Nieuwsbrief - september 2013

INHOUD
Dankbaarheid
Enneagram Professional Coach
Enneagram Verdiepingsavonden
Lezingen
Afslanken met het Enneagram
Enneagram Kindercoach
Internationale Therapeutenbeurs
Volgen
 
 

DANKBAARHEID
Het sluipt erin om dingen aan te nemen als normaal. Ik heb deze zomer veel geleerd door het schrijven van het boek van Jan Bloemhof. Ik realiseerde me dat ik daar dankbaar voor mag zijn. Ik heb heel veel geleerd in m'n vorige relatie en ik mag haar heel dankbaar zijn voor de spiegel die ik voorgehouden kreeg. Ik gaf vorige week een lezing. Na afloopt stapt er iemand op me toe die me vertelde dat ze een hele bijzondere ervaring had gehad. Ze zei: 'Ik zag jouw vader achter je staan en hij keek heel trots naar zijn zoon.' Ik schoot ter plekke vol want juist in die lezing had ik me afgevraagd hoe het zou zijn als mijn vader, die precies 60 jaar geleden overleed, me zou zien. Ter bevestiging vertelde de vrouw hoe hij eruit zag. Ze had nog nooit eerder iemand gezien. Dit was haar eerste verschijning. Ik was haar zo dankbaar, maar vooral m'n vader die zich 'liet' zien. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Dus kijk iedere avond even terug op de dag en uit je dankbaarheid.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In september start de nieuwe jaargang van Enneagram Professional Coach. Het is een gecertificeerde opleiding waarmee je direct aan het werk kunt en die je ook in het bedrijfsleven goed kunt inzetten. Je leert hoe je vanuit het Enneagram kunt coachen. Het Enneagram leent zich bovenmatig voor het coachen. Het is een typologie waarmee je snel de diepere drijfveren van mensen leert te doorzien en daarop kan coachen. Het geeft tevens aan hoe jij in elkaar zit en wat je kracht en beperkingen in coaching zijn. Daar kan je dan actie op ondernemen. Daarnaast is het Enneagram een procesmodel en kan je, beter dan met welke andere techniek ook, het proces van het coachen volgen waardoor er een natuurlijk verloop in het traject ontstaat. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het bepalen van het Enneagramtype van een bedrijf. Veel cliënten werken en hebben zich moeten aanpassen aan het type van het bedrijf. Daar kan spanning door ontstaan. Je leert het gebruik van opstellingen en nog vele andere technieken vanuit het Enneagram. 
De start is 28 september in Zonheuvel in Doorn in tweedaagse modules.

Klik hier voor meer informatie.
 

ENNEAGRAM VERDIEPINGSAVONDEN
Willem Jan van de Wetering geeft vanaf 10 oktober een serie van drie avonden voor iedereen die al kennis heeft van het Enneagram en deze wil verdiepen. In vier avonden wordt er ingegaan op de functie van de drie centra, de invloed van de driehoek, de pathologische structuren van de typen, de subtypen, afwijkend gedrag herstellen, het coachen van anderen naar de positieve kanten van hun type en nog veel meer. De avonden beginnen om 19.45 uur en duren tot 22.15 uur. De kosten zijn €85.- voor de hele cursus.

Klik hier voor meer info of om je aan te melden.
 

LEZINGEN
Willem Jan geeft regelmatig lezingen. Zijn lezingen zijn altijd interactief en je krijgt een goed inzicht in het Enneagram en spirituele groei. Je bent uiteraard van harte welkom.
De lezingen zijn op:

20 september in Zaandam, OBS De Jagersplas, Brasemermeer 23-b, start 20.00 uur.
15 oktober in Arnhem in het Spiritueel Café, Theater het Hof, Boekhorstenstraat 58, start 20.00 uur.
9 en 10 november op de Internationale Therapeutenbeurs in de Americahal in Apeldoorn, Laan van Erica 50, beide dagen op ongeveer 15.30 of 16.00 uur. Via www.enneagramcollege.nl heb je toegang tot de hele beurs en alle lezingen voor €5.-.
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Op 1 en 2 november wordt er in Apeldoorn de workshop Afslanken met het Enneagram gegeven. In twee dagen leer je technieken om definitief af te slanken. De ervaring leert dat dit bij 80% gelukt is om op het natuurlijke gewicht te blijven. Eerst wordt gekeken welk Enneagramtype je bent, wat je valkuilen zijn en welke producten je beter kunt laten staan. We doen 'opstellingen' om je blokkades op te heffen. Het procesmodel van het Enneagram laat je zien wat jouw proces is. Met Psych-K ervaar je hoe het is om werkelijk slank te zijn. Naast deze workshop leer je hoe je het beste kunt koken, uitgaande van jouw Enneatype. De workshop wordt dan ook gegeven in een kookstudio.

