Nieuwsbrief - september 2012

INHOUD
Waar sta IK?
Enneagram avond workshop
Enneagram Professional Coach
Afslanken met het Enneagram
Enneagram Integratie Kunde (EIK) opleiding
Visualisatieavonden
Lezingen
Opstellingen avonden
Therapeutenbeurs met kortingsbon
Nieuws
 

WAAR STA IK?
'Waar sta IK dan?' vroeg een vrouw die bij me was gekomen omdat ze in problemen kwam na haar scheiding. Steeds meer mensen zoeken hulp na een scheiding. De pijn van scheiden is enorm, van beide partijen, al is de partij die niet zelf kiest voor de scheiding degene die de meeste pijn ervaart. Het proces is immers pas op gang gebracht door een aktie van de ander. Die ander heeft al een veel langer proces achter de rug. Het verwerken van de pijn kost tijd. Het is een rouwproces. Als coach kan je veel doen om die verwerking te kanaliseren en te zorgen dat de slachtofferrol snel achter je wordt gelaten. Dan ontstaat er weer een nieuw doel. Scheiden doet lijden, maar zorg dat je snel weer je eigen leven leidt.


ENNEAGRAM AVOND WORKSHOP
Vanaf 3 oktober starten er in Dedemsvaart een serie van 4 avonden waarin je het Enneagram leert kennen en de ongekende mogelijkheden gaat verkennen. Je ontdekt je eigen type, het type dat het meest dominant is in jouw gedrag. Je gaat zien welk type bij de mensen om je heen het sterkste is en wat je kunt doen om beter met hen om te gaan. Je herkent het gedrag van de ander en ziet wat de drijfveren zijn en hoe je datgene wat je wilt zeggen beter over kunt brengen. Door oefeningen ervaar je wat de negen typen in jou doen en waarom je aan bepaald gedrag zo'n hekel hebt. We werken met muziek om de typen te ervaren. Het wordt een boeiende maand waarin je veel over jezelf leert en je communicatie zich verbetert.

Klik hier om je aan te melden.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Op 20 en 21 oktober start de opleiding Enneagram Professional Coach bij centrum de Roos in Amsterdam. In 15 dagen word je opgeleid om anderen te coachen vanuit het Enneagram. De dag ervoor (19de) is er een spiertestdag. Met spiertesten breng je het type van de ander in beeld, tot aan de subtypes. Daardoor kan je veel vertellen over het gedrag van de ander. Coachen vanuit het Enneagram is sterker dan veel andere methoden. Je raakt snel de kern en legt de valkuilen bloot. Je ontdekt ook de verborgen talenten van de cliënt en kan coachend die talenten naar boven laten komen. Je herkent je eigen rol als coach, met je valkuilen, en leert om jouw talenten volledig tot bloei te laten komen. We werken ook aan het proces van coaching, zowel aan die van de sessie als aan het proces van de cliënt. Je kan de opleiding trouwens ook voor zelfontwikkeling doen.

Klik hier voor meer informatie over data en prijs.


AFSLANKEN MET HET ENNEAGRAM
In een kookstudio in Apeldoorn wordt op 12 en 13 oktober de tweedaagse workshop Afslanken met het Enneagram gegeven. Vanuit het Enneagram zie je welk voedsel je vanuit je type beter niet of juist wel nodig hebt. We werken met opstellingen om te laten beleven waarom je niet afvalt. Je gaat een proces van afvallen ontdekken en ervaart waar jij in je proces staat. Je type wordt getest zodat er een persoonlijk plan van aanpak komt. Je krijgt een heerlijke vers gemaakte lunch en de tweede dag mag je zelf je diner samen stellen met verse producten en precies zoals het voor jouw type nodig is.
Een unieke manier om werkelijk af te vallen. De resultaten tot nu toe zijn verbluffend. Zonder veel moeite kan je op je streefgewicht komen, terwijl je geen dieet gebruikt.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM INTEGRATIE KUNDE (EIK) OPLEIDING
In januari start de nieuwe EIK opleiding in Doorn. EIK is een HBO opleiding tot coach/therapeut. Met de EIK methode kan je mensen op een zeer diep niveau helpen en ze begeleiden naar hun kern. Problemen worden aangepakt vanuit het Enneagram. In de opleiding leer je meerdere technieken zoals Chakra Balancing, Emotionele Psychologie en NLP technieken.

Klik hier voor alle informatie.


VISUALISATIEAVONDEN
Iedere laatste woensdag van de maand wordt er in Dedemsvaart een visualisatieavond gehouden. Het worden acht avonden die je steeds los kunt bezoeken. Je kan je ook voor alle avonden aanmelden. Iedere avond heeft een ander thema.
Ontdek de kracht van visualiseren. In volledige rust maak je verbinding met de kosmische energie en zet je jouw droom neer. Er is iedere avond een healing, ontspanning, je wens uit laten komen, kracht ervaren. De avonden kosten €15- per avond. We starten om 20.00 uur bij het Enneagram College. De eerste datum is 31 oktober 2012.

Klik hier om je op te geven.


