Nieuwsbrief - december 2014

INHOUD
Een nieuw begin
Open dag
Enneagram Basis
Enneagram Professional Coach
EIK
Spiertestdag
Enneagram Kindercoach
Playshop Enneagram
Maak van je praktijk een succes
Gezond Gewicht, afslanken met het Enneagram
Het jaar 2015
Geraakt


EEN NIEUW BEGIN
Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2014. Een nieuw jaar staat voor de deur. Daarin beloof ik je veel prachtige workshops en opleidingen. Er zijn weer verbeteringen doorgevoerd zodat we steeds kwaliteit kunnen leveren. Er komt een andere indeling op de website zodat je nog beter kunt vinden wat bij jou past. Er gaan vier nieuwe boeken van mij uitkomen! De nieuwe inzichtkaarten gaan begin 2015 verschijnen. Kortom, er staat weer heel wat te gebeuren. Deze week komt op de site en de facebook pagina van het Enneagram de jaarprognose vanuit het Enneagram te staan. Veel plezier met de komende feestdagen en hieronder een greep uit wat er vanaf januari allemaal te doen is.
 

OPEN DAG
Op 9 januari wordt de Open Belevingsdag gehouden op het prachtige Landgoed Zonheuvel in Doorn. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. De toegang is gratis en het einde verwachten we rond 18.00 uur.

Waarom een Open Belevingsdag?
We willen je graag kennis laten maken met de manier van lesgeven en je de sfeer laten proeven van de opleidingen en de workshops. Als we persoonlijk kennis hebben gemaakt is het makkelijker om te kijken of het Enneagram College aan jouw verwachtingen kan voldoen.

Wat kan je verwachten?
Om 13.00 uur is de ontvangst. Dan staat de stand al helemaal gereed. Er is een boekentafel met nieuwe boeken, een tafel met afgeprijsde boeken waar je koopjes kunt vinden. Het gaat om nieuwe boeken die naar de uitverkoop gaan of waar nog maar een beperkte voorraad van is. Er is een infotafel over de opleidingen.
Om 13.30 uur start de eerste workshop van Willem Jan en die gaat over de opleidingen. Willem Jan zal de verschillen tussen de opleidingen uitleggen zodat je makkelijker een keuze kunt maken. Ook doet hij verschillende demo's en is er een oefening van Herniz Brink.
Om 15.00 uur start er een twee uur durende workshop over het Enneagram waarin Willem Jan de verschillende modellen zal introduceren zoals de Typologie, het Procesmodel, de Weg Naar Vrijheid en de Kernverlangens methode.
Vanaf 17.00 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de trainers en met de coaches die je tijdens je opleiding bij gaan staan.
De toegang is gratis maar meld je wel aan zodat we weten dat we je kunnen verwachten.
 

ENNEAGRAM BASIS
Op 13 januari start er een serie van vier avonden Enneagram Basis workshop bij het Enneagram College in Nieuwleusen. Willem Jan legt de kern van het Enneagram uit waardoor je er snel achter komt wat jouw dominante type is, wat je verborgen talenten zijn en wat jou ervan weerhoudt om optimaal gebruik te maken van je talenten. Je gaat anderen herkennen in het Enneagram en daardoor kan je je communicatie veranderen waardoor de ander jou beter begrijpt. Ook ontdek je wat de drijfveren van mensen zijn van hun gedrag. Het voordeel van een workshop in vier avonden is dat je het geleerde direct in de praktijk kunt toetsen.
De data zijn 13, 20 en 27 januari en 3 februari. Kosten €95.-.

Klik hier voor alle informatie.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Op 15 en 16 januari start de opleiding Enneagram Professional Coach bij het Enneagram College in Nieuwleusen. Het is een gecertificeerde opleiding van 14 dagen waarin je leert om vanuit het Enneagram te gaan coachen.

Klik hier voor alle info.


EIK
De Enneagram IntegratieKunde opleiding start op 31 januari in Doorn. Het unieke van de EIK opleiding is dat je het hele jaar een coach krijgt toegewezen die tot je beschikking staat. Je krijgt in de opleiding technieken waar anderen een hele opleiding voor volgen zoals Emotionele Psychologie en de Chakra Balancing Techniek. Je leert ook de unieke Weg Naar Vrijheid en de Kernverlangens methode.

Klik hier voor alle info.
 

SPIERTESTDAG
Alleen voor degene die zich heeft ingeschreven voor een opleiding is er op 23 januari de Spiertestdag. Je leert dan de technieken om middels spiertesten met een cliënt te werken. Aanmelden kan alleen via mail.
 

ENNEAGRAM KINDERCOACH
IAls verdieping- en specialisatieopleiding start 24 januari de Enneagram Kindercoach Opleiding. Deze gecertificeerde opleiding geeft je inzicht in het type van een kind, het type van de ouders en het type van het gezin. Daardoor kan je een op maat gemaakte aanpak inzetten om gezinsproblemen of problemen bij een kind aan te pakken.

Klik hier voor alle informatie.
 

PLAYSHOP ENNEAGRAM
Op zaterdag 14 februari (Valentijnsdag) is er een unieke eenmalige workshop, meer een Playshop.
Jouw karakter wordt uitgebeeld door anderen waaronder een actrice. Je kijkt dus in wezen naar jezelf. Je ziet ook je partner uitgebeeld en ontdekt hoe je jouw liefde altijd kunt inzetten en hoe je relaties kunt verdiepen.

Klik hier voor alle info.
 

MAAK VAN JE PRAKTIJK EEN SUCCES
Speciaal voor coaches en therapeuten is er een tweedaagse workshop om jouw praktijk succesvol te maken. De data zijn 30 januari en 6 februari.

Klik hier voor de info.
 

GEZOND GEWICHT
Dit jaar zijn er weer diverse workshops Gezond Gewicht, Afslanken met het Enneagram. In januari start er een serie van 4 donderdagavonden in Nieuwleusen en in maart is er een driedaagse workshop in het Banyan Centre in Bussloo. Grijp je kans en kom definitief op je natuurlijke gewicht.
 

HET JAAR 2015
Op de website en op de Facebook pagina van het Enneagram vind je komende week de jaarprognose vanuit het Enneagram. 2015 is het jaar van Enneagrampunt 8, de Baas, kracht, manifestatie en voltooiing. Ik beloof je, het wordt een prachtig jaar!
 

GERAAKT
Ik ben deze week diep geraakt door het bezoek van een meisje dat ik 8 jaar geleden, ze was toen 16, geholpen heb. Ze stond voor gedwongen opname in de psychiatrie en zag geen uitweg meer in het leven. Ze had meerdere pogingen gedaan om een einde aan haar leven te maken. Ze had m'n boek 'Enneagram als weg naar Verandering' gelezen en voelde dat ik haar kon helpen. We zijn aan de slag gegaan met als resultaat dat ze niet opgenomen is. Ze wilde deze week een afspraak met me. Ze kwam laten zien hoe ze er nu uitziet en dat ze in verwachting is van een zoon. Ze vertelde me dat ze zo dankbaar is dat ze de stap had genomen om naar mij te gaan en dat ze haar leven sindsdien weer op de rails heeft. Ze straalde een grote levensvreugde uit en zij, die het leven niet meer zag zitten, gaat nu nieuw leven geven. Dat raakte me. Wat een prachtig werk mogen wij doen.
 

VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Ik schrijf ook columns voor www.fitfitmagazine.nl
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en besef dat je niet één type bent, want alles zit in je.

Willem Jan van de Wetering
Enneagram College


 

Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

terug