Nieuwsbrief - januari 2018

Inhoud
Gelukkig Nieuwjaar
Open Workshopdag
EIK opleiding
Enneagram Professional Coach
Kleur je karakter
Tip


GELUKKIG NIEUWJAAR
Ik wens jullie allemaal een zeer voorspoedig 2018 toe. In het Enneagram, berekend vanuit de start van de Mayakalender, is dit het jaar van punt 2. Dat betekent aandacht voor elkaar, zelfstandig worden en je eigen beslissingen nemen, geloof hebben in je doel, hulp zoeken en geven als dat nodig is, je authenticiteit vergroten en er voor gaan. Het wordt een prachtig jaar als je echt authentiek blijft en je doelstelling voor komend jaar duidelijk hebt omschreven.


GRATIS WORKSHOPDAG
Zaterdag 13 januari wordt de Workshopdag georganiseerd in het Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk.
Dit is een dag waar je bij wilt zijn.
Voor mij is het belangrijk dat je onze energie leert kennen. Tijdens deze open workshopdag maak je kennis met de manier van lesgeven en kennis overdracht van mij en van de andere trainers. Je ontdekt dat de workshops ervaring gericht zijn. Je voelt of jij je er veilig bij voelt. Als je een cursus of opleiding gaat volgen is het van belang dat je je goed voelt bij de leraar en bij de energie van het College. Die energie ga je tijdens deze dag ervaren. Je maakt de manier van lesgeven van Willem Jan van de Wetering en Jamila El Mansouri mee en je maakt kennis met de coaches die jou tijdens een opleiding gaan begeleiden. Daardoor kan je heel bewust een keuze maken voor het Enneagram College.
Tijdens deze dag is de entree gratis en er is de hele dag door koffie, thee, flessen water.

De Open Workshopdag is 13 januari 2018
Aanvang 13.00 uur
Start eerste workshop 13.30
Afloop van de workshops 17.00
Einde van de Open dag 18.00 uur
Plaats: Ampt van Nijkerk, Beerencamperweg 4, Nijkerk.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.


EIK OPLEIDING
In één jaar tijd zoveel leren en ervaren dat je direct een praktijk kunt starten en/of de EIK methode kunt gaan gebruiken. Enneagram IntegratieKunde (EIK) is de diepste opleiding voor coach/therapeut in één jaar. De opleiding bestaat uit 23 dagen in elf modules. In de EIK opleiding wordt je klaargestoomd om direct een praktijk te kunnen openen of de kennis en ervaring in je werk of leven te gaan gebruiken.
Het uitgangspunt is dat iedereen één dominant Enneagramtype heeft. Maar als men iets meemaakt wat niet (goed) verwerkt wordt is er een grote kans dat je verschuift naar een ander Enneagramtype om de pijn te ontlopen. Daardoor verandert je karakter. Je leert hoe je iemands persoonlijkheid in beeld brengt, de blokkades weghaalt en iemand weer terug brengt naar z’n essentietype, dat type wat vlak na de geboorte geactiveerd wordt. Van daaruit pak je dan verder het probleem waar de cliënt mee zit aan. Het is een prachtig en intensief jaar waarbij je vooral ook aan jezelf werkt.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Coachen vanuit het Enneagram is heel effectief omdat je direct uitgaat van iemand karakter eigenschappen. Daardoor heb je heel veel informatie over de ander en pak je het probleem waar iemand mee komt heel adequaat aan. Dat die je met het Enneagramcoachmodel, de Weg naar Vrijheid, de Kernverlangens, coachstrategiëen, de logische niveau’s in het Enneagram, Counseling en het Enneagram en andere technieken die je in de opleiding leert. Het is een praktisch gerichte opleiding van 14 dagen waarna je direct als coach aan de slag kunt of het in je bedrijf kunt gebruiken. Je leert veel over jezelf en over anderen en vooral hoe je anderen kunt begeleiden naar oplossingen.
De opleidingen zijn gecertificeerd en erkent.

Klik hier voor alle informatie.


KLEUR JE KARAKTER
Het nieuwe boek van Willem Jan heet ‘Kleur je karakter’. Het is een Enneagram Kleurboek waarbij je door het inkleuren van het Enneagram veel leert over jouw karakter en oplossingen krijgt aangereikt voor de situatie waar je inzit.

Willem Jan geeft hier ook workshops in. Op woensdag 17 januari is er een workshop in Lokaal 12, Julianastraat in Dedemsvaart.
Op 31 december in het Enneagram College in Nieuwleusen (bij Zwolle).

Klik hier om je aan te melden.


TIP
In het blad Paravisie staat een groot verhaal over Willem Jan en zijn binnenkort te verschijnen boek ‘Contact met je Gids’. Te koop vanaf 20 december.

Kijk regelmatig op www.enneagramcollege.nl/blog want Willem Jan schrijft regelmatig een blog over actuele onderwerpen die hij vanuit het Enneagram belicht.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
Oktober 2017

 

terug