Nieuwsbrief - augustus 2015-2

INHOUD
Zomer
De maximale
Enneagram Avonden
Lifetime Festival
Enneagram Professional Coach
Info avond
EIK
Lezing


ZOMER
Heerlijk als het mooi weer is. Lekker als je op vakantie bent, of net terug. Het is fijn om je even op te laden, nergens aan te hoeven denken en niet bezig te zijn met werk of drukte. Ik kreeg bezoek van een cliënt die dat allemaal niet mee kan maken. Ze heeft geen baan en geen geld, maar wél kinderen die uiteraard graag op vakantie willen. Ze voelde zich schuldig, beroerd, zwak en vooral moe. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat zij zich niet moet spiegelen aan anderen, maar dat ze veel leuke dingen kan doen die niets kosten. Ik heb uitgelegd dat ze het anders moet kaderen en dat ze ontspannen mag genieten van het mooie weer. Dat ze juist een enorm voordeel heeft, omdat ze veel vrij is. Ik geef dit verhaal heel kort weer. Ze heeft ook geldzorgen, en die kosten veel energie en werken verlammend. Maar… als je daarin blijft hangen, gaat de zon nooit schijnen. Dan is het nú al herfst. Geniet van de zomerse dagen!


DE MAXIMALE
Op 4 september bied ik jou een cadeau aan: een gratis workshopmiddag, die ik De Maximale heb genoemd. Tussen 13:00 en 18:00 uur ben je van harte welkom op Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Wat tref je daar aan?
Er is een boekenstand, er zijn nieuwe Inzichtkaarten, nieuwe CD's, een informatiestand over de opleidingen, coaches die je uitleg geven over het Enneagram én er is ruimte voor mij om jou te ontmoeten. Van 14:00 tot 17:00 uur kun je de workshop De Maximale bijwonen. Je gaat ontdekken hoe jij jezelf beperkt en hoe je het Maximale uit jezelf kunt halen. Ik geef je hier zwart-op-wit, dat je ontzettend veel voordeel uit deze workshop zult halen.
Zoals gezegd, de workshop is helemaal gratis. Je ontvangt zelfs een goodybag met daarin de nieuwe folder, een schrijfblok, een pen, kortingsbonnen en… een leuke verrassing!
Ik zie je graag op 4 september, vanaf één uur ’s middags uur in Doorn.

Klik hier om je aan te melden of stuur een mail naar info@enneagramcollege.nl.


ENNEAGRAM AVONDEN
Het Enneagram kent enorm veel kanten. Ik hoor nog wel eens dat het knap lastig is om je type te bepalen. Daarom heb ik een workshop ontwikkeld van vier achtereenvolgende dinsdagavonden. Je gaat ontdekken wat jouw dominante type is, waar je kracht ligt, wat je zwakte is én wat je verborgen talenten zijn. Ook ga je anderen snel herkennen in het Enneagram. De volledige workshop kost € 95.-

Klik hier om je in te schrijven of voor meer informatie.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In het weekend van 19 september start de opleiding Enneagram Professional Coach. Het is een erkende en gecertificeerde opleiding van 14 opleidingsdagen. Nadat je met succes examen hebt gedaan, kun je als coach aan de slag, zowel in bedrijven als in je eigen praktijk. De basis van de opleiding ligt in het Enneagram. Dit model leent zich perfect voor de coaching van mensen: het legt direct verborgen karakterstructuren bloot. Uiteraard biedt het Enneagram ook oplossingen. Je leert iemands type te herkennen, verborgen talenten en vermogens te ontdekken, hoe je een bedrijf kunt typeren, en hoe samenwerking in teams verloopt. Maar je leert vooral hoe je iemand in z'n kracht zet. Na deze compacte opleiding kun je onmiddellijk aan de slag.

Klik hier voor alle informatie en om je in te schrijven.


LIFETIME FESTIVAL
Op 28 en 29 augustus sta ik op het Lifetime Festival in Valthe bij Centrum de Mirre. Ik heb daar een stand waar ik kaartlegging doe. Verder geef ik beide dagen een workshop, waarin je kennismaakt met het Enneagram.

Kijk op www.mirre.nl voor alle informatie én om je op te geven.


INFO AVOND
Op 9 september is er bij mij in Nieuwleusen een info avond die om 20:00 uur begint. Ik geef uitleg over de opleidingen en de workshops, en ga daarbij in op de verschillen tussen de opleidingen. Verder beantwoord ik graag alle vragen die je daarover hebt. Ook leg ik het een en ander uit over het Enneagram, en wat je precies met dit model kunt. De info avond is gratis, maar geef je wél van tevoren op: er is beperkt plaats.

Klik hier om je op te geven.


EIK (Enneagram IntegratieKunde)
In januari 2016 start de nieuwe EIK-opleiding, waarin je alles leert over het Enneagram en waarmee je therapeutisch met cliënten aan de slag kunt. De eerste inschrijvingen zijn nú al binnen. Kijk dus gauw op de site als je meer wilt weten, of als je overweegt om deze opleiding te gaan volgen.

Klik hier voor meer informatie.


LEZING
30 augustus is de PCP Spirituele Wellnessbeurs in Deurningen, bij Hengelo. Daar geef ik om 12.00 uur een lezing over spirituele groei vanuit het Enneagram. Het is een leuke beurs met veel stands op het gebied van spiritualiteit en welzijn, dus de moeite waard om naar toe te komen. Een kortingsbon tref je aan op www.pcpbeurs.nl.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Ik zie je vast en zeker binnenkort.

Willem Jan van de Wetering

 

terug