Nieuwsbrief - mei 2016

Onderwerpen deze maand
Nieuwe boeken
Workshops: Echte mannen en Geld & Geluk
Enneagramweek
Spirituele week
Enneagram professional coach


NIEUWE BOEKEN
Met gepaste trots kondig ik aan dat er de komende twee maanden maar liefst 4 nieuwe boeken van mij zullen verschijnen. Wat een productie.
Allereerst komt er een totaal herziene versie uit van een boek dat ik in 1997 al geschreven heb. Daar zijn inmiddels al zestien drukken van verschenen. Nu was het tijd om het te herschrijven, stukken weg te laten en nieuwe dingen toe te voegen. Ik ben heel blij met het resultaat.
“Passie gezocht, wat als de verhuiswagen vertrokken is”, is een boek over NA de scheiding of verlies. Het is een boek dat aangeeft hoe je weer in je kracht kunt komen nadat de verhuiswagen weg is gereden. Hoe je je passie kunt hervinden. Hoe je er sterker uit komt dan voorheen. Ik denk dat het boek een belangrijke bijdrage kan leveren aan mensen die hiermee worstelen. Dit boek wordt binnenkort feestelijk uitgereikt.
Vervolgens komt het zesde boek in de Enneagram Bibliotheek uit met als titel “De Weg Naar Vrijheid”. Het beschrijft de weg die een kind loopt in negen stappen van geboorte tot volwassenheid. Met als uitgangspunt dat een paar van die stappen niet gezet zijn. Nu is er de kans om dat probleem aan te pakken en alles in balans te brengen.
Tot slot komt het boek “Vitaal afvallen met het Enneagram”. Het is een totaal programma om af te vallen naar je natuurlijke gewicht met het Enneagram als uitgangspunt. Heel handig, vol tips en vooral verbeeldingen om echt af te vallen.  


WORKSHOPS EN LEZINGEN
Echte mannen en hun hoofdkwartier
Op zaterdag 27 mei wordt in hotel Ampt van Nijkerk de workshop Echte mannen en hun hoofdkwartier gehouden. Deze workshop is bedoeld voor mannen die hun gevoel en denken meer in balans willen brengen. Zaken doen vanuit je gevoel blijkt vele malen effectiever dan alleen vanuit ratio. Klik hier voor meer informatie.

Geld en Geluk
Op vier woensdagavonden vanaf 11 mei wordt in De Poort in Groningen de workshop Geld en Geluk gegeven. Geld is nooit het probleem. Het probleem als je geen of teweinig geld hebt ligt ergens anders. Je ontdekt hoe dat komt en wat jij kunt doen om het geld jouw kant op te laten stromen. Ga naar www.cursuscentrumdepoort.nl.

12 mei geeft Willem Jan een lezing over het Enneagram en wat jij ermee kunt in jouw leven in de Bibliotheek in Ettenleur.
Ga naar www.kleiborncoaching.nl.

ENNEAGRAMWEEK
De meest bijzondere workshop die ik geef is de Enneagramweek. Dit jaar geef ik deze workshop voor de 18de keer. Het wordt in Valthe (bij Emmen) gehouden en start op maandag 4 juli en eindigt zaterdag 9 juli na de lunch. Wat we in die week doen is door het Enneagram heen gaan, op meerdere niveaus, om uit te komen bij je kern, bij je kracht. Je wordt individueel begeleidt door een coach. Ook leiden de groepsoefeningen ertoe dat je jouw gedrag beter begrijpt, in gaat zien waarom de dingen jou zijn overkomen en wat je kunt doen om echt bij je kracht te blijven. 
Ieder mens heeft door dat wat hij meemaakt, maskers opgezet en zich een identiteit aangemeten. Maar dat is niet wie je echt bent. Daaronder zit je essentie, je kern. En daar mag je weer naartoe. 
In de Enneagramweek kan jij je gedrag veranderen en weer jezelf zijn. De meeste deelnemers omschrijven deze week dan ook als 'thuiskomen'.
Je leert veel over het enneagram en hoe je het kunt gebruiken in de praktijk. Je weet hoe jij jouw toekomst vorm kunt geven en je ontdekt hoe je jouw communicatie kunt veranderen zodat je dat bereikt wat jij voor ogen hebt.

Schrijf je dus snel in want we werken in een kleine groep.


SPIRITUELE WEEK
Op 14 augustus start de Spirituele week die in het Noord Franse Aubenton gegeven wordt. Hij eindigt op vrijdagmiddag 19 augustus.
In de Spirituele week gebruiken we het spirituele enneagram als uitgangspunt. Wat is jouw spirituele missie? Je gaat ervaren hoe je contact met je gidsen kunt maken of hoe dat te verdiepen is. Je maakt contact met engelen-energie. Je krijgt contact met je hogere Zelf. Daardoor gaan we kijken naar je levenspad. Wat is het werkelijke doel van je leven?

Dit is een week voor jezelf. Wie ben je echt en wat is jouw missie? Wat is je werkelijke kracht en hoe blijf je daarbij?

Kijk op de site voor alle informatie.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In september start Enneagram professional coach, een gecertificeerde opleiding om vanuit het Enneagram mensen/teams te gaan coachen en te begeleiden. Na de opleiding kun je je als zelfstandig coach vestigen of in bedrijven met de coaching aan het werk gaan.

Je leert om het Enneatype van de cliënt te achterhalen, het type van het bedrijf te herkennen en hoe je anderen vanuit jouw type het beste kunt coachen. Coachen vanuit het enneagram geeft je een enorme voorsprong op andere coaches omdat je al heel veel weet over de cliënt. Het is een compacte opleiding die jou de tools geeft om de ander heel effectief te coachen en begeleiden. Daardoor kan iemand al vrij snel het beste uit zichzelf halen.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Tot de volgende nieuwsbrief.

Willem Jan van de Wetering


 

terug