Nieuwsbrief - oktober 2014

INHOUD
Laat je inspireren
Afslanken met het enneagram
Weg naar Vrijheid
Lezingen en bijeenkomsten
Internationale therapeutenbeurs
EIK opleiding
Enneagram Professional Coach
ALL IN YOU
Column: Ankeren


LAAT JE INSPIREREN
Inspiratie haal ik uit de meest vreemde situaties of dingen. De film over Coco Chanel inspireerde me om altijd voor je ultieme doel te gaan en geen genoegen te nemen met minder. Wat een prachtig levensverhaal. De film Lucy inspireerde me om meer uit m'n hersencapaciteit te halen en breder te denken dan in de vaste denkpatronen die we ontwikkelen. Een vrachtauto die voor me reed had als slogan achterop staan: ‘De kracht van vracht’. Leuke alliteratie. Het was de inspiratie om te zoeken naar woorden die precies omschrijven wat het is en nog leuk en pakkend zijn ook. ‘Alles zit in je’, las ik in een van m'n eigen boeken. Zo kwam ik op de opleiding ALL IN YOU. In acht dagen ontdek je en ervaar je dat echt alles in jezelf zit. In deze opleiding ontwikkel je het vermogen om het onmogelijke mogelijk te maken. Mooie alliteratie dus.
 

AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
Op woensdagavond 5 november start de workshopreeks van vier woensdagavonden Afslanken met het Enneagram. Gezond Gewicht kan je deze cursus ook noemen want het gaat erom dat je gezond op je natuurlijke gewicht komt. We gebruiken het Enneagram, Opstellingen, Logische Niveaus en andere technieken waarmee je gezond op je natuurlijke gewicht gaat komen. Allereerst wordt je Enneatype getest, vervolgens testen we je natuurlijke gewicht. Dat zijn de uitgangspunten voor deze succesvolle aanpak.

Klik hier voor alle informatie.
 

WEG NAAR VRIJHEID
De ‘Weg naar Vrijheid’ is de weg die het kind aflegt van geboorte tot volwassenheid. Daarna herhaalt de cyclus zich in steeds 21 jaar. De weg bestaat uit zeven stappen, die terug te vinden zijn in het Enneagram. Als één of meerdere van die stappen onvoldoende zijn ontwikkeld in je jeugd blijft zich dat herhalen. In de workshop kom je er achter welke stap dat bij jou is en hoe jij dit op kunt lossen zodat je werkelijk ‘vrij’ kunt zijn.

Klik hier voor alle info.
 

LEZINGEN EN BIJEENKOMSTEN

  • Op 22 oktober geef ik een lezing in Westerwolde (Groningen) over het Enneagram en daar doe ik een demo over het vinden van je type. Het begint om 20.00 uur in het Oude Wapen in Blijham. Opgeven via info@westerwoldeandersbewust.nl
  • Op 30 oktober geef ik een lezing in Zuidlaren, ook al in het hoge Noorden. Het begint om 19.30 uur in het Brink Hotel. Kijk op de site voor alle informatie.
  • Op 31 oktober is de nascholingsdag van het Enneagram College met als thema: Enneagram en Logische Niveaus.
  • Op 8 en 9 november geef ik om 14.30 en 16.30 demo's over de EIK methode om je Enneagramtype te bepalen op de Internationale Therapeutenbeurs in de Americahal in Apeldoorn.

INTERNATIONALE THERAPEUTENBEURS
Op de Internationale Therapeutenbeurs in Apeldoorn zijn we met een stand aanwezig. Je kunt in de stand je Vitaliteit laten testen, de Open je Hart of Enneagram Kaarten laten leggen en er zijn demo's om je Enneagramtype te testen. Willem Jan van de Wetering geeft op 8 en 9 november om 14.30 uur en 16.30 uur een demo met iemand uit het publiek waardoor je kunt zien hoe prachtig het Enneagram werkt, hoe gecompliceerd ons karakter in elkaar zit maar hoe eenvoudig je de valkuilen en vaardigheden kunt ontdekken. Kom dus naar de beurs. Op de site van de beurs vind je een kortingsbon.
 

EIK (Enneagram IntegratieKunde) OPLEIDING
In januari start de nieuwe EIK opleiding. Je leert mensen naar hun kern te begeleiden en het heft in eigen hand te nemen.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In januari start in Nieuwleusen de opleiding om vanuit het Enneagram te gaan coachen. Je leert veel over het Enneagram, leert processen te doorzien en aan te sturen, ontdekt het karakter van een bedrijf en hoe je mensen het optimale uit zichzelf leert te halen.

Klik hier voor alle informatie over de opleidingen.
 

ALL IN YOU
Alles zit in je. Jij maakt je dromen waar. Dat is de basis van de achtdaagse opleiding ALL IN YOU. In potentie kunnen we veel meer dan we denken dat we kunnen. Hoe komt het dan dat veel mensen niet weten wat ze precies moeten gaan doen, welke keuze ze moeten maken, wat hun talent nu precies is? In vier weekenden ontdek je jouw potentieel, ervaar je dat jij en alleen jij, verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Jij kunt je dromen waar maken. Je hebt alles in je om het optimale uit het leven te halen. En dat wat er in zit gaat in de ALL IN YOU naar boven komen.

Klik hier voor informatie.
 

COLUMN
Ankeren
Daar sta je dan. Je denkt iets goed te kunnen en nu mag je het doen, maar nu durf je niet. Er treedt een verlamming op en je kan niets meer. Dan kan je afdruipen met het gevoel dat je het niet kunt en dan weet je dat je het ook nooit meer zal proberen. Het bewijs is immers al geleverd dat het niet lukt. Je kan het ook anders doen: je haalt heel diep adem. Je focust je op het allerleukste wat jou ooit is overkomen. Je ziet die situatie helemaal voor je. Nu richt je je op wat je gaat doen en je weet diep van binnen dat je het kan. Dus haal je opnieuw adem en je doet het.
Dit is een simpele techniek die ‘ankeren’ heet. Je even richten op iets waar je gelukkig van wordt of iets wat wel gelukt is zorgt ervoor dat de aandacht weggaat bij het verlammende gevoel dat je het niet kunt. Daardoor komt de herinnering vrij aan al die tijd die je besteed hebt aan studie of ervaring opdoen en je weet het zeker. Je kunt het en je gaat het doen!
 

VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Ik schrijf ook columns voor www.fitfitmagazine.nl
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier
Willem Jan van de Wetering
 

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

terug