Nieuwsbrief - november 2016

Onderwerpen deze maand
E-learning
EIK opleiding
Afvallen met het Enneagram
Enneagram Professional Coach
Vitaal met Emotionele Psychologie
Tips voor de feestdagen


E-LEARNING
Ik ben heel blij en ook trots. Ik heb een button kunnen toevoegen aan m'n site: e-learning. Onder die button tref je twee online cursussen aan. Je kan dus vanaf nu thuis studeren in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt en je krijgt aan het eind, als je je huiswerkopdracht hebt gemaakt, een certificaat van die cursus. Een veel gehoorde klacht was dat m'n opleidingen veel geld kosten en veel tijd in beslag nemen. Daar heb ik iets op gevonden door een schriftelijke cursus te maken. Hij is prachtig opgemaakt en het is een genot om die cursussen te gaan doen. De kosten voor deze cursus bedraagt nog geen vijftig euro.

Er zijn twee cursussen:
1. Hoe schrijf ik een boek.
Er zijn 300.000 mensen bezig met het schrijven van een boek. Maar een heel klein gedeelte daarvan komt ook daadwerkelijk beschikbaar voor iedereen. Dat komt omdat de meeste van die manuscripten slecht gemaakt zijn. In deze cursus geef ik je tips & tricks en alle informatie om echt een boek te gaan maken. Ook leg ik uit hoe je je boek uitgegeven krijgt en hoe je de promotie aan kunt pakken.

2. Herken het Enneatype van de ander.
Ik heb al heel wat boeken over het Enneagram geschreven. Toch krijg ik regelmatig de vraag: “Hoe herken ik een ander snel in het Enneagram zonder hem testen te laten invullen.” Het antwoord op deze vraag vertel ik je in deze cursus.

Klik hier om bij de cursussen te komen.  


EIK OPLEIDING
De EIK (Enneagram IntegratieKunde) opleiding gaat eind januari weer van start. Dit is een mooi moment om je daarvoor in te schrijven. Komend jaar is een jaar van veranderingen en een nieuw begin. Met deze gedegen en gecertificeerde opleiding kan je straks als coach of therapeut aan de slag. Dat kan zowel als zelfstandige als binnen bedrijven. EIK gaat er vanuit dat iemand van Enneatype kan veranderen in z'n leven. Vlak na de geboorte wordt jouw Enneatype (jouw karaktereigenschappen) geactiveerd. Maar als je iets meemaakt dat je maar moeilijk kunt handelen, kan je veranderen van type om die pijn te ontlopen. Wat we doen met EIK is iemand terug brengen naar z'n essentie, z'n kern om van daaruit alle typen van het Enneagram sterk te maken, zodat je staat als een huis. Vanuit die kracht kan je ieder probleem en iedere ziekte aan.

Klik hier voor alle informatie.


AFVALLEN MET HET ENNEAGRAM
Dinsdag 10 januari start er een cursus om af te vallen met het Enneagram. Die datum is natuurlijk niet zomaar gekozen. Op die dag komt namelijk het boek met de titel 'Vitaal afvallen met het Enneagram' uit. Het is mijn 50ste boek, dus dat wordt een groot feest. Het is ook niet toevallig, want na de feestdagen willen heel veel mensen af gaan vallen. Echter lukt het maar 20% van al die mensen die beginnen om ook daadwerkelijk op hun streefgewicht te komen. In deze cursus ga je iets wonderlijks beleven. Het gaat er namelijk bijna niet over voeding. Het gaat over WAAROM je overgewicht hebt en WAAROM je er nog niet vanaf bent gekomen. We geven je inzicht en helpen je om op je natuurlijke gewicht te komen. Dat is het gewicht dat bij jou hoort. In vier avonden werken we aan het bereiken van dat optimale resultaat.

Klik hier voor alle info.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In februari start de opleiding Enneagram Professional Coach. Deze gecertificeerde opleiding geeft je inzicht in de diepere lagen van het Enneagram en hoe je die kunt inzetten om iemand te coachen.

Klik hier voor meer info.


VITAAL MET EMOTIONELE PSYCHOLOGIE
Mijn nieuwe boek heet Vitaal met Emotionele Psychologie. Het boek bevat maar liefst 42 emoties en dan zowel de belemmerende als de ondersteunende emotie. Dus eigenlijk zijn het er 84. Er staan ook 42 foto's bij die ik allemaal zelf heb gemaakt. Met de map in het boek en de oefeningen kan je jouw emoties snel in balans brengen.
Ik hoop dat je het boek echt gaat waarderen.

TIP VOOR DE FEESTDAGEN
De feestdagen staan voor de deur. Voor velen een feestelijke maand. Voor enkelen een pikzwarte maand. Door verschillende mensen werd ik gebeld of ik ze kon helpen, omdat ze zo opzagen tegen die donkere decembermaand omdat ze die alleen moeten doorbrengen. Als je daar al vooraf zo tegenop ziet, dan wordt het ook een vreselijke maand. Natuurlijk kan ik testen welke blokkades erop zitten en die dan weghalen. Maar voor iedereen die dit gevoel herkent wil ik een paar tips mee geven. Jij bent de belangrijkste persoon op aarde. Niemand is beter, mooier en zuiverder dan jij. Geloof vooral in jezelf. Dat is het begin. Zie jezelf als waardevol en kleed je de hele maand, echt iedere dag, heel leuk aan. Maak werk van jezelf. Doe dat niet voor de ander, maar voor jezelf. Koop iets moois voor jezelf. Gun het jezelf. Haal voor de kerst een lekkere fles wijn in huis en gun hem jezelf. Geniet van wie je bent, want leuker gezelschap voor jezelf dan jij is er niet.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Willem Jan van de Wetering
Tot volgende maand.

 

terug