Nieuwsbrief - maart 2018

Inhoud
Maart
Workshop Contact met je gids
Opleiding Enneagram Professional
Enneagramweek
Kort nieuws
Column, ben jij in beweging of de wereld?


MAART
Maart roert z’n staart.
Het is een oud gezegde, maar hoe bizar startte deze maand met kou en zelfs sneeuw om een paar dagen later al om te slaan naar lenteachtige temperaturen. Maart roert zich ook in spiritueel opzicht want de energie is zo prachtig. Als je nu mediteert zal je makkelijker contact maken met de andere kant en eerder stilte in jezelf ervaren. Dan is er even niets.

WORKSHOP CONTACT MET JE GIDS
Tweede Paasdag valt op maandag 2 april. Op die dag is er de workshop CONTACT MET JE GIDS in het Artemis Yoga Centrum in IJsselstein. Contact hebben met je gidsen is een hele waardevolle aanvulling op je leven. Gidsen doen precies wat hun naam aangeeft: jou gidsen door het leven. Ze wijzen je de richting, behoeden je voor dingen die je beter kunt laten en laten je paden zien waar je anders aan voorbij zou zijn gelopen. Dat waardevolle contact ga je ervaren en je leert hoe jij kunt vertrouwen op dit contact.

Klik hier voor alle informatie.


OPLEIDING ENNEAGRAM PROFESSIONAL
In september start de opleiding Enneagram Professional, een gecertificeerde opleiding om alles over het Enneagram te leren en het te gebruiken in coaching, het aansturen van teams, het talent van de ander naar boven te halen en jezelf en anderen te begeleiden naar een volgende stap. De opleiding is voor leidinggevenden, coaches, trainers, mediators, teamleiders en mensen die met anderen samenwerken of aansturen. Er zijn 7 modules van 2 dagen, verdeeld over 7 maanden.

Klik hier voor alle details.


ENNEAGRAMWEEK
Waarom zou je de Enneagramweek doen?
Het is de meest mooie en intense week om werkelijk je kern te ervaren en vanuit je diepe zijn te gaan leven. Het uitgangspunt is dat jouw persoonlijkheid tot stand is gekomen door conditionering, dat wat je hebt meegemaakt. Maar daaronder ligt je echte zelf, je diepere zijn, je zielenopdracht. In de Enneagramweek word je begeleid door coaches en trainers om bij die kern van je te komen waardoor je jouw leven zelf vorm kan geven, je anders omgaat met gebeurtenissen, vanuit kracht reageert, je het geluk in jezelf ervaart en je missie je helder wordt.

Klik hier voor alle info.


KORT NIEUWS

  • Op 9 mei verschijnt het boek ‘ONTDEK JE STERKE KANTEN’ van Willem Jan van de Wetering. Het is een volledig herziene versie van het boek waarvan er al 25.000 verkocht zijn. Het is een Enneagram Doeboek want het bevat vooral veel oefeningen om te ontdekken wat jouw sterke kanten zijn, wat je verborgen talenten zijn en hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor mag je natuurlijk ook ontdekken welke blokkades en overtuigingen je hebt en wat je valkuilen zijn. Van daaruit kan je dingen veranderen zodat je het geluk in jezelf ervaart. Op 9 mei geeft Willem Jan een workshopavond in Lokaal 12 in Dedemsvaart. De kosten zijn €10.-. Aanmelden kan via gea@multimedia-shop.nl.
  • Het boek Contact met je Gids loopt heel goed. Op diverse sites staan positieve reacties op het boek. Het is een gebonden boek geworden waardoor je het heel veel kunt gebruiken en dan ziet het er nog netjes uit.
  • De Enneagramweek werd jarenlang in Drenthe gehouden. Deze zomer (2 juli) vindt hij plaats in Aubenton in Frankrijk. Geniet van de glooiende velden, de prachtige natuur, het lekkere weer en het verrukkelijke eten en meld je aan. Natuurlijk vooral voor de workshop want je gaat een mooie transformatie meemaken.
  • Op de site van het Enneagram College vind je blogs. Die blogs bevatten vooral inzichten, wijsheden en aanwijzingen en zijn bedoeld om bewustwording te creëren zodat je anders tegen dingen aankijkt en kunnen helpen om te groeien. Kijk regelmatig naar de blogs of jij er iets mee kunt.
  • De shop op de website bevat steeds de nieuwste boeken en ook andere interessante boeken die we je graag onder ogen brengen. Bol levert de bestellingen uit dus je hebt ze de volgende dag al in huis.
  • De Enneagram Inzichtkaarten helpen je bij een probleem om oplossingen te gaan zien en geven je inzichten waar je die oplossingen kunt vinden. In de shop kan je ze bestellen.

COLUMN
Ben jij in beweging of de wereld?
Je hoort vaak van mensen dat de wereld wel erg in beweging is, dat er zoveel rampen zijn, dat er grote spanning zijn, dat de criminaliteit toeneemt. Dat is altijd zo geweest hoor. Niets nieuws. Door het internet worden we iedere minuut van alles wat er waar ook ter wereld gebeurt, op de hoogte gehouden. Daarom lijkt het allemaal dichtbij te komen. Weet je wie er werkelijk in beweging is? Jij en ik. Je merkt om je heen dat er een grotere bewustwording is. Meer mensen zijn zich bewust van waar het werkelijk om gaat. Het gaat niet om de ander, niet om oorlogen, vluchtelingen, armoede. Het gaat om jou en mij. Wat doe jij met wat er om je heen gebeurt. En dat er veel gebeurt weten we. Als je je bewust bent van hoe jij ermee omgaat is er sprake van groei. En groei is wat ons drijft, waar onze missie ligt en wat het leven zo de moeite waard maakt.
Is dit een leuke nadenker? Op m’n blog lees je meer.

Tot de volgende nieuwsbrief:
Daarin vind je meer over de Enneagramweek en het persoonlijke verhaal van Willem Jan waarom hij deze week nu voor de negentiende keer geeft en het nog steeds als een hoogtepunt van het jaar ervaart.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
 

terug