Nieuwsbrief - januari 2014

INHOUD
Open inspiratie dag
EIK Opleiding
Afslanken met het Enneagram
Kan iedereen beter worden?
 


OPEN INSPIRATIE DAG
De Open Inspiratie dag op 10 januari, is een hele mooie gelegenheid om je te laten inspireren en het jaar met nieuwe energie te beginnen. Het wordt gegeven op Landgoed Zonheuvel in Doorn, Amersfoortseweg 98. Op de Open Inspiratie dag worden er vier workshops gegeven. Twee in de middag tussen 13.00 en 18.00 uur en twee in de avond tussen 19.00 en 22.00 uur. Als je de hele dag komt kan je, op eigen kosten, eten in het restaurant van Zonheuvel. Er zijn verder geen kosten aan de Open Inspiratiedag verbonden. 

We houden deze dag om jou kennis te laten maken met onze manier van werken, de manier van lesgeven en met onze filosofie. Het is heerlijk om dit werk vanuit het Enneagram College te mogen doen. Het Enneagram biedt heel veel mogelijkheden en kent oude kennis. Vanuit die oeroude kennis is, binnen het College, verder gebouwd om het toepasbaar te maken in ons leven. Natuurlijk doen we meer dan alleen lesgeven in het Enneagram. Maar de basis is wel steeds de kennis waarop het Enneagram gebouwd is. Zo geven we Afslanken met het Enneagram, een workshop die zeer effectief is. Ook de opleiding Vitaliteitscoach kan je bij ons volgen, waarin voedingsleer, detoxen e.d. gedoceerd worden, maar ook het proces van vitaal zijn vanuit het Enneagram.
 
Op deze Open Inspiratie dag geeft Willem Jan van de Wetering een workshop waarin hij de basis van het Enneagram uit de doeken doet en een workshop over Liefde en het Enneagram. Herniz Brink en Willem Jan geven samen een workshop gebaseerd op de All In One waarin je gaat ervaren wat het Enneagram voor jou kan betekenen. Marianne Meijer geeft een workshop over detoxen en voeding waarbij het Enneagram Procesmodel de basis is om echt vitaal te worden.

Tussen de workshops door kan je de boekenstand bezoeken, de informatiestand over de opleidingen aandoen, een demo spiertesten meemaken, je vitaliteit laten testen of een coachgesprek hebben. Kortom, er is heel veel te doen die dag.

Kom dus naar Doorn. Meld je wel even aan via de site of per mail naar info@enneagramcollege.nl.
 

EIK OPLEIDING
De opleiding Enneagram IntegratieKunde (EIK) start op 1 februari. Het is voor de vijftiende keer dat deze opleiding gegeven wordt en er zijn al heel veel deelnemers die nu hun beroep hebben als EIK coach of EIK in hun praktijk gebruiken. EIK is een gecertificeerde beroepsopleiding waarin het Enneagram de basis vormt. Je werkt met het spiertesten om blokkades op te sporen en die weg te werken. Het uitgangspunt is dat de meeste mensen niet zijn wie ze werkelijk zijn, maar een product zijn van wat ze hebben meegemaakt. Om je te verdedigen tegen pijn die je ervaart kan je verder weg raken van wie je werkelijk bent. Daardoor is er grote kans dat je vast loopt, niet meer weet welke kant je op moet of geen keuze kunt maken. Met de EIK methode breng je iemand terug naar z'n kern, naar wie die werkelijk is. Daardoor komen verborgen talenten vrij en staat iemand weer vol in het leven. Ik hoef je niet uit te leggen dat je een echt probleem in je leven nooit op kunt lossen vanuit een illusie type, maar alleen vanuit je essentie, je kern. Wat prachtig dat EIK je in een aantal sessies terug brengt naar die kern en je je problemen weer de baas wordt. Als je dit zelf wilt beheersen, doe dan de EIK opleiding.
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Deze en volgende maand starten er workshops van vier avonden in Nieuwleusen (Zwolle) waarin je moeiteloos af gaat vallen zonder dat de workshop over eten gaat. Het Enneagram is een karaktertypologie en een Procesmodel. In de workshop ontdek je in welk type je vastzit en wat je blokkades zijn om af te vallen. Je leert het proces van afvallen en ziet in welke stap van het proces jij zit en wat je volgende stap dient te zijn. Verder krijg je, via Opstellingen, te zien en te ervaren je wat je blokkade doet waardoor je niet afvalt. Ook krijg je gereedschap om die blokkades op te ruimen. Tot slot krijg je informatie over voeding en voedingsadviezen per enneatype. De workshop wordt in maart in twee dagen gegeven in IJsselstein.

Kijk onder Workshops op de site voor alle informatie. 
 

KAN IEDEREEN BETER WORDEN?
De vraag die vaak gesteld wordt is of iedereen beter kan worden. Het antwoord is dat we alles kunnen helen, maar niet alles kunnen genezen. Ziekte heeft zin. Je zal dus eerst achter de zin van je probleem of ziekte moeten komen. En dat is al een hele klus. Gelukkig kunnen wij, vanuit de EIK methode of vanuit Enneagram Professional Coach, helpen om tot heling te komen. Vaak hoor ik zeggen 'daar ben ik te nuchter voor'. Dat is een vreemde opmerking. Je kan niet TE nuchter zijn om te helen. Het is de angst die iemand dat laat zeggen. Juist die mensen zijn goed te helpen. Het grootste probleem bij heling zijn de mensen die niet beter willen worden. Blijkbaar brengt de ziekte of de kwaal hen iets dat hem weerhoudt om te helen. Ze zeggen overigens dat ze natuurlijk beter willen worden. Maar als je hen met spiertesten test, dan blijkt dat het onbewuste dit blokkeert en ze dus niet geheeld kunnen worden. Dan gaan wij aan de slag om dat onbewuste te her-programmeren zodat heling wel mogelijk wordt. Ik maakte het onderscheid tussen heling en genezing. Het kan de bedoeling van je leven zijn dat je ziek bent, dan is heling uitgesloten. Chronische aandoeningen zijn meestal niet te genezen, wel te helen. Ik werk zelf veel met mensen met een vorm van autisme. Dat is niet te genezen, maar ik kan wel heel veel doen om hun leven aangenamer te maken.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.

Veel plezier.
Willem Jan van de Wetering
 

 

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

 

terug