Nieuwsbrief - augustus 2012

INHOUD
Spiritueleweek
Gratis Open dag
Enneagram Professional Coach
Van Wens naar Werkelijkheid
Afslanken met het Enneagram
Nieuws
 

HEFTIG JAAR
Dat het 2012 is merken we goed. Wat een heftig jaar is het. Veel mensen maken het een en ander mee in hun leven. Dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo zijn, maar het lijkt heftiger dan anders. De natuur laat zich ook van bijzondere kanten zien. Ik zat afgelopen weekend heerlijk op het terras in de zon met een goed boek. Ik zag in de verte donkere wolken en hoorde het onweer. Maar niets aan de hand waar ik zat. Hoorde ik even later dat het noodweer had toegeslagen op 15 km afstand en een feesttent had omgeblazen waarbij gewonden zijn gevallen. Zo dichtbij en toch niets van gemerkt. Zo heftig kan het verschil zijn. Vind je het leuk als ik 13 december een workshop geef met als titel: de nieuwe toekomst. Laat maar weten, dan ga ik het plannen (info@enneagramcollege.nl).


SPIRITUELEWEEK
Op zaterdag 18 augustus start de Spiritueleweek in het Drenthse Valthe.

Zeven dagen werk je aan jezelf en je spirituele groei. Vanuit het spirituele Enneagram zie je je levensdoel en ontvouwt zich je levenspad. Je leert psychometreren, maakt contact met gidsen en lichtwezens, tekent je toekomst samen met engelen. Het wordt een intensieve week waarin je vooral veel zal ervaren. Dat alles gericht op spirituele groei. Voor mij wordt dit een prachtige week want ik kan al m'n kennis en ervaring erin kwijt.
Ik geef de week samen met Wietske Visser die ons mee zal nemen naar een onbekende spirituele wereld en ook een healing zal verzorgen. Je kan nog meedoen en geef je dan snel op.

Klik hier voor meer informatie.


GRATIS OPEN DAG
Op vrijdag 31 augustus is er een Open Dag bij het Enneagram College in Dedemsvaart. Maak kennis met Willem Jan van de Wetering, ontdek welk type bij jou het sterkste aanwezig is, en ervaar wat de workshops inhouden. Je krijgt een Enneagramtest bij binnenkomst en tevens een uitleg van de test. Ook krijg je een uitleg over de workshops en opleidingen. Tevens is er een korte workshop van Willem Jan over Liefde en krijg je oefeningen mee om liefdevol naar jezelf te kunnen zijn. De Open dag is gratis toegankelijk en start om 14.00 uur. Het duurt tot 17.00 uur. Kom vooral langs en maak kennis met het Enneagram College.
Meld je aan door een mail te sturen naar info@enneagramcollege.nl


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In september start de erkende en gecertificeerde opleiding tot Enneagram Professional Coach.

Je leert anderen te coachen vanuit het Enneagram. Je gaat het procesmodel gebruiken, leert anderen in het Enneagram te zien en te ontdekken welk Enneatype bedrijven hebben. Je leert de finesses van het Enneagram zodat je anderen beter kunt coachen en begeleiden. Ieder mens is anders. Dus ieder mens heeft een andere aanpak nodig om optimaal gecoacht te worden. Het Enneagram biedt je de inzichten om die aanpak op maat te kunnen maken. Daarbij houd je rekening met jouw type zodat je je valkuilen kan vermijden.
De opleiding duurt 15 dagen en wordt in blokken van 2 dagen gegeven.

Klik hier voor alle informatie.


VAN WENS NAAR WERKELIJKHEID
Het procesmodel is een prachtig instrument en maakt duidelijk wat ons proces is en wat het proces van de ander is. Daardoor kan je die losse processen synchroniseren zodat je weer op één lijn met de omgeving komt.
In de film 'As it is in heaven' lopen allerlei processen door elkaar. Door die processen te ontrafelen leer je het Enneagramprocesmodel heel goed te gebruiken. Door de workshop Van Wens naar Werkelijkheid kun je, aan de hand van de film in vier avonden, jouw wensen werkelijkheid te maken, net zoals dat in de film gebeurt.

De avonden worden in Dedemsvaart gegeven op 4, 11, 18, 25 september.

Klik hier om je in te schrijven.


AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
De trouwe lezers van deze nieuwsbrief weten dat Afslanken met het Enneagram heel effectief blijkt te zijn. Het gaat daarbij niet om eten, het gaat om welke blokkades je hebt om naar je natuurlijke gewicht te gaan. We testen eerst wat jouw natuurlijke gewicht is. Vervolgens leer je de beperkingen van de negen Enneatypes kennen en testen we wat jouw type is in relatie tot afslanken. Dan is er een Opstelling ten aanzien van jouw gewicht. Daarna kijken we naar je belangrijkste blokkades en gaan die aanpakken en tot slot krijg je een voedingsadvies per type. De workshop van tweedagen wordt gegeven in Centrum de Roos in Amsterdam op woensdag 20 en donderdag 21 september.

Klik hier om je op te geven.


NIEUWS

  • Op 31 augustus is de Open Dag in Dedemsvaart en op vrijdag 7 september is er de Open Avond in Zonheuvel in Doorn. Maak kennis met Willem Jan, met het Enneagram en maak een korte workshop mee. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 22.15 uur.
  • Op zondag 9 september geeft Willem Jan een Liefdesbrunch bij Boekhandel van der Meer in Noordwijk. Voor een selecte groep van 25 mensen wordt er vanaf 12.00 uur een workshop gegeven over liefde en er is eten en drinken aanwezig. Je kunt je opgeven bij info@boekhandelvandermeer.nl
  • Op zaterdag 8 september is er Open Dag van Radio Merlijn waar Willem Jan een workshop geeft over het Enneagram. Ga naar www.radiomerlijn.nl om je op te geven voor deze dag.
  • Op 10 september geeft Willem Jan een workshop 'Hoe leg je kaarten', bij de spirituele winkel Witch Way in Ommen. De workshop start om 20.00 uur in de winkel. Leuk om mee te maken want je leert hoe je de kaarten kan interpreteren. Tevens wordt de kaart voor jou gelegd. Er wordt gewerkt met tarrot, de Open je Hart-, Enneagram- en Emotionele Psychologiekaarten.
  • Iedere maandagavond van 21.00 tot 22.00 uur is er op www.radiomerlijn.nl een radio programma van Willem Jan over Intuïtieve Spirituele Ontwikkeling. Daarin worden veel aspecten van spirituele ontwikkeling en van Intuïtie behandeld. Luisteren dus.
  • In ieder nummer van het tijdschrift Onkruid staat een column van Willem Jan en hij maakt ook een schriftelijke workshop voor dit blad.
  • Iedere maand verschijnt er een nieuwe Enneascoop op www.enneagramcollege.nl en www.paravisie.nl. Willem Jan beschrijft dan vanuit het Enneagram wat je tegen kunt komen in de komende vier weken.

Dit was de nieuwsbrief voor augustus. Ik hoop dat je het waardeert en we spreken elkaar volgende maand,

Willem Jan van de Wetering
 

terug