Nieuwsbrief - juli 2012

INHOUD
Genieten
Spiritueleweek
Enneagram Professional coach
Afslanken
Open dag
Nieuws
Waar doen we het voor
 

GENIETEN
Wat heerlijk om te genieten. Ik geniet van het mooie weer, de natuur, de prachtige sessies die ik doe, de workshops en het werken met mensen. Ik geniet vooral van mezelf. Dat heeft heel wat moeite gekost trouwens, want het klinkt erg egoïstisch. Maar nu kan ik genieten van m'n gedachten, gevoelens en hoe de dingen die ik waarneem bij me binnenkomen. Schrijven en schilderen is een mooie uiting van wat er in me leeft. Deze zomer ga ik beiden veel doen. Mijn wens voor jou is dat je vooral veel mag genieten.


SPIRITUELEWEEK?
Spiritualiteit is zo gewoon en zo natuurlijk dat het onbegrijpelijk is dat we er zo'n moeite mee hebben. In de Spiritueleweek nemen Willem Jan van de Wetering en Wietske Visser je mee naar wonderlijke spirituele ervaringen. Je maakt kennis met verborgen spirituele kennis vanuit het Enneagram. Je ontdekt je levensdoel en werkt eraan hoe je dat doel kunt verwezenlijken. Je maakt contact met je gids en er is nog veel meer.
Op 18 augustus start de week die tot zaterdag 25 augustus duurt. Het is een kado aan jezelf.

Klik hier voor meer informatie.


ENNEAGRAM COACH
In september start in centrum de Roos in Amsterdam de opleiding tot Enneagram Professional Coach.
De opleiding wordt gegeven door Willem Jan van de Wetering en bestaat uit 15 dagen, verdeeld over blokken van twee weekenddagen. Het is een gecertificeerde opleiding zodat je er direct professioneel mee aan de slag kunt.
Je leert veel over het Enneagram en het coachen van mensen vanuit het Enneagram. Het herkennen van het type van een bedrijf vormt een onderdeel van de opleiding, net zoals het herkennen van het type van een ander. Je ontdekt wat jouw valkuilen als coach zijn en doorziet het procesmodel van coachen.

Klik hier voor alle informatie.


AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
In september wordt er in Amsterdam de workshop Afslanken met het Enneagram gegeven. Afslanken gaat niet over eten, het gaat over je blokkades en overtuigingen die het afvallen in de weg staan. Daaraan wordt gewerkt in deze workshop. Vanuit het Enneagram zie je wat jouw beperkingen zijn, een opstelling laat zien wat je zelf kunt doen. Je krijgt tevens voedingsadvies per Enneagramtype.

Klik hier om je aan te melden.


OPEN DAG
Op 31 augustus houdt het Enneagram College Open Dag. Vanaf 13.30 uur ben je die dag welkom aan de Oostwijk 13 in Dedemsvaart om kennis te maken met Willem Jan, het Enneagram, de opleidingen en de workshops. Willem Jan zal die dag twee korte introductie workshops verzorgen zodat je de energie ervaart. Er is tevens uitleg van wat de opleidingen inhouden, wat de verschillen zijn en informatie over de workshops. Dit najaar staan er ondermeer 4 avonden Procesmodel aan de hand van de film As it is in Heaven, een Enneagram basis workshop, Afslanken en Afslanken en koken op het programma. Het programma sluit die dag om 17.00 uur. Kom dus vooral langs. Er ligt een presentje voor je klaar en je steekt er nog wat van op ook. Meldt je wel aan door het sturen van een mail: klik hier.

Tot 31 augustus vanaf 13.30 uur.


NIEUWTJES

  • Op www.radiomerlijn.nl heeft Willem Jan op maandagavond vanaf 21.00 tot 22.00 uur een programma. De komende weken gaan die vooral over Intuïtieve Spirituele Ontwikkeling. Je kan meepraten via de chat en daar ook vragen stellen.
  • De Enneascoop van de maand juli staat weer on-line op de website. Iedere maand maakt Willem Jan een soort horoscoop vanuit het Enneagram. Hij volgt het procesmodel. Vanaf het jaar 0 van de Mayakalender is dit het jaar van Enneatype 5. Door het proces van het jaar te volgen krijg je per maand mooie inzichten .
  • Willem Jan geeft dit najaar weer een aantal lezingen, o.a. In Noordwijk aan Zee, Ommen, Alkmaar. Kijk regelmatig op de site om te zien waar de lezingen zijn en wat het thema is.
  • De eerste aanmeldingen voor de EIK opleiding van 2013 zijn al binnen. Tevens zijn er inschrijvingen voor de opleidingen Energetic Psychology en Vitaliteitscoach. Leuk dat er al zo vroeg belangstelling is.
  • De column die Willem Jan in het tijdschrift Onkruid heeft brengt nogal wat teweeg, gezien de reacties bij Onkruid en op Facebook.
  • Willem Jan is trouwens te volgen op twitter @willemjanvandewete en op Facebook willemjanvandewetering.
  • De Enneagram University heeft een negendaags programma, verdeelt over 10 maanden, voor professionals in het Enneagram. Werk je met het Enneagram en heb je daar een opleiding in genoten, dan ben je van harte welkom om verder te studeren in het Enneagram.
  • Op de website staat wekelijks het Dagboek van een Trainer waarin Willem Jan verslag doet van wat hij meemaakt.

COLUMN

Waar doen we het voor
Zittend in de tuin, uitkijkend over de weilanden en de vijver denk ik terug aan de jongeren die ik in m'n praktijk heb. Dat komt omdat ik in de krant lees dat zoveel jongeren ooit zelfdoding overwogen hebben. Vanuit mijn praktijk weet ik dat dit klopt. Zo vreemd is dat niet. Jongeren leven onder grote druk. Ze 'moeten' van alles. Het schoolsysteem werkt daaraan mee, de ouders hebben het druk en werken hard, er is minder geld en de uitzichten op een baan zijn niet rooskleurig. Het belangrijkste is echter dat de emotionele weerbaarheid bij jongeren niet erg groot is. Ze blijken zich vaak alleen te voelen en onbegrepen door ouderen. Hoe is dat nu mogelijk. Je bent toch zelf ook jong geweest. Ben je dan vergeten hoe dat voelde? Blijkbaar. Ik zet me graag in voor jongeren. Het is moedig dat ze coaching zoeken. Maar het is wel een druppel op een gloeiende plaat. Laten wij als ouders eens de hand in eigen boezem steken en 'echt' contact maken met je kind. Wat er er in hem om, wat is de belevingswereld. Leer het kind de emotionele weerbaarheid. Laat het praten over diepere gevoelens. Oh ja, dat kan alleen als je het zelf ook doet!!! Je snapt het al, daar ligt het probleem. Hoe is het met jouw emotionele weerbaarheid? Durf jij je diepere gevoelens te uiten en vanuit je hart contact te maken met je kind. Verander de wereld en begin bij jezelf. De vakanties staan voor de deur. Een mooi moment om de drukte achter je te laten en je te verbinden met je kind. Die is het waard.


Ik wens je hele mooie weken toe met veel inspiratie
Willem Jan van de Wetering

terug