Nieuwsbrief - november 2013

INHOUD
Enneagram Basisworkshop
All In One
Afslanken met het Enneagram
EIK opleiding
Lezingen
Open inspiratiedag
 


NAJAARSSCHOONMAAK
De winter is weer in aantocht. De bossen rondom het huis worden al bladloos en het goudgeel heeft het groen vervangen. De natte maand zorgt ervoor dat alles langer groen is gebleven, maar nu is het echt gebeurd. De storm heeft takken afgebroken en bomen ontworteld. Het is net als in het leven. Het is weer tijd om los te laten. We zijn zo druk. Vrijwel niemand heeft tijd. Afspraken moeten lang van te voren gemaakt worden. Het najaar geeft aan dat het tijd is om los te gaan laten en tijd te nemen voor de dingen die echt belangrijk zijn in je leven. De kippen hier op de boerderij zitten al vol in de veren zodat ze de winterkou kunnen doorstaan, andere dieren hebben een nieuw vacht, verzamelen eten zodat als de vorst binnenvalt ze er klaar voor zijn. Nu wij nog. Doe een cursus, werk aan jezelf en neem er de tijd voor. Ruim dingen op (najaarsschoonmaak) en zorg dat er ruimte en tijd is voor de dingen die er echt toe doen.
 

ENNEAGRAM BASISWORKSHOP
Op 22 november a.s. van 10.00 tot 22.00 uur wordt er in een ééndaagse workshop Enneagram Basis gegeven in Doorn. Willem Jan van de Wetering neemt je mee in de wereld van het Enneagram. Je ontdekt je type, je vleugels, je valkuilen en je talenten. Je ervaart wat het Enneagram voor jou kan doen, hoe je je leven zelf meer vorm kunt geven en wat je kunt doen om volledig in balans te zijn. De workshop kent een afwisseling van een uitleg, oefeningen, popsongs waarin de Enneatypen duidelijk herkend worden en filmfragmenten.
Deze ééndaagse workshop, met een avondprogramma, kost €125.-, inclusief lunch, koffie en thee. Maak het mee en schrijf je in. Dit is tevens een mooie voorbereiding op de EIK opleiding.

Klik hier voor alle informatie.
 

ALL IN ONE
De naam ALL IN ONE geeft al aan dat je er alles in één gaat aantreffen. ALL IN ONE bestaat uit drie onderdelen die allemaal los te volgen zijn. Het eerste deel is Het Begin en bestaat uit drie weekenden van twee dagen waarin je kennis maakt met het Enneagram, Innerlijk Kind, Opstellingen, NLP technieken, Body&Mind beweging en veel meer. In januari 2014 is de start. Deze opleiding is bedoeld voor jezelf. Je ont-wikkelt je, oftewel, je laat wikkels los en ont-dekt wie je werkelijk bent, wat je drijfveren zijn, hoe je innerlijk kind je nu nog beïnvloed en hoe je stuurman wordt over je leven. Op de laatste dag maak je een plan voor de toekomst zodat je er echt verder mee kunt gaan.
Deel twee is de Verdieping (de Enneagramweek) die op eerste Pinksterdag begint en in Valthe (Emmen) wordt gehouden waarin je wordt afgepeld van je beperkingen, belemmerende overtuigingen en blokkerende emoties.
Het derde deel is De Transformatie (de Spiritueleweek) die eind augustus in Frankrijk wordt gegeven en waarin je je spirituele kant volledig gaat ontwikkelen.

