Nieuwsbrief - mei 2015 extra editie

Enneagram als Holistisch Model
Op zondag 31 mei is er in Bergen (NH) een unieke workshop van Willem Jan van de Wetering over het Enneagram als Holistisch Model. Er wordt in deze workshop gekeken naar meerdere modellen van het Enneagram zoals het Spirituele Enneagram, Procesmodel, Enneagram van Engelen, De weg van geboorte naar Volwassenheid -Weg naar Vrijheid en natuurlijk de typologie. De kosten van de dag zijn €95.- inclusief een fantastische lunch.

Opgeven kan via: www.dehartcirkel.nl


DE ENNEAGRAMWEEK
In deze tussentijdse nieuwsbrief is er vooral aandacht voor de Enneagramweek die van 29 juni tot en met 4 juli wordt gehouden in het Drentse Valthe. Dit is de zeventiende editie van de Enneagramweek.

Wat is de Enneagramweek?
Het is een workshop die best intensief is. Er zijn workshops over de negen typen en hun vervormingen, er zijn oefeningen om het Enneagram zelf te ervaren, oefeningen met het Enneagram in beweging, een geboorteceremonie, een workshop Grenzen stellen en nog veel meer. Je krijgt ook individuele sessies waarbij je afgepeld wordt tot je uitkomt bij wie je werkelijk bent.

Waarom is dat belangrijk?
Vlak voor, tijdens of net na de geboorte wordt je Enneatype al geactiveerd. Dat bepaald je karakter dus je gedrag. Je ontwikkeld een overlevingsstrategie vanuit je type waardoor je niet steeds geraakt wordt. Mocht je wel geraakt worden dan kan het zijn dat je overstapt op een andere strategie. Daardoor ontwikkel je een ander Enneatype in jezelf en veranderd je gedrag. Als je dat meerdere keren in je leven doet raak je steeds verder weg van wie je werkelijk bent.
In de Enneagram week gaan we al die blokkades opsporen en wegwerken zodat je weer uitkomt bij je oorspronkelijke type. Van daaruit kan jouw groei echt beginnen.

Wat heb ik aan de workshops?
Problemen die je herhaaldelijk tegenkomt in je leven zijn niet echt op te lossen vanuit je illusie type. Vanuit je essentie is dat wel aan te pakken. Dat is dus wat er gaat gebeuren. Je wordt schoongemaakt van beperkingen en je essentiële zelf wordt geactiveerd waardoor je heel anders met problemen om gaat en ze op gaat lossen.

Is dat blijvend?
Door de oefeningen gaat je hele systeem ervaren dat het zich kan aansluiten op de universele energie van jouw essentietype. Daardoor veranderd er iets in jouw systeem. Zo gaan de neurotransmitters zich resetten. Als dat allemaal geïntegreerd is in je systeem dan is de kans op terugval heel klein. Daarbij is er nahulp, dus als er iets is kan je altijd een beroep op de coach, die jouw begeleidt, doen.

Hoe schrijf ik me in?
Het beste ga je naar de site en schrijft je in onder de button workshops/enneagramweek. Je kan ook een mail sturen naar info@enneagramcollege.nl met je gegevens.

En als ik nog meer wil weten?
Er is op 19 juni in Doorn een infoavond waar Willem Jan dieper ingaat op deze week. Je kunt ook op de site meer informatie vinden. Mocht je nog meer willen weten, dan kan je bellen voor een persoonlijke afspraak (0651327949)


LEZINGEN
9 juni, Breda bij De Heeren van Oranje, Thema: Enneagram als psychologisch model. Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. Opgeven en informatie bij Caroline Haenen: car-l.redf@hotmail.com


GEZOND GEWICHT
30 mei start de eerste van drie dagen Gezond Gewicht in het Banyan Centre in Bussloo. De volgende dagen zijn 6 en 20 juni met een terugkom middag op 4 juli. Kijk op www.banyancentre.nl voor alle informatie.

terug