Nieuwsbrief - juni 2014

INHOUD
Spiritualiteit
Enneagramweek
Afslanken met het Enneagram
Spirituele week
All In One
Enneagram Professional Coach
Column


SPIRITUALITEIT
Op een paranormaalbeurs die ik laatst bezocht, stelde een paragnost dat hij alles wist en dat al z'n voorspellingen uitkwamen. Dat noemde hij de hoogste vorm van spiritualiteit. Ik kan er slecht tegen. Het is bewezen niet waar dat alle voorspellingen uitkomen en dat is ook zeker geen hogere vorm van spiritualiteit. Vaak heeft zoiets zelfs te maken met de lagere vormen. We weten de toekomst niet omdat we die niet mogen weten. Wel kunnen mediums en anderen die zich bekwaamd hebben in contacten met het hogere, ons aangeven welke richting we op kunnen of waar we op moeten letten. Maar de toekomst voorspellen is echt niet zo dat het dan ook gebeurt. Soms laten gidsen mij m'n toekomst zien, maar dan gebeurt het toch niet. Blijkbaar gebeuren er dan dingen die een andere realiteit creëren die mij op dat moment beter helpt om mijn pad te gaan. Luister dus vooral naar jezelf.
 

ENNEAGRAMWEEK
Met ongelooflijk veel plezier beginnen we op tweede Pinksterdag aan de Enneagramweek. Voor de zestiende keer geef ik deze week en besef iedere keer weer hoe mooi deze workshop is, ook voor mij. Want niet alleen de deelnemers gaan diep, ook ik. De Enneagramweek is opgebouwd rond de Weg naar Vrijheid, het Enneagrammodel dat ons de weg laat zien naar werkelijke vrijheid. Je wordt in individuele sessies met een coach afgepeld van je blokkades en van alles wat jou ervan heeft weerhouden om echt vanuit je kern te leven. En dat is precies wat je na deze week gaat doen. Er zijn nog twee plekken vrij.

Kijk op de site voor alle informatie of bel 0651327949.
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Op woensdag 25 juni vindt er bij het Banyan Centre in Bussloo een dagworkshop plaats waarbij je ontdekt wat jou tegenhoudt om werkelijk af te slanken en blijvend op je natuurlijke gewicht te komen. Na de workshop heb je gratis toegang tot Thermen Bussloo om daar heerlijk te ontspannen.

Schrijf je in via www.banyancentre.nl of stuur mij een mail
 

SPIRITUELE WEEK
Op 24 augustus start de Spirituele week. In die week geldt het Spirituele Enneagram als leidraad om jezelf te ont-dekken, contact met je gidsen te maken en je spiritualiteit te verhogen. Tijdens de workshop hebben we een individueel gesprek waarbij je levensdoel zich gaat ontvouwen.
In de Spirituele week werken we met het Enneagram van Aartsengelen, planeten, het proces van spirituele groei en het Spirituele Enneagram. Je ontdekt hoe je boodschappen van je gidsen en begeleiders kunt ontvangen. Voor mij is dit een hele bijzondere week.

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt aan een boek over Spiritueel Boodschappen Doen. M'n gidsen vertelden dat ik dat boek moest maken omdat zodoende iedereen boodschappen kan doen. Ze willen graag direct contact met ons hebben, maar we luisteren maar niet naar hun boodschappen. Vandaar ook deze week. Wat mij de afgelopen twintig jaar heeft bezig gehouden is wat Spirituele groei dan is, waarom er ziekte is, waarom ik al die ellende in m'n leven meemaak. Waarom er mensen zijn met wie het echt slecht gaat? Kortom, het zijn de vragen die velen bezig houden. Daarop kreeg ik antwoorden en die gaan we in die week opzoeken. Het Enneagram hoef je niet uitgebreid te kennen. Wel is er voorafgaande aan de week een persoonlijke ontmoeting waarbij ik je 'essentietype' je kern, ga testen zodat je goed voorbereid aan de week begint.

Voor meer informatie: klik hier.
Geef je wel op tijd op want er kunnen maar een beperkt aantal mensen mee.
De Spirituele week is van 24 tot en met 29 augustus in Aubenton in Noord Frankrijk.
 

ALL IN ONE
In oktober start de All In One opleiding. In drie weekenden ontdek je de basis van het Enneagram, hoe je lichaam reageert op externe prikkels, hoe je beter met emoties om kan gaan, hoe je bij je gevoel komt en nog veel meer. De trainers zijn Herniz Brink en Willem Jan van de Wetering.

Klik hier voor alle informatie en om je op te geven.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In september start de opleiding Enneagram Professional Coach in Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het zijn 7 modules van twee dagen waarin je wordt opgeleid tot Enneagram Coach. Je leert om het Enneatype van je cliënt te zien, je eigen beperkingen weg te werken, het proces van de cliënt te kunnen sturen en om het Enneatype van een bedrijf te analyseren. Je leert spiertesten, de samenhang tussen de negen typen en nog veel meer van het Enneagram. Daardoor kan je zeer effectief anderen coachen, beter leidinggeven en anderen beter aansturen.

Klik hier voor alle informatie.
 

COLUMN
Deze zomer ga ik naar Amerika voor een cursus Avatar want ik wil aan mezelf werken waar het m'n overtuigingen betreft. Daar is Avatar een mooie 'tool' voor. Ik wil altijd leren. Leren van anderen die andere ervaringen hebben en een andere insteek hebben gekozen. Leren gaat altijd door. Ik sprak een therapeut die geen bijscholing meer deed en die stelde: 'wie moet mij nu nog iets leren?' Met stomme verbazing heb ik haar aangekeken. Ze was echt zo vast gaan geloven dat zij als enige het licht had gezien. Ik wil leren, leren over mezelf en nieuwe dingen leren die ik weer kan gebruiken in m'n cursussen. Ik verheug me dan ook heel erg op m'n trip. Ook omdat Amerika een bron is van inspiratie. Ik heb met verschillende Amerikaanse trainers afgesproken om eens bij te praten en te filosoferen over het vak. Ik weet zeker dat ik in elk geval geïnspireerd terugkom.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.

Ik schrijf ook columns voor www.fitfitmagazine.nl
In ieder nummer van Onkruid tref je een column van me aan.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl
 

Ik wens jullie ook veel inspiratie.
Willem Jan van de Wetering
 

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

 

terug