Je kunt je inschrijven voor het hele traject door hier te klikken. Voor alleen het eerste deel ga naar opleidingen of klik hier.
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Wat wordt er toch veel geschreven over afslanken en wat verschijnen er toch veel boeken, diëten en workshops. Ook gaan ze er vrijwel allemaal vanuit dat hun methode voor iedereen geldt. Zoals je weet zijn er negen Enneagramtypen, negen karakters die allemaal anders reageren op voeding, beweging en drinken. Een aantal jaren geleden heb ik Afslanken met het Enneagram ontwikkeld en de resultaten zijn overweldigend. Maar liefst 80% komt op het natuurlijke gewicht en 70% weet dit vast te houden. Logisch want in deze workshop ontdek je eerst jouw type, je blokkades om af te vallen, je overtuigingen ten aanzien van voeding, je ziet (middels een familie-opstelling) wat jouw gedrag ten aanzien van te dik zijn is. Je krijgt een aanbeveling voor voeding voor jouw type, hetzelfde voor een bewegingsprogramma en je krijgt vooral de ervaring van het aanpakken van je overtuigingen. Tevens leer je hoe je kunt detoxen met gebruik van natuurlijke voeding.
In januari 2014 start er in Nieuwleusen (bij Zwolle) een workshop van vier avonden waarmee je vanzelf af gaat vallen en je met simpele aanwijzingen op je natuurlijke gewicht gaat komen.

Kijk hier voor meer informatie.
 

EIK (ENNEAGRAM INTEGRATIEKUNDE)
Al 20 jaar geef ik deze opleiding met veel succes. Duizenden mensen zijn al geholpen door EIK coaches, verspreidt over het hele land. In de EIK opleiding leer je om een probleem waar iemand mee zit in beeld te brengen, tot de kern te brengen en een oplossing aan te bieden. EIK is gebaseerd op het feit dat we, door iets dat we meemaken in ons leven, van type kunnen veranderen. Daardoor is 80% van de mensen niet wie die werkelijk is. Door op zoek te gaan naar waarom je van type bent veranderd, welke blokkades daaraan verbonden zijn, welke overtuigingen iemand in z'n leven heeft aangenomen die hem of haar blokkeren, komen we uiteindelijk tot het essentietype. Dat is het type dat vlak na de geboorte actief is geworden. Door dat type sterk te maken verdwijnen je overtuigingen en verandert je gedrag. Daardoor kun je een probleem in je leven beter aan. Met de EIK coach wordt dat probleem verder aangepakt. Met deze methode is de kans heel groot dat je voorgoed verlost bent van je probleem of uitdaging. Jij kunt deze methode leren in de 22 daagse opleiding waarna je als gecertificeerd coach aan de slag kunt.

Klik hier voor alle informatie.
 

LEZINGEN
Willem Jan geeft weer lezingen waarbij je kennis kunt maken met het Enneagram.

Op 9 december a.s. van 20.00 – 22.15 uur lezing Spirituele groei met het Enneagram in het Spirituele cafe te Ede. Prijs voor deze lezing bedraagt 13 euro inclusief koffie/thee bij aanvang. Aanmelden voor deze lezing kan via www.tobeyounique.nl.
Op 11 december a.s. van 13.30-17.00 uur workshop Enneagram in de Bayan Club, Thermen Bussloo te Voorst. Prijs van deze workshop bedraagt 49,50 euro, dit bedrag is inclusief koffie, thee en snack. De sauna entree is vervolgens gratis.
 

OPEN INSPIRATIE DAG
Op vrijdag 10 januari 2014 is er van 13.30 uur tot 21.00 uur een Open dag in Landgoed Zonheuvel in Doorn. Deze open dag kan je kosteloos meemaken. Daar krijg je vier workshops, er is een boekenstand, een informatiestand en verschillende demonstraties. Je maakt kennis met trainers en coaches. Je kan, als je wilt, dineren in het restaurant en zowel het middag of avond programma meemaken of je kiest voor de middag of de avond. Het programma staat ruim voordien op de site zodat je een keuze kan maken. Wel is het van belang om je vooraf aan te melden. Dus ga naar de site en meld je aan of stuur een e-mail naar info@enneagramcollege.nl met vermelding van het aantal personen waarmee je wilt komen.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.

Veel plezier.
Willem Jan van de Wetering
 

terug