Klik hier voor meer informatie.
 

ENNEAGRAM KINDERCOACH
In de Enneagram Kindercoach opleiding gaan we er vanuit dat, als er een stagnatie is in de ontwikkeling van het kind, het vaak ligt in de interactie tussen kind en de omgeving (vaak de ouders). Door te zoeken naar de typen van kind en dat van de omgeving en die te synchroniseren en te te zoeken naar de kwaliteiten van het kind en die te versterken, is de basis voor de opleiding. 

De opleiding Enneagram Kindercoach kent een aantal speerpunten. Er wordt uitgegaan van de deugden, van dat wat het kind en de ouder wel aan competenties hebben, dus waar het kind goed in is. Daarnaast wordt er gekeken naar de rol die de ouder inneemt in de spiegeling met het kind.
Leidinggevend in de opleiding is het Enneagram met de enneatypen, de weg naar vrijheid, kernverlangens, deugden, procesmodel van opvoeden, stadia van baby tot grootouder. Je gaat een sociogram maken. Daarin staat het kind centraal met daar omheen de typen van de ouders, van de omgeving (gezin, school), weg naar vrijheid, kernverlangens, proces van opvoeding. Door de verdedigingsstrategie van de typen te veranderen en het inzicht te geven aan ouders en kind kan er veel veranderen. Dan wordt gezocht naar wat het kind nodig heeft en niet heeft gekregen en werk je eraan om de ouders dat het kind alsnog te geven. 

De opleiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel zijn acht modules uit de EIK opleiding zoals Werken met kinderen, innerlijk kind werk, ethiek, Chakra Balancing en daarnaast de Enneatypen, Procesmodel, Weg naar Vrijheid en Kernverlangens. Het tweede deel is de Kindercoachopleiding van 4 modules van twee dagen, dus acht dagen totaal. Verder dien je te kunnen spiertesten. Een spiertestdag wordt gegeven in Doorn op vrijdag 24 januari 2014 dus die kan je nog voordat de opleiding start volgen.

Je ontvangt een uitgebreid manual en diverse flowcharts.
De opleiding is praktijkgericht dus er wordt veel geoefend, ook met cliënten van buiten. 
De opleiding wordt gegeven in Zonheuvel in Doorn in 4 tweedaagse modules.
De kosten van de opleiding zijn €990.- inclusief btw, manual, lunches, koffie en thee, flowcharts en de workshops.
De trainers zijn Willem Jan van de Wetering en Jamila El Mansouri, sociaal pedagogisch medewerker.
De data voor dit jaar zijn: 16/17 november 2013, 7/8 december 2013, 18/19 januari 2014, 15/16 februari 2014. Volgend jaar start de EIK opleiding in februari, gevolgd door Enneagram Kindercoach.

Klik hier om je aan te melden.
 

INTERNATIONALE THERAPEUTENBEURS
Op 9 en 10 november geef ik een lezing op de Internationale Therapeutenbeurs in de Americahal in Apeldoorn. De lezing begint om ongeveer 15.30 uur. Ik ga dan in op het effect van het Enneagram bij het helen van je lichaam of je mind. Je kan die lezing bijwonen en tevens toegang hebben tot de beurs door op de site www.enneagramcollege.nl de kortingskaart aan te vragen. Je hebt dan voor €5.- toegang tot de beurs. Op deze beurs zijn de hele dag lezingen en workshops op het gebied van gezondheid en zelfontwikkeling. Daarnaast zijn er talloze stands en demonstraties. Ik heb zelf een stand waar ik je meer uitleg over de opleidingen kan geven of een Enneagramkaart voor je kan trekken en daar uitleg bij geven. De Internationale Therapeutenbeurs is de grootste beurs op het gebied van coaching, therapie en opleidingen. De beurs is vooral bedoeld voor coaches en therapeuten, maar is voor jou een mooie gelegenheid om eens te bekijken wat er allemaal op dit gebied te beleven valt. Je kunt ook verschillende opleidingsinstituten bezoeken zodat je het verschil weet als je bij mijn stand aankomt. En voor wie kies je dan? Juist! Kom dus naar de beurs en ik ontmoet je daar graag.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
 

Graag weer tot de volgende nieuwsbrief.
Willem Jan van de Wetering

terug