Nieuwsbrief - maart 2016

Onderwerpen deze maand
Ultieme Belevingsdag
Mannen en hun HOOFDkwartier
Ontwikkel je verborgen talent
Kort Nieuws
Enneagramweek


Beste allen,
'Ik geloof er niet in, maar jij schijnt mij te kunnen helpen', zegt Johan die voor het eerst bij mij komt. Interessant is het dat iemand wel voor hulp komt maar er dan niet in gelooft. Waar gelooft hij dan niet in? Wat ik ook wel hoor is: 'daar ben ik te nuchter voor'. Ook al zo'n loze kreet. Je hoeft niet te geloven om toch geholpen te kunnen worden. En ‘nuchter zijn’ is een vervanging voor: ‘ik ben er bang voor.'

Wees altijd openminded en vertrouw op je gevoel. Kijk altijd naar jouw aandeel in dat wat er gebeurt en er openen zich andere deuren voor je.  DE ULTIEME BELEVINGSDAG
Op 23 april is het zover: de Ultieme Belevingsdag in het Ampt van Nijkerk met 11 lezingen en workshops waaruit je kunt kiezen en er is veel te beleven zoals aurafoto, handlezen, kaartleggen, advies, nieuwe boeken en aanbiedingen. De kosten voor de hele dag door koffie, thee en drankjes zijn €9.95. Als je wilt lunchen kan dat ook. Voor de lunch moet je je wel even vooraf per mail opgeven. De lunch is €15.-.
De opzet van deze Ultieme Belevingsdag is om je te laten ervaren en inspireren om het maximale uit jezelf te halen. Tien sprekers of /trainers laten je inspirerende dingen zien, horen of doen waardoor je ontdekt dat er weliswaar vele wegen naar Rome leiden en dat je vooral jouw weg moet kiezen en niet hoeft te verdwalen. Dus bieden we een goede routekaart zodat je altijd jouw weg kunt vinden.
Ik vind het heel erg leuk om je daar te ontmoeten. Meldt je direct aan!.

Klik hier voor alle informatie.


MANNEN EN HUN HOOFDKWARTIER
Op 1 april wordt in het Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk een ééndaagse workshop gehouden om gevoel en verstand weer in balans te krijgen.
Mannen zijn anders dan vrouwen, werken anders en denken anders. De meest effectieve manier van werken/zijn is om je voelen en denken in balans te hebben. Dat wil niet zeggen dat ze allebei 50% moeten zijn maar in balans voor jou. Dat is wat we in deze workshop willen bewerkstelligen. De meest succesvolle managers zijn niet degene die alles vanuit ratio doen maar juist hun gevoel vertrouwen en hun denken inzetten om optimaal resultaat te hebben.
De consument wil zich goed voelen, vertrouwen hebben en gezien worden. Door je HOOFDkwartier te verlaten en je hart te laten spreken worden je werk, je relatie en je innerlijke beleving een paradijs.

Klik hier voor meer gegevens.


ONTWIKKEL JE VERBORGEN TALENT
In het Banyan Centre in Bussloo vindt op woensdag 16 maart een workshopmiddag plaats waarbij je kunt ontdekken wat je verborgen talenten zijn. Dat doen we aan de hand van het Enneagram. Eerst bepalen we jouw type, leggen we het Enneagram uit en kijken we naar je talenten die je nu nog niet weet te gebruiken of te weinig inzet. Na de workshop heb je gratis toegang tot het saunacomplex van Thermen Bussloo, (Als je dat wilt natuurlijk).

Kijk op www.banyancentre.nl voor alle informatie.


KORT NIEUWS

  • Ik ben heel druk bezig met de laatste aanpassingen voor het boek “ Passie Gezocht, wat als de verhuiswagen vertrokken is”. Het boek beschrijft onderwerpen nadat een  echtscheiding is geweest en vanuit het Enneagram gaan we aan de slag om je passie terug te vinden.
  • Komend weekend begint de Enneagram Kindercoach opleiding. Daar heb ik veel zin in.
  • Op 9 april start de opleiding Energetic Psychology, de psychologie van emoties. Het is een verdiepingsopleiding waarbij je veel handvatten krijgt om ook fysieke problemen aan te pakken.
  • Op 11 mei start een workshop van 4 avonden in Groningen met als titel “Rijk en Gelukkig” die ik samen geef met accountant voor spirituele ondernemers: Carlo Ensing. Geld verdienen en gelukkig zijn is makkelijker dan je denkt.
  • Op 9, 10 en 11 juni wordt bij Centrum Mirre in Valthe het Life Time Festival gehouden. Drie dagen met Sjamanen, workshops over geboorte en vooral je eigen (weder-)geboorte, stands met leuke producten of adviezen, massages, praten met dieren enz. En Ikzelf geef op vrijdagmiddag een workshop over Spirituele Groei en het Enneagram. Ga naar www.mirre.nl voor alle informatie.
  • Ik schrijf verschillende blogs. Die kan je vinden op www.hardenberg.nu , www.paravisie.nl en op www.enneagramcollege.nl Het zijn meestal verschillende blogs dus kijk er eens naar.
  • Je kan mij ook volgen op facebook: www.facebook.com/enneagramcollege.

ENNEAGRAMWEEK
Op 4 juli start de Enneagramweek. Ik kondig het nu alvast aan want dan is het voor mij een hele bijzondere week. Deze workshop ga ik dit jaar voor de 18de keer geven en ik kan je beloven: het is zo mooi om mee te maken. De Enneagramweek brengt je bij je ware IK, je kern. Er is veel individuele begeleiding waarbij je wordt 'afgepeld' van de blokkades en overtuigingen die je hebt opgebouwd. Vrijwel niemand is wie hij echt is. We hebben inmiddels allemaal een persoonlijkheidtype aangenomen door alles wat we hebben meegemaakt in ons leven. Je bouwt steeds weer een muurtje op om niet geraakt te worden. Die muurtjes worden afgebroken en we werken eraan totdat je uitkomt bij wie je werkelijk bent,  je essentietype noemen wij dat. Dan blijkt dat die muurtjes achteraf helemaal niet nodig waren en dat je alle problemen in je leven veel beter aan kunt en op kunt lossen vanuit je kern. Dat is waar deze workshop naar toewerkt, dat je weer bent wie je echt bent. Dat je weer in je kracht komt te staan. Er zitten hele mooie oefeningen in deze week. Er komt best veel naar boven maar dat mag en kan ook omdat de veiligheid er dan is van de begeleiding.
Je begrijpt dat het voor mij nog iedere keer een prachtig proces is om dit te mogen begeleiden. Ik zie je graag in de Enneagramweek.

Klik hier voor meer info.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Ik had toch weer meer te melden dat ik vooraf had bedacht. Ik hoop dat je de informatie op prijs stelt. Tot de volgende nieuwsbrief.

Willem Jan van de Wetering


 

terug