor groei, opleidingen, de open dag, lezingen en avond workshops.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In september start de nieuwe jaargang van Enneagram Professional Coach weer. Het is een gecertificeerde opleiding waarmee je direct aan het werk kunt. En die je ook in het bedrijfsleven goed kunt inzetten. Je leert hoe je vanuit het Enneagram kunt coachen. Het Enneagram leent zich bovenmatig voor het coachen. Het is een typologie waardoor je snel de diepere drijfveren van mensen leert te doorzien en daarop kan coachen. Het geeft tevens aan hoe jij in elkaar zit en wat je kracht en beperkingen in coaching zijn. Daar kan je dan aktie op ondernemen. Daarnaast is het Enneagram een procesmodel en kan je beter dan met welke andere techniek ook, het proces van het coachen volgen waardoor er een natuurlijk verloop in het traject ontstaat. Je leert het gebruik van opstellingen, het doorzien van het type van een bedrijf of afdeling en nog vele andere technieken vanuit het Enneagram. 
De start is eind september in Zonheuvel in Doorn in tweedaagse modules.

Klik hier voor meer informatie.
 

ENNEAGRAM AVONDEN
Op vier dinsdagavonden vanaf 3 september vinden er in Dedemsvaart, bij Willem Jan thuis, de Enneagram avonden plaats. In die vier avonden leer je het Enneagram te doorzien, ontdek je jouw type, je drijfveren en valkuilen. Op speelse manier in deze workshop het Enneagram ervaren. Iedere week krijg je aanwijzingen mee hoe je het model direct in de praktijk kunt gebruiken.

Klik hier voor meer informatie.
 

OPEN DAG
Op zondag 8 september is er in Dedemsvaart de open dag van het Enneagram College waarbij je gratis een aantal workshops kunt bijwonen en informatie krijgt over de opleidingen. Er is een introductie workshop over het Enneagram en een workshop over liefde en relaties. Daarnaast is er informatie over de Enneagram basis workshop, de verdiepingen workshop, de opleiding Enneagram Professional Coach, Enneagram Kindercoach en de EIK opleiding. Je bent van harte welkom om dit mee te maken. 
De open dag vindt plaats tussen 13.00 en 18.00 uur bij het Enneagram College aan de Oostwijk 13 in Dedemsvaart. Meld je wel aan want er is beperkt plaats.

Klik hier om je aan te melden of mail naar info@enneagramcollege.nl.
 

LEZINGEN
Willem Jan van de Wetering geeft regelmatig lezingen of korte introducties in het Enneagram, over liefde en relaties of over gezondheid.
 
16 september om 20.00 uur in Aardenburg
20 september om 20.00 uur in Zaandam.
 

INFO AVONDEN
De komende weken zijn er twee info avonden waar je informatie kunt krijgen over de opleidingen en workshops en kennis kunt maken met Willem Jan en met de coaches die je in de opleiding begeleiden. De info avond start met een korte uitleg van het Enneagram en vervolgens een uitleg van de opleidingen en workshops en de verschillen ertussen. In een persoonlijk gesprek kan Willem Jan je advies geven wat voor jou het beste is om te doen.

29 augustus om 20.00 uur bij het Enneagram College in Dedemsvaart aan de Oostwijk 13.
12 september om 20.00 uur in Landgoed Zonheuvel in Doorn, Amersfoortseweg 98.

Meld je wel aan door het sturen van een email naar info@enneagramcollege.nl.
 

ENNEAGRAM KINDERCOACH
Het Enneagram College start dit najaar met een opleiding tot Enneagram Kindercoach. In tien dagen word je opgeleid om met ouders en kinderen te gaan werken. De voorwaarde is wel dat je de opleiding Enneagram Professional Coach of de Enneagram IntegratieKunde (EIK) hebt gevolgd. Het is een prachtige aanvulling op deze opleidingen.

Klik hier voor meer informatie.
 

COLUMN
Door het schrijven van boeken krijg ik veel informatie. Ik gebruik het schrijven ook om de boodschappen die ik van gidsen krijg helder te krijgen. Het is het automatisch schrift wat mij helpt. Ik voel dat er gidsen zijn die me informatie willen geven en dan pak ik de laptop of I-pad en ga in alle stilte zitten. Dan beginnen m'n vingers te tikken wat ik in m'n hoofd hoor. Vaak stel ik een vraag en dan komt er direct een antwoord. Op m'n vraag waar m'n leven nu eigenlijk voor dient kwam direct het woord: GROEI. Sindsdien krijg ik vaak deze boodschap door. Ze zeggen steeds: 'alles wat je doet leidt tot groei. Als je dat inziet ga je andere dingen ervaren in je leven en gebeuren er andere dingen.' Ik deel dit graag met je want de impact hiervan is gigantisch. In een column op de website kom ik hierop terug. Ga voor jezelf eens na van welke gebeurtenissen je gegroeid bent. Je komt er waarschijnlijk snel achter dat het antwoord is: van allemaal.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
 

Ik heb er weer heel veel zin in en hoop je te ontmoeten.
Willem Jan van de Wetering

terug