Nieuwsbrief - november 2017

Inhoud
Uitleg
Internationaal Therapeut
Open dag
EIK opleiding
Enneagram Professional Coach
Kleur je karakter
Kort nieuws
Zoek een coach


UITLEG
Een vraag die ik veel krijg is: wat is het verschil tussen de opleidingen. Dat ga ik tijdens de open dag op 13 januari laten zien, maar hier toch alvast een korte uitleg.
Enneagram Professional Coach is een compacte coachopleiding van 14 dagen waarin je leert hoe je iemand kunt typeren in het Enneagram, hoe diens gedrag is, wat z’n communicatiestijl is en hoe je iemand naar het optimale niveau van z’n type coacht. Er zijn namelijk 9 niveau’s van zijn en vaak bewegen mensen die niet lekker in hun vel zitten zich op een lager niveau. Je leert hoe je een bedrijf in het Ennneagram kunt typeren. Je krijgt diverse coachtechnieken en strategieën zodat je iemand vanuit zijn gedragstype heel effectief kunt coachen.
De EIK Opleiding duurt langer: 23 dagen en gaat wat dieper. Het uitgangspunt is dat de meeste mensen die het karaktertype leven wat ze werkelijk zijn, maar veranderd zijn door wat ze hebben meegemaakt. Met de EIK-methode ga je in beeld brengen waardoor mensen veranderen, haal je de overtuigingen of blokkades weg en breng je ze terug naar hun essentie type, dat type dat vlak na de geboorte geactiveerd is. Van daaruit pak je het probleem van de cliënt aan.


INTERNATIONAAL THERAPEUT
Op 18 en 19 november vindt in de Expo in Houten de grootste beurs op het gebied van coaching en therapie plaats: Internationaal Therapeut. Ooit gestart als een beurs voor therapeuten is het uitgegroeid tot een event voor mensen die zich willen verdiepen in gezondheid, nieuwe coachtechnieken, nieuwe trends op gebied van gezondheid. Er zijn 280 stands met het allernieuwste op dit gebied. Je kunt er proeven van smoothies, technieken ondergaan, kaarten laten leggen en rondstruinen in boekenstands. Er zijn de hele dag door workshops in vier zalen.
Ik sta in stand 302 en geef beide dagen een lezing om 15.45 uur. Je kunt een uitleg krijgen over de opleidingen, ik kan je Enneagramtype testen en er zijn boeken die voor €5.- te koop zijn.
Ik presenteer er ook mijn nieuwe boek: ‘Kleur je Karakter’, het Enneagram kleurboek.
Kortom, kom langs.

Klik hier als je een kortingscoupon wilt ontvangen.


OPEN DAG
Op 13 januari 2018 is het zover. Vanaf 13.00 tot 18.00 uur is de Open Dag van het Enneagram College in Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk in Nijkerk. Er zijn stands met nieuwe boeken en kaartensets, uitleg van de opleidingen, gesprekken met coaches over hun beleving van het Enneagram en drie gratis te volgen workshops. Op deze wijze maak je kennis met ons en ervaar je of de stijl van lesgeven bij jou past. De workshops gaan over Innerlijk Kind en het Enneagram, Enneagram in de praktijk, het ontdekken van je verborgen talent en andere Enneagram gerelateerde onderwerpen.
Je kunt natuurlijk binnenkomen wanneer je wilt. De eerste workshop start om 13.30 uur en de laatste om 16.00 uur. Na afloop kun je nog napraten met de trainers of met coaches. Ik nodig je dus hartelijk uit om te komen. De hele dag is gratis. Ook koffie en thee zijn voor onze rekening.

Klik hier om je aan te melden.


EIK OPLEIDING
De mooiste opleiding die ik geef is de EIK Opleiding. Dat komt omdat hij zo veelzijdig is. Je krijgt ongelooflijk veel gereedschap om op een diep niveau iemand te coachen. Je leert het spiertesten waarmee je overtuigingen en blokkades opspoort en vervolgens weghaalt. Je leert Chakra Balancing Techniek, Innerlijk Kind werk, Het procesmodel, Enneagram Intakemodel, nieuwe coach technieken, De Weg naar Vrijheid, Ethiek met cliënten. Je krijgt in 11 modules genoeg gereedschap om je eigen praktijk te kunnen starten. Na de opleiding krijg je ook nog adviezen om je praktijk tot een succes te maken. Je wordt de hele opleiding begeleid door jouw coach zodat je optimaal kunt leren en ervaren.

Klik hier voor alle informatie en data.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
De basis voor deze opleiding is het Enneagram. Met het Enneagram kun je mensen beter en effectiever coachen. Het model legt immers direct bloot hoe de cliënt in het leven staat, zich gedraagt en hoe de communicatie verloopt. Daardoor kun je ook zien waardoor de problemen, die iemand heeft of tegenaan loopt, ontstaan zijn. Je kijkt naar de negen niveau’s van zijn en ontdekt direct wat er aan de hand is. Het Enneagram geeft je veel informatie en het Procesmodel en De Weg naar Vrijheid geven je het gereedschap om tot oplossingen te komen. Uniek in deze opleiding is het typeren van een bedrijf en zelfs een afdeling. Mocht je in bedrijven willen coachen of mensen die werk willen of hebben, dan weet je waar ze op moeten letten en wat de stijl van ondernemen binnen het bedrijf is. Deze opleiding bestaat uit 7 modules van twee dagen en je kan daarna direct als coach aan de slag.

Klik hier voor alle informatie.


KLEUR JE KARAKTER
Ik heb een boek geschreven dat heet ‘Kleur je Karakter’, een Enneagram kleurboek. Door het figuur van het Enneagram in te kleuren ontdek je hoe je in het leven staat en wat je valkuilen en je sterke kanten zijn. In het boek staat precies welk vakje bij welke inkleuring betekent. Daardoor krijg je een uitleg van wat er bij je speelt. Ik ga er in januari avondworkshops in geven met kleine groepen. Na het inkleuren geef ik een uitleg over het resultaat.


KORT NIEUWS

  • Het boek ‘Kleur je karakter’ verschijnt al op 18 november a.s. en zal op de beurs Internationaal Therapeut voor het eerst te koop zijn.
  • Willem Jan heeft een boek geschreven dat heet ‘Contact met je gids’. Contact met gidsen is een wezenlijk onderdeel van je spirituele pad. Hoe je dat contact legt, hoe je afspraken met je gidsen kunt maken en hoe je weet welke gids zich meldt, lees je in het boek. Vanaf januari 2018 is het verkrijgbaar en gaat Willem Jan lezingen geven in spirituele centra en op spirituele beurzen.
  • Willem Jan geeft coaching met de EIK-methode in zijn praktijk in Nieuwleusen bij Zwolle.

ZOEK EEN COACH
Op de site is een button ’Zoek een coach’. Daar vind je alle praktiserende coaches met hun specialiteit. De coaches zijn allemaal door Willem Jan opgeleid en ze doen ieder jaar aan bijscholing. De kwaliteit van de coaches wordt gecontroleerd en de lijst wordt ieder jaar bijgewerkt. Je kunt er dus van overtuigd zijn dat het goede coaches zijn. Je kunt selecteren op plaats, provincie en specialisme.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Ik wens jullie een hele mooie en inspirerende maand.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering


 

terug