Nieuwsbrief - maart 2014

INHOUD
Gezond eten
Enneagram Professional Coach
De weg naar vrijheid
Lezingen en workshops agenda
Afslanken met het Enneagram
Tip


GEZOND ETEN
Vorige week liet het Voedingscentrum weten dat Superfoods niet werken. Er zit wel iets in, maar het is duur en je kunt beter groente, fruit en vlees en vis eten, zo stelde een mevrouw van het Voedingscentrum. Ze vertelde erbij dat Superfoods helemaal niet verkopen. 1 op de 10 mensen kopen dat maar, vertelde ze. Pardon? Dat is nog altijd 1,6 miljoen mensen. Noem dat maar niets. Het is bekend dat er veel gelogen wordt over voeding. Met alle macht willen politiek en landbouw de mythe in stand houden dat onze groente en fruit voldoende vezels, vitaminen en mineralen bevatten. De fabel die nog steeds verteld wordt, is dat koemelk goed voor ons is. Er is inmiddels genoeg onderzoek gedaan om het tegendeel te bewijzen. Onze groenten en fruit zijn armer geworden aan vitaminen en mineralen. Melk is bewezen slecht voor ons te zijn. De combinatie van aardappelen, vlees en groente zijn bepaald niet goed.
Vandaar mijn tip: neem in de ochtend een groentesmoothie en neem zo weinig mogelijk melkproducten. Kijk uit voor teveel koolhydraten door de combinatie te nemen van groente en vis of aardappelen en groente. Neem geen toetjes want dat heeft het lichaam echt niet nodig. Eet smakelijk. En wil je meer weten, kijk dan op www.cleanupyourbody.nl.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Op 10 april aanstaande start de opleiding bij het Enneagram College in Nieuwleusen (dichtbij Zwolle). Het is een compacte coachopleiding en bestaat uit zeven modules van 2 dagen met een examen, de opleiding is erkend en wordt gecertificeerd. Mocht je van ver komen, dan kun je eventueel een kamer boeken bij onze naaste buren Bed & Breakfast Nieuwleusen, Meeleweg 58 om te overnachten.
De positieve reacties van oud-cursisten geven aan dat de leerstof direct in de praktijk toepasbaar is. De opleiding heeft een aantal unieke onderdelen. Zo gaan we bij bedrijven onderzoeken wat het Enneatype van het bedrijf is en maak je een sterkte-zwakte analyse. Je ontdekt natuurlijk het Enneatype van je cliënten. Je gaat werken met het Procesmodel, zowel van je eigen proces als dat van de cliënt. De opleiding is heel praktijkgericht want iedere module ga je mensen coachen, een Enneagram Test doen en met elkaar aan de slag.
 

DE WEG NAAR VRIJHEID
Mijn mooiste ontdekking is: De Weg naar Vrijheid. De negen stappen zijn verbonden aan de stappen die een kind zet van geboorte naar volwassenheid. Het stappenplan verloopt bij de meeste mensen niet volmaakt en daardoor zijn er een aantal stappen in de rest van je leven onvoldoende gezet. Je mist dus iets. Die stappen gaan we herstellen in een workshop van 4 avonden. De eerste avond is er een uitleg van het model en behandelen we de eerste twee stappen. De andere avonden volgen de overige stappen. We doen dat met oefeningen, fysiek over het Enneagram bewegen, muziek en voorbeelden. De workshop zet aan tot herstel van de gemiste stappen en om het gevoel van werkelijke vrijheid te gaan ervaren. De start van deze workshop is op 1 april aanstaande in Nieuwleusen. 
 

LEZINGEN EN WORKSHOPS AGENDA

 
AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Het bevreemde mij al jaren dat men aanneemt dat diëten voor iedereen werken. Dat is natuurlijk onmogelijk. Het irriteerde me dat veel diëtisten voeding adviseren waarvan bewezen is dat het voor veel mensen niet goed is, zoals bijvoorbeeld melk. Vandaar dat ik gekeken heb naar de Enneatypen en wat goed voor hen zou zijn. Zo kwam ik op Afslanken met het Enneagram. Tijdens de workshop doen we een opstelling (systemisch werken), het Procesmodel, de valkuilen per type en je krijgt detoxtips en adviezen per Enneatype om af te vallen. De resultaten zijn geweldig.
Op 21 en 22 maart aanstaande wordt de workshop in IJsselstein gegeven, in april wordt de workshop in vier avonden in Nieuwleusen gegeven en op 15 en 16 mei in Thermen Bussloo. Ik zou zeggen: doen!
 

TIP
Kijk op www.willemjanvandewetering.nl/workshops.php naar de Enneagramweek. In de volgende nieuwsbrief zal ik dit nader toelichten. Dit is echt het mooiste cadeau aan jezelf. Ontdek wie je echt bent, je verborgen talenten en vermogens en kom bij je kern. Op 7 juni aanstaande begint de Enneagramweek.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.

Veel plezier.
Willem Jan van de Wetering
 

 

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

terug