Nieuwsbrief - oktober 2013

INHOUD
Te dik
Enneagram Basis Ontdek je sterke kanten 22 November
Afslanken met het Enneagram
Enneagram Kindercoach
EIK
Open dag 10 januari
All In One
Lezingen 11 en 15 oktober
 
 

IN DEZE NIEUWSBRIEF
In deze nieuwsbrief wil ik je iets vertellen over een Enneagram workshop van één dag, over afslanken met het Enneagram, over de opleiding Kindercoach en over de EIK opleiding.


TE DIK
Wat zit het leven toch bijzonder in elkaar. Iedere keer weer verbaas je je over iets dat er gebeurt, maar even later blijkt alles op z'n plek te vallen. Een cliënte is behoorlijk te zwaar. Ze weegt 115 kilo. Wat ze ook doet, ze valt af en komt veel sneller weer aan. Het lukt haar niet. Tot bleek dat ze het overgewicht geërfd had van haar oma en dat ook haar overgrootmoeder veel te zwaar was. Ze kwam er ook achter dat ze zo bang is om werkelijk te kunnen genieten van het leven en dat ze het voor zichzelf zwaar maakt. Daarna viel ze af en nu is ze 82 kilo. Nog fors, maar dit is haar natuurlijke gewicht. Van haar 16de jaar af was ze dik en nu, op haar 31ste is ze het eindelijk kwijt. We houden vast aan overtuigingen, emoties, overerfde stukken om maar niet los te hoeven laten. Ik zeg niet dat alles zo simpel is, maar toch zeg ik het. Want dat is wat het is. Het is simpel.
 

ONTDEK JE STERKE KANTEN
In een ééndaagse workshop, met een avondprogramma, op vrijdag 22 november, neem ik je mee naar de geheimen in jezelf. Ontdek wie je werkelijk bent, wat je zwakte is en vooral wat je sterke kanten en je verborgen talenten zijn. Het Enneagram is een prachtig psychologisch model om de drijfveren van je gedrag in beeld te brengen. Tevens ontdek je in een dag welke drijfveren de mensen om je heen hebben, zie je de samenhang tussen mensen en ontdek je je werkelijke kracht. Dit is een inspirerende dag waarin je de finesses van het leven gaat zien. De workshop bestaat uit drie dagdelen. We starten met een korte uitleg van het Enneagram, gevolgd door een uitleg van de typen. De typen worden gelardeerd met liedjes en/of filmfragmenten, voorbeelden, oefeningen. De bedoeling is dat je het Enneagram gaat ervaren want alle typen zitten in je. Op deze wijze ga je jouw rollen in het leven zien en ontdek je je diepere type waarin jouw kracht verborgen ligt.
Deze ééndaagse workshop, met een avondprogramma, kost €125.-, inclusief lunch, koffie en thee.

Maak het mee en schrijf je in. Dit is tevens een mooie voorbereiding op de EIK opleiding.
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Wat wordt er toch veel geschreven over afslanken en wat verschijnen er toch veel boeken, diëten en workshops. En ze gaan er vrijwel allemaal vanuit dat hun methode voor iedereen geldt. Zoals je weet zijn er negen Enneagramtypen, negen karakters die allemaal anders reageren op voeding, beweging en  drinken. Een aantal jaren geleden heb ik Afslanken met het Enneagram ontwikkeld en de resultaten zijn overweldigend. Maar liefst 80% komt op het natuurlijke gewicht en 70% weet dit vast te houden. Logisch want in deze workshop ontdek je eerst jouw type, je blokkades om af te vallen, je overtuigingen ten aanzien van voeding, je ziet (middels een familie-opstelling) wat jouw gedrag ten aanzien van te dik zijn is. Je krijgt een aanbeveling voor voeding voor jouw type, hetzelfde voor een bewegingsprogramma en je krijgt vooral de ervaring van het aanpakken van je overtuigingen. Tevens leer je hoe je kunt detoxen met gebruik van natuurlijke voeding.
We hebben twee workshops voor je. Op 1 en 2 november is er in Apeldoorn een workshop inclusief koken. Je leert dan hoe je met natuurlijke ingrediënten een maaltijd kunt maken en als afsluiting hebben we een diner.
In januari start er in Nieuwleusen (bij Zwolle) een workshop van vier avonden waarmee je vanzelf af gaat vallen en je met simpele aanwijzingen op je natuurlijke gewicht gaat komen.

Kijk hier voor meer informatie.
 

ENNEAGRAM KINDERCOACH
De opleiding tot Enneagram Kindercoach is een bijzondere gebeurtenis. Zoals je weet, en dagelijks leest, zijn er veel kinderen met problemen. Er is sprake van veel overgewicht bij kinderen, afwijkend gedrag, depressie, aanpassingsproblemen en noem maar op. In Enneagram Kindercoach leer je hoe je kinderen kunt coachen en volledig in hun kracht kunt zetten. Het begint met het coachen van de ouders want het gedrag van het kind is een reactie op dat van de opvoeders. Die opvoeders kunnen natuurlijk ook anderen dan de ouders zijn. Het kind reageert onbewust op dat gedrag. Als je dus zou willen dat het kind veranderd zal je eerst met de opvoeders aan de slag moeten. In de opleiding leer je hoe je het type van het kind kunt achterhalen, hoe dat zich verhoudt tot de ouders en opvoeders. Je gaat aan de slag met het opvoed procesmodel en met het maken van een sociogram. Deze opleiding geeft je een diepe kijk op het levensdoel van het kind en hoe je het kind weer helemaal in z'n kracht krijgt en voor de ouders inzichtelijk maakt waar het gedrag vandaan komt. In deze opleiding ga je altijd uit van wat het kind wel goed doet, welke kwaliteiten het heeft en hoe je dat kunt vergroten. De docenten zijn Jamila El Mansouri en Willem Jan van de Wetering. De opleiding bestaat uit 16 dagen waarvan er acht in de EIK opleiding zitten. Heb je de EIK al gedaan, dan kan je in november instromen in het tweede deel, verdeeld over vier blokken van twee dagen. Anders kan je of eerst de EIK gaan doen, die 1 februari start, of de acht modules uit de EIK opleiding waarvan de eerste in maart plaatsvindt.

