Nieuwsbrief - september 2017

Inhoud
Vakantie
Enneagram Basis workshop
Enneagram Professional Coach
Nieuws
Lezingen
Elearning


VAKANTIE
De scholen zijn weer begonnen, iedereen is weer aan het werk en de files zijn als vanouds. Nog een week en alle rust die je hebt ervaren in de vakantie is een herinnering geworden.
Wetenschappelijk is vastgesteld dat een vakantie van een week even effectief is als een vakantie van drie weken. Als je drie weken nodig hebt om bij te komen deel je je werk niet goed in en is het raadzaam om te kijken wat je daaraan kunt veranderen. Als je in een jaar vier weken vakantie hebt is het dus veel effectiever om 4 keer een week te gaan dan één keer een maand.


ENNEAGRAM BASIS WORKSHOP
Op woensdag 13 september start er bij het Enneagram College in Nieuwleusen een workshop van vier avonden waarin je de basis van het Enneagram gaat ervaren. De eerste avond onderzoeken we wat het Enneagram nu precies is, waar het vandaan komt en wat je er aan hebt. Ook starten we die avond met Enneagramtype 8, De Baas. Bij ieder type doen we oefeningen en laat ik liedjes horen waardoor het type meer gaat leven. De volgende woensdagavonden doen we steeds drie typen en de laatste avond twee en een samenvatting en vooral wat je ermee kunt doen in de praktijk.
Het Enneagram is een model met veel lagen. Dat moet ook wel als het zo'n oud model is. Het Enneagram geeft heel veel inzicht in jouw karakter, je valkuilen, je schaduwkanten en vooral je verborgen talenten en je vermogens. Maar je leert niet alleen over jezelf, je krijgt ook inzicht in het gedrag van anderen, hun manier van communiceren en je leert waarom de ander zo doet.
De kosten van de hele cursus zijn €95. De avonden starten om 19.45 uur en eindigen om 22.15 met een mogelijke uitloop van een kwartier.
Ik vind het enorm leuk om deze workshop, die ik nu al 25 jaar geef, te verzorgen en geniet ervan om met de typen bezig te zijn. Ik hoop dat jij dat ook zo gaat ervaren.

Klik hier om je in te schrijven of voor meer details.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Op 23 september start de opleiding Enneagram Professional Coach. Het is een compacte en ervaringsgerichte opleiding om te gaan coachen met het Enneagram. Coachen met het Enneagram blijkt zeer effectief te zijn want je krijgt het gereedschap om cliënten vanuit hun type te coachen. Door het Enneagram Procesmodel te gaan inzetten zie je direct waar iemand in vastloopt, wat de werkelijke hulpvraag is en hoe je dit aan kunt pakken. Door het model De Weg naar Vrijheid in te zetten heb je een zeer krachtig middel om de ander te begeleiden naar verandering. De opleiding beslaat 14 dagen, verdeeld over 7 weekenden. Het vindt plaats in het Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk in Nijkerk. Je kunt na afloop direct een praktijk starten of het in je werk gaan gebruiken. De opleiding is gecertificeerd en erkent.

Klik hier voor alle informatie.


NIEUWS

  • In januari start de opleiding EIK (Enneagram IntegratieKunde) en nu al komen de inschrijvingen binnen. Wacht dus niet te lang en kijk op de site voor verdere details.
  • In oktober start er een serie avonden met als thema Vitaal afvallen met het Enneagram. In vier avonden ontdek je wat jou weerhoudt om op je natuurlijke gewicht te komen. Afvallen heeft maar zeer gedeeltelijk met voeding te maken. Het is vooral bewustwording. Vanuit het Enneagram ontdek je wat je blokkades zijn en krijgt je tips en advies hoe je op je natuurlijke gewicht kunt komen.

LEZINGEN

  • Op 17 september geef ik een lezing op de Spirituele Gezondheidsbeurs in Almere Buiten. Kijk op pcpbeurs.nl voor alle informatie. De beurs in Almere is altijd goed bezocht en het is er heel gezellig. Ik doe de hele dag kaartleggingen met de Enneagram Engelenkaarten en de Enneagram Inzichtkaarten. Kom dus vooral langs. Op de site tref je een kortingsbon voor de beurs, de lezing is gratis en de kaartleggingen eveneens.
  • 12 september geef ik een lezing in Heteren. Het thema is natuurlijk het Enneagram, maar dan vooral vanuit spirituele groei.

ELEARNING
Op de site staan een aantal cursussen die je on-line kunt volgen. Handig en effectief. Zo heb je de cursus: Hoe schrijf je een boek, Herken het Enneagramtype van de ander en Handlijnkunde.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Ik wens je een goede gezondheid.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering

 

terug