Nieuwsbrief - augustus 2014

INHOUD
Welkom terug
Open dag
Enneagram Professional Coach
Enneagram Basisworkshop
Enneagram Procesmodel
Energetic Psychology
Column


WELKOM TERUG
De zomervakanties zijn weer bijna afgelopen. Welkom terug. Ik heb deze zomer een Avatar training gevolgd in Amerika en daarna natuurlijk nog even genoten van Florida. Daarna heb ik geschreven. Twee boeken zijn nu vrijwel klaar: Spiritueel Boodschappen Doen en Vitaal door Visualisatie. De boeken zullen dit najaar gaan verschijnen. Ik vind schrijven heel erg mooi. Het brengt rust, het ordent mijn gedachten en ik kom helemaal in m'n gevoel. Binnenkort starten de workshops weer. Allereerst ga ik 24 augustus naar Frankrijk voor de Spirituele week. Op dit moment, terwijl ik dit schrijf, zijn er nog twee plaatsen open. In die week ontdek je hoe je kunt communiceren met je gidsen en hoe je Spiritueel Boodschappen kunt doen. Je levensdoel wordt geduid aan de hand van het Spirituele Enneagram. Dus schrijf je in.
 

OPEN DAG
Op vrijdag 12 september vindt in Nieuwleusen bij het Enneagram College de Open Dag plaats. We starten om 13.00 uur en het duurt tot 18.00 uur. Er zijn die middag drie workshops waaraan je gratis kunt deelnemen. Ook is er informatie over de workshops, ontmoeting met de trainers en coaches. Om 13.30 uur is de eerste workshop en die gaat over wat je allemaal kunt met het Enneagram. De tweede workshop gaat over Clean up your body & mind oftewel hoe zorg je voor een gezonde geest in een gezond lichaam. De derde workshop gaat over Liefde en het Enneagram, hoe gaan de negen typen om met liefde, wie past het beste bij wie en hoe zorg je ervoor dat je je relatie verdiept. De open dag is gratis toegankelijk.

Geef je snel op want er kunnen maar een beperkt aantal mensen deelnemen.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Op 20 september start in Doorn de opleiding Enneagram Professional Coach. Als jij meer wilt weten van het Enneagram en er mee wilt gaan coachen, dan is dit een geweldige opleiding van 15 dagen in blokken van twee dagen.
De opleiding is gecertificeerd.

Klik hier voor meer informatie.
 ENNEAGRAM BASISWORKSHOP
Op vier opeenvolgende dinsdagavonden, vanaf 9 september, start de Enneagram Basisworkshop. Ontdek de geheimen van het Enneagram, welk type bij jou dominant is, hoe je je gedrag kunt veranderen. Je herkent andere mensen in het Enneagram en leert hoe je daar beter mee om kunt gaan. In deze workshop werken we met popsongs om de typen te illustreren, doe je oefeningen en ervaar je de kracht van het Enneagram. De kosten zijn €115.- voor de vier avonden.

Klik hier voor alle informatie.
 

ENNEAGRAM PROCESMODEL
Op dinsdag 7 oktober start er een serie van 4 avonden Enneagram Procesmodel. Alles is procesmatig, dus alles ligt vast. Ontdek jouw proces en hoe je dat kunt beïnvloeden zodat je iedereen een stap voor bent.
 

ENERGETIC PSYCHOLOGY
In oktober start er, voor iedereen die EIK of Kinderdercoach of Enneagram Professional Coach gedaan heeft, de vervolg opleiding Energetic Psychology, een 8 daagse verdieping in blokken van 2 dagen.

Klik hier voor meer informatie.
 
COLUMN
Robin Williams is de zoveelste artiest die zelf een einde aan z'n leven heeft gemaakt. De meeste van deze zelfdodingen worden gedaan door Enneatype 4 en 5. Denk daarbij aan Herman Brood, André Hazes, Anthony Kamerling, Elvis Presley. Robin Williams is een begenadigd acteur die vooral veel rollen in het type 7, de Avonturier heeft gespeeld. Hij werd bekend door de rol van Mork in de tv serie Mork & Mindy. Hij schitterde daarna in Good Morning America, alweer in een type 7 rol. Hij kreeg een Oscar voor de rol in Good Will Hunting waarin hij type 5, de waarnemer, speelde. Robin Williams ging zich de laatste tijd te buiten aan drugs en werd steeds depressiever. Wat triest. Het Enneatype 7, de Avonturier, lijkt het leukste type en is de meest optimistische van het hele Enneagram. Wat weinig mensen weten is dat er diep van binnen een grote eenzaamheid is en dat dit type heel depressief kan worden. Vooral als er drugs in het spel zijn kan dit type de werkelijkheid steeds minder goed aan. Hij zakt weg in type 5, gaat filosoferen en komt niet meer tot aktie. Dat is wat er gebeurde. Met de EIK methode is daar veel aan te doen. Want niemand IS een type. Je speelt een type. Met de EIK methode kan je uit je rol stappen en overzie je het hele Enneagram. Dan heb je weer een keuze. Robin Williams, may he rest in peace.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.

Ik schrijf ook columns voor www.fitfitmagazine.nl
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Willem Jan van de Wetering
 

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

terug