Nieuwsbrief - mei 2017

Inhoud
Vitaal afvallen met het Enneagram
E-learning, nieuw: Handlezen
Enneagramweek
Spirituele week
Enneagram Trainersweek
Column


VITAAL AFVALLEN MET HET ENNEAGRAM
Al tientallen jaren bestudeer ik overgewicht en afvallen. Hoe kom je aan het overgewicht en hoe kom je er vanaf? Ik ben er al lang achter dat het niet gaat om eten of bewegen. Dat hoort erbij natuurlijk want een gezonde geest huist graag in een gezond lichaam. Maar overgewicht is vaak ontstaan vanuit een overtuiging, nare ervaring, onverwerkte emoties, blokkades en excuses. Toen ben ik gaan bekijken waarom veel sessies, diëten en oefeningen niet werken. Ik ontdekte dat het antwoord ligt in het Enneagram. Een dieet kan nooit goed zijn voor iedereen. Een aanpak moet goed zijn voor jou en niet voor iedereen. Als je kijkt naar jouw Enneagramtype, jouw karakter, valkuilen en schaduwkanten, dan zie je een patroon. Vanuit jouw type is afvallen helemaal niet zo moeilijk. In een workshop van twee dagen op 13 en 14 mei in Nijkerk krijg je inzicht in je type, ontdek je jouw blokkades, valkuilen en je schaduwkanten. Maar vooral ontdek je je sterke kanten en je onbekende talenten. En daarmee gaan we aan het werk. Daarnaast krijg je nog voedingstips die behoren bij jouw type en eveneens persoonlijke bewegingstips. Niets moet, geen discipline vereist, maar ontdekken WAAROM het je nog niet gelukt is.

Boek
Samen met voedingsdeskundige Marianne Meijer heb ik het boek Vitaal Afvallen Met Het Enneagram geschreven wat dat weekend uit gaat komen en we feestelijk zullen onthalen. In het boek krijg je de inzichten en de theorie, in de workshop de praktijk, de ervaring en kan je afstand nemen van je blokkades. Opruimen die dingen.  

Klik hier voor alle informatie en om je op te geven.


E-LEARNING, NIEUW: Handlezen
Er zijn drie E-learning cursussen. Het zijn 10 tot 12 lessen die je iedere week krijgt waardoor je kunt leren in je eigen tempo. Ideaal als je geen tijd hebt om naar workshops te gaan en toch de kennis wilt hebben. Ik heb veel informatie in de cursussen gestopt en hoop dat je ze waardeert.
Je kunt al doen:
1. Hoe schrijf ik een boek, alle ins & outs voor het schrijven van jouw bestseller.
2. Herken het Enneatype van een ander. Over het herkennen van je eigen type zijn er genoeg boeken, maar hoe herken je de ander heel snel?
NIEUW: Handlezen.
3. Handlezen van Jaap van der Bolt. Ontdek de kunst van het handlezen in compacte lessen.

Klik hier voor meer informatie


ENNEAGRAMWEEK
De meest krachtige transformerende week is de Enneagramweek. Ik weet dat veel mensen deze workshopweek willen doen, maar ze hebben hem nog niet gedaan. Het komt niet uit, of er is iets anders. Mijn advies: DOE HET NU. De week start op 8 juli en duurt tot 13 juli. Ieder mens verandert, door wat hij meemaakt in het leven, van Enneagramtype. Daardoor ben je gaan geloven dat je bent wie je bent. Maar ergens is er dat stemmetje dat je doet afvragen of dat wel zo is. In de Enneagramweek worden alle blokkades, valkuilen en overtuigingen, die je ervan weerhouden om 100% jezelf te zijn en je pad te gaan, afgepeld tot we uitkomen bij je essentie, je kern. Van daaruit bouwen we op tot je helemaal in je oerkracht komt. Er zijn coaches die je begeleiden, we werken met hele mooie vormen (tools) in een prachtige omgeving. Ik nodig je graag uit om dit avontuur aan te gaan.

Klik hier voor alle informatie.


