Nieuwsbrief - mei 2014

INHOUD
Informatieavonden
Enneagramweek
Spiritueleweek
Afslanken met het Enneagram
Geboorte, innerlijk kind en het Enneagram
Column van Willem Jan


INFORMATIEAVONDEN
Willem Jan van de Wetering geeft op maandag 12 mei een gratis informatieavond bij Zonheuvel in Doorn. Vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur ben je van harte welkom. Tijdens deze avond krijg je informatie over de Enneagramweek, de Spirituele week en worden eventuele andere vragen beantwoord. Ook geeft hij een uitleg over het Enneagram en wat je er mee kunt.
Geef je wel even op via de website of per mail zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

De tweede informatie avond is op maandag 26 mei bij het Enneagram College in Nieuwleusen aan de Meeleweg 52. Ook hiervoor kan je je het beste aanmelden via de website of bellen met 0651327949.
 

ENNEAGRAMWEEK
Tweede pinksterdag, 9 juni, start de Enneagramweek. Deze zesdaagse workshop zal je je hele leven niet meer vergeten. Het Enneagram laat zien wie je bent, wat je werkelijke krachten zijn, wat je verborgen talenten zijn en wat je valkuilen zijn. Aangezien de meeste mensen veranderen van type, dus van gedrag, gedurende hun leven, raken we vaak verwijderd van onze werkelijke kracht. In deze workshop word je teruggebracht naar die kern. In individuele sessies word je essentie, je kern opgezocht. In de workshops ga je ervaren hoe je jouw leven vorm kunt geven, hoe je bij je kracht kunt komen en je talenten in kunt gaan zetten.
In deze zes dagen ervaar je de kracht van het Enneagram.
Je komt bij je essentie.
Door de oefeningen ervaar je zelf hoe je die kracht in kunt zetten.
Je leert beter te voelen.
Je gaat anderen beter begrijpen.
Er is een geboorteceremonie waardoor je blokkades op kan ruimen.
Je leert je relaties te verdiepen.

Er zijn veel workshops die allemaal tot doel hebben om je zelfvertrouwen te vergroten, blokkades die er zijn op te ruimen en werkelijk te gaan doen wat je diep in je hart wilt.
Dit jaar is het de zestiende keer dat deze workshop wordt gegeven. De eerste keer was in 2000. Velen zijn je voorgegaan. Nu is dit jouw moment.
De Enneagramweek wordt gehouden in Valthe in Drenthe en is all inclusive.

Kijk op de site voor alle informatie of bel 0651327949.
 

SPIRITUELE WEEK
Op zondag 24 augustus begint de Spirituele week. Deze wordt gehouden in Aubenton in Noord Frankrijk en duurt tot vrijdagavond 29 augustus. Wil je weten wat jouw levensdoel is en hoe je je pad kunt bewandelen, kom dan vooral naar deze week. Je Essentietype in het Enneagram brengt je bij je levensdoel. In een sessie voorafgaande aan de week wordt jouw essentietype vastgesteld. In de workshop wordt gewerkt met het Spirituele Enneagram. Je leert contact te maken met je gidsen, volledig op je gevoel af te gaan en jouw spirituele vermogens worden vergroot of aangeboord. Je ervaart wat het Enneagram allemaal nog meer te bieden heeft dan alleen de Enneagramtypen. Er is een Enneagram van aartsengelen, van planeten, de weg naar vrijheid en nog andere modellen die je in die week tegen gaat komen.

Kijk op www.enneagramcollege.nl voor alle informatie. 
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Het Banyan Centre bij Thermen Bussloo, vlak bij Deventer en Apeldoorn, biedt op woensdag 25 juni een ééndaagse workshop aan om af te slanken met het Enneagram. In deze workshop ontdek je wat jou ervan weerhoudt om werkelijk op je natuurlijke gewicht te komen zodat je daarmee aan de slag kunt. Je type wordt getest, je krijgt voedingstips behorende bij jouw type en je pakt blokkades aan. Dit is een prachtige kans om de zomer in te gaan en op je natuurlijke gewicht te komen.