Klik hier voor meer informatie.
 

EIK (ENNEAGRAM INTEGRATIEKUNDE)
Al 20 jaar geef ik deze opleiding met veel succes. Duizenden mensen zijn al geholpen door EIK coaches, verspreid over het hele land. In de EIK opleiding leer je om een probleem waar iemand mee zit in beeld te brengen, tot de kern te brengen en een oplossing aan te bieden. EIK is gebaseerd op het feit dat we, door iets dat we meemaken in ons leven, van type kunnen veranderen. Daardoor is 80% van de mensen niet wie die werkelijk is. Door op zoek te gaan naar waarom je van type bent veranderd, welke blokkades daaraan verbonden zijn, welke overtuigingen iemand in z'n leven heeft aangenomen die hem of haar blokkeren, komen we uiteindelijk tot het essentietype. Dat is het type dat vlak na de geboorte actief is geworden. Door dat type sterk te maken verdwijnen je overtuigingen en verandert je gedrag. Daardoor kan je een probleem in je leven beter aan. Met de EIK coach wordt dat probleem verder aangepakt. Met deze methode is de kans heel groot dat je voorgoed verlost bent van je probleem of uitdaging. Jij kunt deze methode leren in de 22 daagse opleiding waarna je als gecertificeerd coach aan de slag kunt.

Klik hier voor alle informatie.
 

OPEN DAG
Op vrijdag 10 januari is er van 13.30 uur tot 21.00 uur een Open dag in Landgoed Zonheuvel in Doorn. Deze open dag kan je kosteloos meemaken. Daar krijg je vier workshops, er is een boekenstand, een informatiestand en verschillende demonstraties. Je maakt kennis met trainers en coaches. Je kan, als je wilt, dineren in het restaurant en zowel het middag of avond programma meemaken of je kiest voor de middag of de avond. Het programma staat ruim voordien op de site zodat je een keuze kan maken.

Wel is het van belang om je vooraf aan te melden. Dus ga naar de site en meld je aan of stuur een e-mail naar info@enneagramcollege.nl met vermelding van het aantal personen waarmee je wilt komen.
 

ALL IN ONE
Deel 1: Het begin, deel 2: de verandering en deel 3: de transformatie
In januari start een uniek programma: All In One. De naam zegt het al, je krijgt alles in één, gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Je maakt kennis met het Enneagram, Body&Mind, NLP technieken, Opstellingen, Innerlijk Kind en nog veel meer. All In One bestaat uit drie delen: Het begin, het verandering en de transformatie. Het eerste deel is Het begin en bestaat uit drie weekenden van twee dagen die ik samen met Herniz Brink geef. In die zes dagen komt je zelfontwikkeling helemaal tot bloei. Je leert jezelf helemaal kennen met het Enneagram, werkt aan jezelf met een Body&Mind programma, ruimt blokkades van het Innerlijk Kind op en brengt je emoties in balans. Met NLP technieken maak je tenslotte een plan voor de toekomst.

Met deel 2: de Verandering ga je een week lang met jezelf aan de slag. In die week word je door coaches afgepeld van je blokkades en ontdek je je ware kern. Die week is de week van de verandering en je komt er als herboren vandaan want er zit ook een geboorteceremonie in.

In deel 3: 'De Transformatie', die ook weer een week duurt, ga je met je spiritualiteit aan de slag. Je maakt contact met je hogere zelf, leert te communiceren met je gidsen en je levensdoel wordt geduid. Je zet je dagelijkse gewoonten om in nieuwe patronen en je leert te luisteren naar je intuïtie en te vertrouwen op dat wat je gidsen en andere energieën je vertellen. 
All In One is een intensief programma. Je kan blok voor blok doen.

Gun jezelf deze opleiding en kijk op de site om je aan te melden. Daar vind je ook het hele programma.


LEZINGEN
Er staan weer twee lezingen in de agenda.

Op 11 oktober geeft Willem Jan een lezing in Thermen Bussloo in de Bayan club met als thema: de geheimen van het Enneagram. Die interactieve lezing begint op 19.30 uur.
Op 15 oktober geeft Willem Jan een lezing over Enneagram en spiritualiteit in het Spiritueel Café in Arnhem. Aanvang 20.00 uur.
Op 9 en 10 november Therapeutenbeurs Apeldoorn. Tijdens de Therapeutenbeurs geef ik om 16.00 uur op beide dagen een lezing over het Enneagram. Door op m'n site op de bon te klikken krijg je een korting van €7,- op de toegang en kan je voor €5,- de hele dag op de therapeutenbeurs verblijven. Er zijn lezingen in drie zalen, talloze stands op het gebied van gezondheid en coaching, er staan uitgeversstands, opleidingsinstituten en nog veel meer. Kom dus vooral.

VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.

Veel plezier.
Willem Jan van de Wetering

terug