Nieuwsbrief - oktober 2017

Inhoud
Hoe gaat het?
Therapeutenbeurs
Open dag
EIK opleiding 2018
Enneagram Professional Coach
Nieuwtjes


HOE GAAT HET?
Een hele normale vraag is: Hoe gaat het met je? Als we iemand tegenkomen is dat de standaard vraag. Zo standaard dat vrijwel iedereen antwoord: goed. Als je dan vraagt wat er goed gaat, noemen ze vooral hun werk. Eigenlijk is het een lege vraag, want feitelijk is niemand echt geïnteresseerd in het antwoord. Het is gewoon een leuke opening van een gesprek. Stel dat je opening zou zijn: 'Fijn je weer te zien. Ik ben echt benieuwd wat je hebt meegemaakt de laatste tijd.' Weet je dat dan veel mensen echt moeten nadenken wat ze daarop moeten antwoorden. De vraag komt namelijk onverwacht. Je zou ook kunnen vragen: 'Wat leuk je te zien. Wat heeft jou het meest geraakt de afgelopen tijd?' Ik kan je verzekeren dat je hele leuke gesprekken gaat krijgen.


THERAPEUTENBEURS
Op 18 en 19 november wordt in de Expo Centrum in Houten de Internationale Therapeutenbeurs gehouden. Ik geef beide dagen om 15.45 uur een lezing en we staan er met een stand. In de stand kan je een kaartlegging laten doen, nieuwe boeken inkijken, koopjes vinden want een aantal boeken zijn voor €5.- te koop en je kan de nieuwe inzichtkaarten inkijken. Kortom, veel te doen rond de stand van Willem Jan van de Wetering. Je kan een korting op de beursentree krijgen van €7.50 waardoor de entree je nog maar €5.- kost. Klik hier om die kaarten thuisgestuurd te krijgen.


OPEN DAG 13 JANUARI
Op zaterdag 13 januari wordt de Open Dag van het Enneagram College georganiseerd. Tijdens die dag, die overigens van 13.00 uur tot 17.30 uur gehouden wordt, krijg je gratis een aantal workshops aangeboden. Er is een Innerlijk Kind workshop, een workshop Enneagram en je talenten en je hogere doel en afsluitend een visualisatie op je levensdoel. Ook is er een workshop waarbij Willem Jan aan de hand van de negen typen zal uitleggen welke opleidingen en workshops er in 2018 gegeven gaan worden en wat de verschillen zijn.
Daarnaast is er een stand met informatie over de opleidingen, nieuwe boeken, inzichtkaarten, je kunt coaches ontmoeten die je meer over het Enneagram en de opleidingen kunnen vertellen. Ook geeft Willem Jan je graag advies of uitleg.

De Open Dag wordt gegeven in het Golden Tulip Ampt van Nijkerk in Nijkerk (vlak bij Amersfoort).
Adres: Berencamperweg 4
Tijd: 13.00 uur tot 17.30 uur
Trainers: Willem Jan van de Wetering en Jamila El Mansouri.
Datum: 13 januari 2018
Kosten: Gratis
Aanmelden en het programma: klik hier


EIK OPLEIDING
Ennneagram IntegratieKunde (EIK) is een effectieve, verdiepende opleiding waarmee je in één jaar coach kunt zijn en je praktijk kunt gaan openen. In dat jaar leer je een groot aantal technieken zoals Emotionele Psychologie, Chakra Balancing, Coachmodel, Innerlijk Kind werk en nog veel meer. Het voordeel van deze opleiding is dat je zelf door het proces heen gaat tijdens de oefeningen en in het oefenen met elkaar. Daardoor is deze opleiding ook heel geschikt als zelfontwikkelingstraject. Het uitgangspunt van EIK is dat ieder mens een karaktertype heeft, maar dat dit gedurende je leven kan wisselen. Dat gebeurt als je iets meemaakt dat je maar moeilijk kunt verwerken. Dan gebeurt het vaak dat je een ander type aanneemt dan je vanaf je geboorte bent. Met EIK wordt je teruggebracht naar je kern, je essentie, dat type dat vlak na je geboorte geactiveerd is. Want een echt probleem in je leven kan je nooit oplossen vanuit een aangenomen type, wel vanuit je essentie. Dat is de basis van de opleiding: de ander terug brengen naar z'n essentie en van daaruit het probleem of de klacht aanpakken.
De nieuwe opleiding start eind januari 2018.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Het verschil tussen deze opleiding en EIK is dat Enneagram Professional Coach vooral gericht is op het coachen van anderen. Je gebruikt het Enneagram in verschillende manieren. Je leert de ander snel te typeren, je leert om bedrijven in het Enneagram te plaatsen, je werkt met het Enneagram Procesmodel, de Weg naar Vrijheid en je leert het te gebruiken in consulting. Het Enneagram kent veel mogelijkheden en die ga je, in deze compacte opleiding van 14 dagen, onderzoeken. De start is half januari.

Klik hier voor alle informatie.


NIEUWTJES

  • Claudia Hoekx is net afgestudeerd aan de Radboud Universiteit op een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van het Enneagram in Nederland. Ze heeft onderzocht wat het effect van het enneagram is in bedrijven en in zakelijke en coaching toepassingen. Het resultaat is heel mooi, want vrijwel iedereen die met het Enneagram op professionele wijze in aanraking is gekomen, is enthousiast.
  • Het boek 'Vitaal door Emotionele Psychologie' bevat een beschrijving van de 42 meest voorkomende emoties, zowel de beperkende als de versterkende. In het boek wordt ook aangegeven wat jij zelf kunt doen om die emoties in balans te krijgen. Zo kan je angst vervangen door liefde. In het boek staan ook 42 foto's die een helende werking hebben. Bij het boek zit een flowchart waarmee je de blokkerende emotie snel kan vinden en wat je kan doen om die in balans te brengen. Het is een heel handig boek om zelf mee aan het werk te gaan.
  • In augustus werd de Enneagram Trainersopleiding gegeven. Het was zo inspirerend en succesvol dat deze opleiding van 7 dagen komend jaar opnieuw in augustus wordt georganiseerd.
  • Willem Jan is bezig met twee boeken die in het voorjaar van 2018 gaan verschijnen: 'Financieel Welzijn' en 'Contact met je Gids'. 'Financieel Welzijn' gaat erover hoe jij over dat geld kunt beschikken en wat jij nodig hebt om je dromen uit te laten komen. In 'Contact met je Gids' legt Willem Jan uit hoe je dat contact tot stand kunt brengen, waarom je gidsen hebt en wat ze je willen zeggen. Ook legt hij meer uit over de spirituele wereld.

ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
Oktober 2017


 

terug