Nieuwsbrief - april 2014

INHOUD
Suiker
Afslanken met het Enneagram
De weg naar vrijheid
Familieopstellingen
Enneagramweek
Column


SUIKER
Wat een discussie is er weer losgebarsten rond suiker en suiker vervangers. In het tv programma Tros Radar gaven geleerden weer hun mening. Mooi dat ze dat doen, maar gekleurd was het wel. Voor alle duidelijkheid: we hebben suiker nodig. In ons bloed moet 5 gram suiker per dag komen om ons systeem draaiende te houden. Dat zit, normaal gezien in groenten en fruit. Meer suiker hebben we niet nodig. Toch zitten overal gekristalliseerde suikers in, zelfs in brood. De industrie weet dat suiker verslavend werkt dus als je het erin stopt is de kans groot dat mensen het opnieuw kopen.  Fructose is slecht want dat dient omgezet te worden in glucose. Dat levert veel werk op voor de lever. Mijn advies: kijk goed op de etiketten, vermijd zoveel mogelijk suikers en fructose. Eet lekker veel groente en fruit. Je lichaam is in drie weken helemaal gewend aan een suikerloze aanvoer en je voelt je veel energieker.
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Afslanken kan. Ook hierbij is de vraag waarom je teveel gewicht hebt en waarom het je niet lukt om af te vallen. Door het te koppelen aan je Enneatype. Dan komt de bewustwording en dan de aanpak. In een twee daagse of vier avonden workshop ontdek je je natuurlijke gewicht, je Enneatype, de reden waarom het je nog niet gelukt is en wat je kunt doen om echt af te vallen.
Dat doe ik, samen met voedingsdeskundige en Avatar, Marianne Meijer in vier avonden bij Yoga centrum Ria Suyderhoud in Nieuwleusen www.riasuyderhoud.nl en in twee dagen in Banyan centre bij Thermen Bussloo. www.banyancentre.nl
De vier avonden hebben als voordeel dat je in vier weken al resultaat kunt gaan zien. Ook zijn er oefeningen om al mee aan de slag te gaan. In die vier weken ontdek je steeds meer over je verborgen verleiders.
In de twee dagen word je helemaal door het proces geleid. In de avond kan je naar de sauna's en gebruik maken van alle faciliteiten van Thermen Bussloo en overnacht je in een luxe kamer.

Hierbij de data:
Bij Ria Suyderhoud is het op 7, 14, 21 en 18 mei
Bij Banyan Centre is het op 15 en 16 mei.
Je kan je bij beide centra aanmelden en op hun site meer informatie vinden.
 

DE WEG NAAR VRIJHEID
Werkelijk vrij zijn van je beperkingen, van je negatieve overtuigingen, van je blokkades, wat een vrijheid zou dat geven. In de workshop de Weg naar Vrijheid ga je ervaren wat dat met je doet. De Weg naar Vrijheid bestaat uit negen stappen die je als kind gezet hebt, van geboorte tot volwassenheid. Maar daarna gaat het opnieuw beginnen, steeds in cycli van 21 jaar. Maar niet alle stappen worden in je leventje gezet. Door omstandigheden kan je ervaren hebben dat er onveiligheid was, dat je je niet kon verbinden en noem maar op. Dan wreekt zich dat op latere leeftijd en kapsel je dat wat je mist in om er geen last van te hebben. Daardoor ontstaan blokkades.
Vanaf volgende week dinsdag geef ik een workshop van vier avonden waarin je al die negen stappen opnieuw gaat zetten, de blokkades op gaat heffen en overtuigingen verandert. Vanaf 15 april op vier dinsdagavonden in Nieuwleusen.

Meld je nu aan op www.enneagramcollege.nl
 

FAMILIEOPSTELLINGEN
Systemisch werken, oftewel familieopstellingen, is een zeer sterk instrument om stukken uit het verleden helder te krijgen, onenigheid of onduidelijkheid in een familie in beeld te brengen en oplossingen te brengen. In vier avonden gaan we met een kleine groep aan het werk waarbij iedereen een opstelling krijgt. Ook sta je regelmatig in de opstellingen van anderen. Je kan inbrengen wat je wilt. Het kan een familiezaak zijn, het kan ook een conflict zijn of een lichamelijke klacht. Ontdek de kracht van opstellingen en ervaar wat het voor jou doet.
Vanaf 13 mei op vier opeenvolgende dinsdagavonden.
 

ENNEAGRAMWEEK
Van 9 tot en met 14 juni wordt in het Drenthse Valthe de zestiende Enneagramweek gegeven. Dit is een geweldig cadeau aan jezelf want in die week ontdek je je werkelijke kracht, word je afgepeld tot je bij je kern komt en ervaar je de kracht van het Enneagram. Er gebeuren die week veel dingen die allemaal gericht zijn op jouw groei. Durf nu te beslissen om deze week te gaan doen.
De Enneagramweek start op tweede Pinksterdag 9 juni.

Klik hier voor meer informatie.
 

COLUMN
Migraine, ziekte van Lyme en andere ziekten
In m'n praktijk heb ik nu een aantal mensen geholpen om van verschillende ziektebeelden af te komen. De opzet van de EIK methode is om iemand naar z'n kern te brengen en vanuit die kern problemen aan te pakken. Toch krijg ik steeds vaker mensen met lichamelijke klachten. Ik heb nu een aantal mensen die migraine hebben kunnen helpen. Migraine is een vreselijke kwaal. Het slaat onverwacht toe en je kan totaal verlamd raken van de pijn. Wat ik gedaan heb is de intensiteit in beeld te brengen en te zoeken naar het waarom. Waarom heb je migraine. Als dat, via het spiertesten, bewust is geworden en de ander herkent dat gaan we verder om die migraine aan te pakken door blokkades op te heffen en ook energetisch zaken te herstellen in het lichaam. Van belang is ook hier om dat te doen vanuit een Essentietype, het Enneagramtype dat werkelijk bij je hoort en niet de rol die je speelt. Wat ik merk is dat de migraine aanvallen enorm afnemen. Zo nu en dan kan het er weer even zijn. Dan kijken we opnieuw naar oorzaak en gevolg en meestal blijft het dan helemaal weg.

De ziekte van Lyme is ook een hele vervelende ziekte. Ik heb twee cliënten geholpen met deze bacteriële ziekte. Ik heb hetzelfde gedaan als hiervoor uitgelegd. Steeds weer kijken naar blokkades en in het energetisch lichaam dingen helen. Ik wil niet stellen dat je alles kunt helen met EIK, maar dit is wel opvallend. Steeds weer wordt duidelijk dat het altijd gaat om het waarom.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.

Ik schrijf ook columns voor www.fitfitmagazine.nl
In ieder nummer van Onkruid tref je een column van me aan.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl
 

Veel plezier.
Willem Jan van de Wetering
 

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

terug