Nieuwsbrief - juni 2017

Inhoud
Column: De weg naar vrijheid
Enneagramweek
Vitaal afvallen met het Enneagram
Nieuws en lezingen
Agenda


COLUMN: DE WEG NAAR VRIJHEID
In het Enneagram zit ook De Weg naar Vrijheid. Ik heb daar een boek over geschreven en ik heb dat model ontwikkeld op basis van psychologische fasen van het kind. Het fascineert me dat iedereen streeft naar vrijheid. Dat kan zijn je echt vrij voelen, vrijheid van meningsuiting, financiële vrijheid of noem maar op. Vaak voelen we ons ook wel vrij, maar zijn we ook werkelijk vrij?
Het kind loopt negen stadia af van geboorte tot volwassenheid. Daarna begint de cyclus opnieuw, maar dan met een andere intentie. Steeds gaat het door in cycli van 21 jaar. Je begrijpt natuurlijk dat als één van die stadia als kind niet of onvoldoende ontwikkeld is, je de rest van je leven daar problemen mee blijft houden. Dit vind ik heel boeiend. Want de vraag was natuurlijk: 'is het te herstellen'. En dat is het. Het eerste wat een baby nodig heeft is veiligheid. De eerste vraag die jij jezelf mag stellen is: “Voel ik me veilig?”. Voel je je veilig in je huis, in je gezin, op je werk. Waar voel je je veilig en waar niet. Als je dan terug gaat naar je kindertijd is de vraag waar en bij wie je je veilig voelde en waar of bij wie onveilig. Zo kan je de hele weg naar Vrijheid aflopen en alle belemmeringen die ontstaan zijn herstellen. Dan voel je je pas echt vrij. De andere stadia ga ik hier niet allemaal beschrijven hoor. Dat komt later wel.


ENNEAGRAMWEEK
Op 9 juli start voor de 18de keer de Enneagramweek. Ik besteed er dit keer wat meer aandacht aan want dit is echt de mooiste workshop die je kunt doen voor jezelf. Voor mij is dit een hoogtepunt van het jaar en ik kijk er het hele jaar naar uit.
Waarom?
Mijn uitgangspunt is dat je kunt veranderen van Enneagramtype (karakter) als je iets meemaakt dat je maar moeilijk kunt verwerken. Je kiest dan een andere overlevingsstrategie waardoor er dus een ander Enneagramtype geactiveerd wordt. 80% van alle mensen is niet wie hij/zij werkelijk is maar leeft vanuit een gekozen structuur om pijn niet te voelen. Als er dan problemen ontstaan in je leven of je voelt je niet helemaal gelukkig, dan is dat lastig op te lossen vanuit dat illusietype. Je kan het pas oplossen als je in je essentietype bent terecht gekomen. Dat is jouw kern, die wie je werkelijk bent. En dat is wat we in de Enneagramweek doen. We pellen alle belemmeringen en blokkades af tot we uitkomen bij wie je werkelijk bent. Dan verandert jouw kijk op de werkelijkheid, je ontdekt talenten die je nog niet kende, je wordt opener want je ontdekt dat de belemmeringen door jezelf zijn opgeworpen.
In deze week word je begeleid door een coach en in de workshop ervaar je wat je allemaal kunt waarvan je dacht dat het onmogelijk was. Problemen worden anders bekeken dus anders aangepakt en oplossingen dienen zich aan.
De Enneagramweek is echt het mooiste kado aan jezelf.
Is het een makkelijke beslissing om te nemen?
Zeker niet, want deze training is intensief en je weet zeker dat er dingen in jezelf veranderen. Dus is er durf nodig om je in te schrijven.
Wat ik je bied is een veilige omgeving, heerlijk eten, een mooie groep deelnemers en top coaches. Daarnaast zet ik al mijn liefde, kennis en kunde in om je daar te brengen waar je echt heen wilt.
Daarom nodig ik je graag uit om alle excuses aan de kant te zetten en het gewoon te doen.

De Enneagramweek wordt gehouden in Centrum Mirre in Valthe, tegen het Valtherbos aan. We starten op zondag 9 juli en eindigen op vrijdagmiddag 14 juli om 15.30 uur.

Klik hier voor alle informatie.


VITAAL AFVALLEN MET HET ENNEAGRAM
In drie avonden geven Willem Jan van de Wetering en Marianne Meijer de workshop Vitaal afvallen met het Enneagram. Afvallen is niet zo moeilijk als je denkt. Het Enneagram biedt een geweldige oplossing want als je uitgaat van jouw karaktertype kan je ook zien WAAROM het je moeilijk lukt en waarom je overgewicht hebt. Dat ligt maar gedeeltelijk aan eten. De oorzaak dien je te zoeken in je overtuigingen, je denkwijze, je belemmeringen. Die gaan we opzoeken in deze drie avonden. Dus schrijf je in en ontdek hoe jij af kunt vallen zonder streng dieet.
14, 21 en 18 juni in het Enneagram College aan de Meeleweg 52 in Nieuwleusen. De kosten zijn totaal €75.-.

Klik hier voor alle informatie.


NIEUWS EN LEZINGEN

  • Het nieuwe boek Vitaal Afvallen met het Enneagram is nu beschikbaar. Het boek kost €9.95 en is via de website te koop en natuurlijk in alle goede boekhandels. Je ontdekt jouw dominante Enneagramtype en je wordt je bewust van wat jou ervan weerhoudt om af te vallen.
  • Willem Jan geeft op 22 juni een workshop, met Rein de Roo, in restaurant Kiewiet in Dedemsvaart over het karakter van je Enneagramtype en de bij dat type behorende wijn. Er is tevens een wijnproeverij van de negen wijnen die bij dat karakter passen. Het begint om 20.00 uur en je kan je opgeven bij Primera Meesters in Dedemsvaart.
  • Willem Jan geeft een lezing op de Spirituele Gezondheidsbeurs in Leeuwarden op 11 juni. Kijk op www.pcpbeurs.nl voor alle informatie. De lezing is om 14.00 uur en gaat over Spirituele groei vanuit het Enneagram. Hij legt de hele dag kaarten voor je. Dat doet hij met de Enneagram Inzichtkaarten en de Enneagram Engelenkaarten. De beurs is open van 10.30 uur tot 17.00 uur. Kom vooral langs want het wordt een bijzondere beursdag. Het is in M.F.C. Camminghastins in Leeuwarden.
  • 25 juni is er een extra bijscholingsdag voor coaches en therapeuten in Ampt van Nijkerk.

AGENDA
11 juni, Lezing Spirituele Gezondheidsbeurs in Leeuwarden
22 juni, Workshop Enneagram en Wijn, Restaurant Kiewiet, Julianastraat Dedemsvaart
25 juni, Extra bijscholingsdag voor coaches en therapeuten in Nijkerk.
9 juli tot 14 juli, De ENNEAGRAMWEEK
13 tot 18 augustus, De SPIRITUELEWEEK
21 tot 27 augustus, de opleiding tot Enneagram TRAINER


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Ik wens je een goede gezondheid.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering

 

terug