Nieuwsbrief - januari 2015

INHOUD
2015: Het jaar van type 8
Open dag
Info avond
Enneagram Professional Coach
EIK (Enneagram IntegratieKunde)
Enneagram Basis
Gezond gewicht
Goede voornemens en het enneagram
Nieuws in het kort2015: HET JAAR VAN TYPE 8
Dit wordt het jaar van punt 8 in het Enneagram. Punt 8 staat voor De Baas, Kracht, Energie, Doel bereikt en Eenheid. Het is de krachtige energie van dit type die je dit jaar gaat ervaren. Je kunt je doel bereiken en vanuit kracht dit jaar aangaan. Er is één maar: je kan niet verzaken. Als je de kantjes eraf loopt, als je denkt dat het toch wel goed zal komen, als je alleen maar wilt genieten, dan wordt dit een heftig jaar met grote teleurstellingen.
Type 8 is de Baas, de Leider. Hij geeft nooit op en heeft een hekel aan lanterfanten. Dit type is hard maar rechtvaardig. Kortom: zet je schouders eronder, pak de dingen echt aan en maak dit jaar tot een knallend succes. Je doel ligt binnen handbereik.
Ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar.
 

OPEN DAG
De Open dag op 9 januari wordt een hele beleving. Op het prachtige landgoed Zonheuvel in Doorn staan de deuren vanaf 13.00 uur voor je open. Je wordt ontvangen met koffie of thee en er zijn stands met nieuwe boeken, de nieuwe kaartensets, informatie over opleidingen en je ontmoet de trainers.
Om 13.30 uur trappen we af met de eerste workshop. Willem Jan gaat in op de opleidingen, legt de verschillen uit en geeft aan waarom het Enneagram de basis van alle opleidingen is. Je krijgt ook uitleg over de workshops en wanneer in je leven je die het beste kunt gaan doen. Jamila El Mansouri laat je ervaren wat de Enneagram Kindercoach opleiding voor je kan doen.
Om 15.00 uur start de workshop Enneagram en de andere modellen. Willem Jan maakt een combinatie van de typologie en de andere modellen zoals het Procesmodel en de Weg naar Vrijheid. Er zijn negen Enneagrammen en door daar doorheen te kijken ontstaat het holistische beeld van jouw leven. Deze workshop kan je ook volgen als je geen kennis van de typologie hebt want daarvan krijg je ook een uitleg. Er zijn oefeningen, muziek en demonstraties.
Daarna geeft Herniz Brink nog een demo van het Enneagram in Beweging. Tevens is er nog gelegenheid om de coaches, die de opleidingen begeleiden, te ontmoeten en met de trainers van gedachten te wisselen of hen vragen te stellen.

De Open dag is gratis. Meld je wel aan via de site. Klik hier.
 

INFO AVOND
Op 8 januari geeft Willem Jan in Nieuwleusen een info avond over de opleidingen. Hij doet die avond een demo zodat je ziet en ervaart wat de opleiding voor jou kan doen. Start 20.00 uur.

Klik hier voor alle informatie.
 

ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Als je echt meer wilt weten van het Enneagram, dan is dit een hele mooie kans.

In veertien dagen, beginnende op 15 januari, leer je de typologie en het Procesmodel goed kennen en leer je om anderen te testen op hun type.

Klik hier voor alle info.


EIK (Enneagram IntegratieKunde)
Op 31 januari start de nieuwe EIK opleiding voor het zestiende jaar. Het is een hele gedegen beroepsopleiding die ervaringsgericht is en waarmee je een succesvolle praktijk kunt opzetten.

Klik hier voor alle info.
 

ENNEAGRAM BASIS
Willem Jan geeft in Nieuwleusen bij het Enneagram College een Basiscursus van vier avonden waarin je jezelf gaat ont-dekken en ervaart wat jij, heel praktisch, met het Enneagram kunt gaan doen. Start 13 januari.
 

GEZOND GEWICHT, afslanken met het Enneagram
Vanaf 15 januari start een serie van vier avonden over afslanken met het Enneagram. Je valt kilo's af als je weet vanuit welk type jij leeft en wat je onbewuste blokkades op afvallen zijn. Een geweldige ervaring waar je lichter van wordt.
 

GOEDE VOORNEMENS EN HET ENNEAGRAM
In januari zijn we weer vol goede voornemens, ieder jaar weer. Toch komen die goede voornemens niet altijd uit. Willem Jan geeft op 6 januari om 20.00 uur in Zwartsluis een workshop. Entree €5.-. Begin het jaar goed en ontdek wat jou weerhoudt (vanuit jouw type) om je voornemens realiteit te maken.
 

NIEUWS IN HET KORT

  • Op 30 januari start de workshop “Maak van je praktijk een succes” voor coaches en therapeuten.
  • Het boek 'Vitaal door Visualiseren' van Willem Jan komt in februari uit. In totaal zullen dit jaar zes boeken van Willem Jan gaan verschijnen bij verschillende uitgevers.
  • Op 6 januari is er een workshop met een hele lage entree waarin je jouw goede voornemens gaat laten uitkomen. Het is in Zwartsluis (Bij Zwolle en Meppel).
  • Eind januari komt de nieuwe site van het Enneagram College online. Daarmee kunnen we je betere informatie geven en zie je sneller wat er te doen is.
  • Op de Facebook pagina van het Enneagram vind je boeiende artikelen van Willem Jan over het Enneagram, o.a. over het Enneagram en Pesten.
  • Op 23 januari is er een workshop Werken met Spiertest. Deze is alleen toegankelijk voor degenen die een opleiding gaan volgen bij het Enneagram College.

VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Ik schrijf ook columns voor www.fitfitmagazine.nl
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel geluk in het nieuwe jaar.

Willem Jan van de Wetering
Enneagram College


Als je de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik hier om je af te melden.

 

terug