LEZINGEN
Willem Jan geeft een aantal lezingen over het Enneagram:

 • 1 oktober: Speeldoos in Baarn een lezing met als thema: Visie ontwikkeling aan de hand van het Enneagram. Opgave bij www.bedrijfvandetoekomst.nl
 • 11 oktober: De Cirkel in Alkmaar over de negen Enneatypen en spirituele groei. info@decirkelalkmaar.nl
 • 23 oktober: www.wijksspiritueeltrefpunt.nl is de site waarop je je kan aanmelden voor een lezing over Spiritualiteit en het Enneagram in Wijk bij Duurstede.
 • 10 en 11 november: Internationaal Therapeutenbeurs Apeldoorn. Op beide dagen om 16.00 uur geeft Willem Jan een lezing over het Enneagram in jouw praktijk.
   

OPENSTELLING AVONDEN
Op 30 oktober start een serie van 4 opstellingen avonden. Familieopstellingen zijn een zeer krachtig instrument om zaken uit je verleden helder te krijgen, verborgen familiesystemen te ontdekken en dingen die jou dwars zitten te helen. In een kleine groep (minimaal 6, maximaal 8 mensen) doen we een aantal opstellingen per avond. Iedereen kan een of meerdere opstellingen krijgen en je staat ook in de opstelling van anderen. Door in een kleine groep te werken ontdek je dat iedere opstelling ook iets over jou zelf zegt. Hierdoor ontstaat bewustwording en kunnen zaken geheeld worden.

Meld je snel aan gezien het maximaal aantal deelnemers. Klik hier.


THERAPEUTENBEURS MET KORTING
Op 10 en 11 november vindt in de Americahal in Apeldoorn de Internationaal Therapeutenbeurs plaats. Al jaren hebben we daar een stand, maar nu sta ik er voor het eerst met m'n eigen trainingen en boeken onder mijn eigen naam. Ik vind het spannend om me daar te presenteren in de nieuwe vorm van het Enneagram College. Je treft me wel op de oude vertrouwde plek, stand 604, boven bij de lezingenzalen. Ik geef op beide dagen een lezing om 16.00 uur. Ik ben er om uitleg te geven over de opleidingen en workshops. Tevens kan je bij de stand boeken en inzichtkaarten kopen, is er een beursaanbieding en geef ik uitleg over het Enneagram. Ik kan je een korting op de beurs aanbieden van €7,- waardoor je maar €5,- entree betaald. De korting wordt verrekend bij de entree.
Ik ontmoet je graag op de beurs.

Klik hier om de bon in te vullen.NIEUWS

 • Ik heb zelf enorm genoten van de Spirituele week, een week waarin je met een groep mensen op zoek gaat naar de spiritualiteit in jezelf. Ook voor mij is dat een mooie reis geworden.
 • Op de PCP beurzen in Meppel en Hardenberg ben ik aanwezig geweest met een stand en heb ik een vitaliteitstest gedaan. Leuk om mensen te testen hoe vitaal ze zijn en wat ze kunnen doen om die vitaliteit te verhogen. Ik heb er ook twee lezingen gegeven.
 • 7 november geef ik een workshopavond over Liefde in Meppel bij de spirituele winkel Luneya. Leuk om te doen en natuurlijk komt het Enneagram ook aan bod.
 • Ik had al twee boeken klaar willen hebben en ik heb pas 20 pagina's van het eerste boek. Oeps, dat wordt agenda vrijmaken en echt gaan zitten. Nieuwe streefdatum is 1 december.
 • Don Riso, auteur van verschillende Enneagramboeken is overleden. Ik heb bij hem en Russ Hudson een opleiding gevolgd. Mooi mens.
 • De liefdesbrunch in Noordwijk was erg leuk om te verzorgen. Bij boekhandel van der Meer was er op zondag een lunch met lezing. Het was uitverkocht en dus druk. Toen iedereen een zitplaats had was m'n eerste vraag: wat is liefde? Veel verschillende antwoorden. En toch weet iedereen wat je bedoeld. Heerlijk om over liefde een lezing te geven.
 • Ik ben gevraagd voor een training in Turkije, voor een groep Nederlanders. Helaas, de agenda laat het niet toe. Volgend jaar dan maar.
 • Ik ga een workshop geven voor een vrouwennetwerk. Hoe word je sterker terwijl je toch je vrouwelijkheid de boventoon laat voeren. Vrouw zijn in een mannenwereld.
 • Op Radio Merlijn ben ik begonnen met een serie workshops over de Tarot. De Nar neemt je mee in het rijk van de Tarot en stelt je voor aan de Hogepriester, Keizer en neemt je mee naar het Rad van Fortuin.
 • Mabel van den Dungen heeft een meditatie en fitnessruimte geopend in Amsterdam. Knap concept en de opening was een geweldig feest.
 • In ieder nummer van het tijdschrift Onkruid kan je een column van mij aantreffen. Ik vind het erg leuk om te doen en vooral geniet ik van de vele reacties op de column. Die wordt dus blijkbaar goed gelezen.

Ik wens je een hele mooie maand toe en graag tot de volgende nieuwsbrief.

Willem Jan van de Wetering
 

terug