Je kunt je opgeven via het www.banyancentre.nl.
 

GEBOORTE, INNERLIJK KIND EN HET ENNEAGRAM
Vanaf 18 augustus is er een vierdaagse workshop die werkelijk uniek is. Samen met opleidingscentrum Mirre in Valthe geven Kitty Haccou en Willem Jan van de Wetering een workshop waarin je ontdekt welk karaktertype bij jou het meest dominant is, wat je werkelijke kern is en wat er vanaf de conceptie tot na de geboorte allemaal gebeurt is waardoor jij bent geworden wie je nu bent. Je Enneagramtype ontstaat meestal tussen de 2de en 3de maand van het leven, maar kan ook al tijdens de geboorte of in de moederbuik zijn ontstaan. Het ontstaat door hoe het kind de scheiding van de moeder aan zichzelf weergeeft. Dat levert een blokkade op en om die niet te voelen legt het er een verdedigingslaag overheen. In deze workshop ga je terug naar de zwangerschap en je geboorte en worden blokkades opgeruimd zodat je vrijkomt van je overtuigingen en verdediging. Dit wordt een hele mooie workshop die jou enorm kan helpen om te kunnen zijn wie je bent, vrij van beperkingen.

Kijk op opleidingscentrummirre.nl.
 

COLUMN
Goede bedoelingen
Gezondheid! Hoor je zeggen als je niest. Op nummer 1 van wensen voor een nieuw jaar staat gezondheid. Dat is onze grootste wens. Toch zijn de meeste mensen in hun hoofd bezig met gezond leven, maar niet in werkelijkheid. Ze 'denken' dat ze gezond eten en bewegen, maar de werkelijkheid is dat ze vaak ongezond bezig zijn.
'Ik eet echt super gezond want ik wil afvallen,' vertelde gisteren een jonge vrouw met een glas melk aan haar lippen. 'Dat is niet gezond,' zei ik nog. Ik vertelde hoe melk je slijmvlies weghoudt van je eten, dat de kalk die erin zit niet door ons systeem geaccepteerd wordt maar juist afgestoten, en dat de melk aanzet tot vet en geen vet verbrandt. Kortom, ze dacht dat ze goed bezig was, maar dat bleek een illusie. Heerlijk hoe we ons nog steeds in de maling laten nemen door de overheid, die melk uit economische belangen promoot, door de suikerunie die het verslavend makende gekristalliseerde suiker echt overal in aanbrengt en door de reclame. Ik kocht een desembrood bij een supermarkt. Thuis las ik toch het etiket goed na. Wat stond er in kleine letters: 'op basis van desem'. Aanwezige zuurdesem: 9%. Wettelijk mag het. Ethisch is toch iets anders.
Wees je bewust van wat je eet. Lees de etiketten, lees alles over voeding op deze site, beweeg dubbel zoveel als je nu denkt dat je doet. In de workshops die ik geef kom ik veel misverstanden over voeding en beweging tegen. Velen zeggen: 'maar zo slecht is het toch niet?'. Nee, dat klopt, als je een keer in de week dingen neemt die eigenlijk niet goed voor je zijn is dat niet erg. Maar iedere dag iets wat eigenlijk niet in orde is zorgt ervoor dat al je goede bedoelingen voor niets zijn. Want het effect is 0%. 'Waarom is alles wat lekker is niet goed voor je?' vroeg iemand. Ik legde uit dat het een illusie is dat de dingen die eigenlijk goed voor je zijn niet lekker zijn. Leer van suiker af te blijven en na een half jaar vind je het vies. Dan snakt je lichaam naar eerlijk voedsel. Weg met pakjes en zakjes en kook heerlijk eerlijk en met liefde.
Eet smakelijk.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.

Ik schrijf ook columns voor www.fitfitmagazine.nl

In ieder nummer van Onkruid tref je een column van me aan.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier.
Willem Jan van de Wetering
 

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

terug