Nieuwsbrief - februari 2018

Inhoud
Kleur je Karakter
Contact met je gids
Nieuwtjes
Elearning


KLEUR JE KARAKTER
Op woensdagavond 31 januari is er een workshop Kleur je Karakter door Willem Jan van de Wetering in het Enneagram College in Nieuwleusen (Zwolle). Het Enneagram is onder meer een karaktertypologie. Het model bestaat uit 25 vlakken. Tijdens de workshop ga je met 9 kleurpotloden aan de slag en je kleurt het Enneagram in. Je krijgt daarna een uitleg over jouw karakter, je valkuilen, je talenten, wat er bij je speelt en wat je met deze kennis kunt.
Daarna ga je opnieuw een Enneagram inkleuren, maar nu met in gedachten iets waar je mee zit of waar je meer inzicht in wilt hebben.
Je krijgt daarover ook weer een uitleg van Willem Jan.
Willem Jan legt tevens de negen Enneagramtypen in het kort uit zodat je meer inzicht krijgt in de kracht van het Enneagram en ziet met welk type je goed op kunt schieten en welke mensen je niet begrijpt.
Door het Enneagram te kleuren ben je en creatief bezig en je krijgt meer zelfkennis.
De workshop start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur.
De kosten zijn €30.- inclusief boek. (€20 zonder boek).
Opgeven kan door hier te klikken.


CONTACT MET JE GIDS
Het nieuwe boek van Willem Jan heet: Contact met je gids. Het is een gebonden boek van 140 pagina's waarin je heel praktisch gaat ontdekken hoe jij contact kan maken met je gidsen.
Willem Jan geeft vanaf 8 maart een drie donderdagavonden durende workshop waarin je dat contact ook gaat maken. De eerste avond legt hij uit wat gidsen zijn, hoe ze werken en maak je contact om de naam van je gids te krijgen.
De tweede avond is er een uitleg over de methode die gidsen kunnen gebruiken, wat engelen zijn en hoe je ook die engelen energie kunt voelen. Je maakt die avond afspraken met je gids hoe jullie elkaar kunnen contacten.
De derde avond ga je contact maken met je gidsen en boodschappen doorkrijgen.

Gidsen zijn zielen die eerder op aarde hebben geleefd en niet meer terug hoeven te komen. Hun taak is nu om ons te gidsen door ons leven zodat we onze problemen aan kunnen pakken en begrijpen waarom iets in je leven plaatsvindt. Gidsen gebruiken hun eigen middelen om met ons te communiceren. Sommige doen het met woorden, andere met hele verhalen, weer anderen door beelden of via automatisch schrift. Al die technieken gaan we onderzoeken zodat je optimaal leert te praten met je gidsen en erop kunt vertrouwen dat wat zij aangeven het juiste is.
Willem Jan gebruikt natuurlijk het Enneagram om te verduidelijken wat er speelt. Vanuit jouw type ontdek je jouw blokkades op contact met je gids en vanuit het procesmodel wordt duidelijk welke stappen je kunt zetten om boodschappen te ontvangen.
Data 8, 15 en 22 maart (donderdagen)
Tijden: 20.00 tot 22.15
Plaats, Enneagram College, Meeleweg 52 Nieuwleusen
Trainer: Willem Jan van de Wetering
Kosten: €75 voor alle avonden.
Klik hier voor meer info.


NIEUWTJES

  • Contact met je gids is het nieuwste boek van Willem Jan. Een prachtig en praktisch geschreven boek waarmee je direct aan de slag kunt. Vol oefeningen en een uitleg van hoe het werkt. Niets zweverig maar doelmatig. Het boek is verkrijgbaar via de website Klik hier, en via de boekhandel.
  • Er komt later dit jaar een Masterclass van Willem Jan in het Enneagram waarbij hij in één dag inzicht geeft in de verschillende modellen en laat zien hoe die Enneagrammodellen in elkaar passen en wat jij daar praktisch mee kunt doen.
  • Op 7 september is er weer een Open Dag van het Enneagram College waar je kennis kunt maken met de trainers en coaches, de manier van lesgeven en een paar workshops kunt volgen. Van 13.30 tot 17.30 uur.
  • Op de website www.enneagramcollege.nl staat regelmatig een blog van Willem Jan over dat wat er momenteel speelt in de maatschappij of over ontwikkelingen in het Enneagram. Zo staat er nu een blog over Politiek en Economie. Volg de blogs als een verrijking van je kennis en inzicht.
  • Willem Jan werkt regelmatig mee aan het radio programma 'Verhalen voor de nacht' op radio Noord Oost Overijssel. Hij schrijft verhalen met het thema van die avond en die verhalen hebben altijd dubbele lagen. Het is maar wat je horen wilt.
  • Op youtube/willemjanvandewetering, staan negen filmpjes waarin Willem Jan iets vertelt over de typen en deze ook uitbeeld. Ga eens kijken.


E-LEARNING
Op de site van het Enneagram College is een button E-Learning. Daar staan een aantal cursussen die je kunt volgen. Dat doe je in je eigen tempo. Zo si er een cursus: Herken het Enneagramtype van een ander, Hoe schrijf je een boek, en Handlijnkunde. Als je je inschrijft krijg je iedere 14 dagen een les toegestuurd. Huiswerk kan je, als je dat wilt insturen en je krijgt daarop feedback.
Klik hier voor meer info.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering

 

terug