SPIRITUELE WEEK
Spiritualiteit is allang niet zweverig meer. Binding hebben met je hogere zelf en met je gidsen is een geschenk. We zijn hier nu eenmaal niet voor niets. Er is meer tussen hemel en aarde. Vanuit het aardse maak je contact met je gids, ontmoet je je hogere zelf, zie je jouw levenspad en ervaar je wat jij kunt doen en welke hulp je in kunt roepen om jouw levenspad te gaan. We werken in een kleine groep want je krijgt ook allemaal een persoonlijke sessie met mij.
De Spirituele week wordt gegeven in het Noord Franse Aubenton van 12 tot en met 18 augustus 2017.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM TRAINERSWEEK
Al vijf jaar heb ik de trainersopleiding niet meer gegeven. Nu is er vraag ontstaan dus graag ga ik deze zomer de opleiding tot Enneagram Trainer weer een keer geven. De opleiding is bedoeld voor trainers die zich in het Enneagram willen specialiseren en voor mensen die het Enneagram kennen en die presentaties of trainingen willen gaan geven in het Enneagram. Vanaf de eerste dag ga je beginnen met presenteren. Je krijgt alle info over de verdieping van de typen, de vormen waarin je de typen uit kunt leggen, het proces van het trainen, een training uitschrijven vanuit het procesmodel, het doen van acquisitie. Je krijgt zes oefeningen per type, we werken met muziek en filmfragmenten om de typen te verduidelijken, we oefenen met spelvormen en het type van een groep en hoe je dat kunt beïnvloeden.

Data: 21 tot en met 27 augustus 2017 in Centrum de Mirre, Valthe

Klik hier voor alle informatie

COLUMN
Een wetenschapper weet alles want hij heeft het wetenschappelijk onderzocht. Zo ook de filosoof Maarten Boudry van de Universiteit van Gent, auteur van een boek over illusies.
Nu zijn illusies inderdaad een interessant fenomeen. Want als je de illusie hebt dat iets zo is, blijkt ons denken ook echt aan te nemen dat het zo is. Als je denkt dat je bijna tegen een glazen muur aanloopt maak je een omweg, terwijl er helemaal geen glazen muur is. Als je denkt dat het je niet gaat lukken gaat het je ook zeker niet lukken. Het is de kracht van de overtuiging. En die overtuiging is niet te faken. Je kan niet denken: als ik nu denk dat het me wel lukt, lukt het me ook. Nee, je moet volledig geloof hebben in de overtuiging.
Tot zo ver ben ik het helemaal eens met de filosoof. Maar in een artikel in de dagblad NRC schrijft hij over homeopathie. Hij stelt dat er geen enkele werkzame stof in homeopathische middelen zit maar dat het werkt als de cliënt gelooft dat het werkt. Hij somt een aantal onderzoeken op met placebo's. Maar hier gaat deze Boudry toch echt de mist in. Als hij onderzoek zou hebben gedaan naar, of onderzoeken hebben gelezen over homeopathie, zou hij weten wat er wel in zit en hoe het werkt. Dan zou hij weten dat een homeopaat jarenlange studies moet volgen om die titel te mogen voeren. Maar de filosoof noemt homeopathische middelen geschud water. Volgens hem verdun je het zo sterk dat alle negatieve effecten en bijwerkingen verdwijnen en schud je het flesje dan zo veel dat het nog wat lijkt. Volgens hem werkt het alleen als je dat gelooft.
Goed, ik heb dus ook een beperkt onderzoek gedaan en heb een homeopathisch middel gegeven aan een poes die heel bang was nadat hij was aangereden. Na drie dagen korreltjes door z'n eten te hebben gedaan bleek de angst verdwenen. Het kan toeval zijn, dus heb ik bij een andere poes een middel toegediend dat darmverstoring op moet heffen. En wat bleek, de diarree van de poes was na een paar dagen verdwenen. Nog geen bewijs, want ook dat kan toeval zijn. Dus een hond met prostaatkanker een sterk homeopathisch middel gegeven en na vijf dagen de hond opnieuw laten onderzoeken door de dierenarts. De kanker bleek volkomen verdwenen. Jawel, helemaal verdwenen. Kijk, dieren geloven niets want ze verwerken overtuigingen niet als illusies. De filosoof blijkt een filosloof te zijn van de sceptici die elkaar al jaren napraten zonder dat ze zelf ervaren hebben wat ze beweren.
Er zijn hele goede alternatieve middelen op de markt. Vooral middelen die voorkomen dat een kwaal of ziekte zich verder uitbreidt en de homeopaat zorgt ervoor dat de cliënt zich bewust wordt van het waarom van z'n kwaal. Dat is het verschil met de pillendokter.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel inspiratie en graag tot de volgende nieuwsbrief.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering

 

terug