Nieuwsbrief - april 2015

INHOUD
Je bent hier om te groeien
Gezond Gewicht
Enneagramweek
Spirituele week
Lezingen
Nieuws


JE BENT HIER OM TE GROEIEN Een depressieve cliënt vroeg me wat de zin van het leven was. Laat dat nu de meest gestelde vraag  zijn. Als je in een depressie zit is de zin ervan moeilijk te doorgronden. Zelfs als je volop in het leven staat komt deze vraag regelmatig bovendrijven. Ik heb uitgelegd dat de zin, volgens mij, is om te groeien. Alles wat leeft is vergankelijk, behalve de ziel. Waar je lichaam groeit en daarna kleiner wordt, blijft de ziel groeien door alles wat hij meemaakt. Daarom hebben veel oudere mensen zo'n enorme wijsheid. Wijs geworden door het leven. Mijn advies was: doe iets met wat je meemaakt zodat je ervan groeit. De depressieve cliënt kon er niets mee. Tot ze in de sessie ontdekte 'waarom' ze depressief was en inzag dat het een afweermechanisme was om nog ergere pijn te vermijden. Toen kon ze het omzetten in een ervaring. Het bleek dat ze de depressiviteit kon gebruiken om te groeien. Dit klinkt zeer kort door de bocht want er zit natuurlijk een heel verhaal en meerdere sessies achter. Maar het is wel de basis.


GEZOND GEWICHT
Op 30 mei start er een nieuwe serie van de workshop Gezond Gewicht. Gezond Gewicht is een zeven weken programma, bestaande uit drie dagen (om de week) en een terugkom-middag. Het is een zeer effectief programma om op je natuurlijke gewicht te komen en te blijven. Onderzoek heeft uitgewezen dat diëten niet op de lange termijn werken. Het enige programma wat werkte was Weight Watchers. De reden is dat je wekelijks bij elkaar komt waardoor er een discipline is om het afvallen vol te houden. 
Gezond Gewicht gaat uit van een heel ander principe. Gezond Gewicht kan blijvend zijn als je kijkt naar 'waarom' je bent aangekomen en steeds terugvalt. In de workshop gaan we op zoek naar de drijfveren, beperkingen, overtuigingen, die jou ervan weerhouden om op je Gezonde Gewicht te komen. Dat doen we door het Enneagram te gebruiken. We kijken naar jouw karakter, je valkuilen, je verborgen talenten en zoeken uit welke voeding en bewegingsprogramma voor jou het beste past. Zo kom je tot een effectieve aanpak van je overgewicht en kom je op je natuurlijke gewicht. Omdat de drijfveren en overtuigingen zijn veranderd blijf je op dat gewicht.
Op 30 mei, 6 en 20 juni is de workshop Gezond Gewicht in het Banyan Centre in Bussloo.


ENNEAGRAMWEEK
Op 29 juni start de Enneagramweek, een zesdaagse workshop waarin je ontdekt wie je werkelijk bent, wat je echte kracht is, welke verborgen talenten je hebt en voel je je vrij om te doen waarom je hier bent. De Enneagramweek is de diepste training die we organiseren. Vanuit het Enneagram word je in individuele sessies afgepeld tot je bij je kern komt. Je kern is het type waarmee je geboren bent. Door alles wat je hebt meegemaakt verander je van type. Dat doe je om niet geraakt te worden en verdriet te vermijden. Door je kern te vinden komt er een innerlijke kracht vrij. In de workshop ontdek je jouw drijfveren om tot gedrag te komen, zie je wat je hier eigenlijk komt doen en voel je je vrij om al je talent in te zetten om het optimale uit je leven te halen. De Enneagramweek wordt gegeven in het Drentse Valthe. Je wordt begeleid door coaches. De hoofdtrainer is Willem Jan van de Wetering.

Gun jezelf dit kado en meld je aan.


SPIRITUELEWEEK
Op 15 augustus begint de Spirituele week in het Noord Franse Aubenton. In een prachtige omgeving ontdek je jouw spirituele vermogens, maak je contact met je gidsen, ga je boodschappen vanuit een andere dimensie ontvangen en op je intuïtie te vertrouwen. De Spirituele week is een geschenk dat je aan mag nemen want het brengt je veel. Je ontdekt je levensdoel en stippel je een pad uit om bij dit doel te komen.

Klik hier voor meer informatie.


LEZINGEN
De komende tijd zijn er weer een aantal lezingen van Willem Jan van de Wetering.

11 april – PCPBeurs Harderwijk, Lezing Enneagram en Spirituele groei. Kortingskaarten bij info@pcpbeurs.nl

19 april – PCPbeurs Steenwijk, Lezing Enneagram en Spirituele groei. Kortingskaarten bij info@pcpbeurs.nl

23 april – Gashouder Dedemsvaart, Lezing over het Enneagram. Kaarten €10.- bij Multimediashop of info@multimediashop.nl

20 mei – Bibliotheek Weesp, Lezing over karakterstructuren in het Enneagram. Kaarten €7.50 bij de Bieb.

21 mei – Centrum De Roos Amsterdam, Lezing over de dimensies van het Enneagram. Kaarten €7.50 bij De Roos of opgeven bij ans.roes@sumeno.nl


NIEUWS

  • Ik vind het heel erg leuk om in het dorp waar ik vlakbij woon, Dedemsvaart, een lezing te geven in theater de Gashouder. Zoals je weet geef ik veel lezingen, overal in Nederland, maar nu voor het eerst in je eigen dorp. Ik denk dat ik heel wat bekenden tegen ga komen. De avond is ter promotie van de opening van de praktijk van EIK-coach Lisette Broekhuizen.
  • In Amsterdam is het prachtige spirituele centrum De Roos, aan de rand van het Vondelpark. Daar ga ik op 21 mei een lezing geven. Leuk om dat in onze hoofdstad te doen.
  • Begin mei komen er twee boeken van me uit: 'Vitaal door Emotionele Psychologie' en 'Vitaal door Visualiseren'. Het komt in de serie Vitaaltjes die GVMedia uitgeeft. Ik ben vereerd dat ze me gevraagd hebben en dat er dan gelijk twee van mijn hand gaan verschijnen. De omslagen zijn heel opvallend. Benieuwd wat jullie er van vinden.
  • Gezond Gewicht is een heel sterk afvalprogramma. Koffietijd van RTL4 heeft de workshop gefilmd en dat is 10 april te zien. De Telegraaf heeft een reportage gemaakt dat in Vrouw wordt geplaatst. Ook in het mooie blad Change staat een verhaal erover.
  • Bij de Gemeente Arnhem ga ik de opleiding tot Enneagram Professional Coach geven voor twee groepen. Het zijn twee groepen geworden omdat er heel veel aanmeldingen voor de opleiding waren. Criterium is dat je leidinggevende binnen de Gemeente moet zijn. In september start ik weer met de nieuwe opleiding voor iedereen die coach wil worden in Doorn.

 

VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:willemjanvdwete
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Ik schrijf ook columns voor www.fitfitmagazine.nl
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Willem Jan van de Wetering

terug