Nieuwsbrief - april 2018

Inhoud
Column: Wie ben je
Enneagram Basis workshop
Enneagramweek
Enneagram Professional Coach
Kort nieuws


COLUMN: WIE BEN JE
Leuk om iemand te spreken die dan zegt: ‘zo ben ik nu eenmaal’. Dan moet je wel weten wie je bent. Maar de meeste mensen DENKEN te weten wie ze zijn. Dat is echt iets anders. Dat komt omdat we ons steeds weer aanpassen als we onze neus stoten, iets ergs meemaken, ons bij een bepaalde groep aansluiten. Je bent het gemiddelde van je omgeving. Onthoudt die zin. Als je met negatieve mensen omgaat word je negatief. Ga je met enthousiaste, ondernemende mensen om, dan ga jij ook van alles doen. Je omgeving is dus van grote invloed op jouw gedrag. De vraag voor deze week: Met wie ga jij om? Oftewel, wie heeft er veel invloed op jou.


ENNEAGRAM BASIS WORKSHOP
Het is alweer lange tijd geleden dat ik een basis workshop Enneagram heb gegeven. Op 26 en 27 mei geef ik deze training van 10.00 tot 17.00 uur in het Golden Tulip Hotel Ambt van Nijkerk. Je maakt kennis met de 9 Enneagramtypen. Je ontdekt welk type bij jou dominant is, hoe je karakter in elkaar steekt, wat je drijfveren voor je gedrag zijn, wat je valkuilen en beperkingen zijn. Maar vooral leer je waar je heel goed in bent, wat jouw kracht is en over welke verborgen talenten je beschikt. Je leert tevens anderen te herkennen in een type waardoor je communicatie met hen gaat verbeteren, je anderen beter gaat begrijpen en zelf moeiteloos in het leven kan staan.
In de workshop werken we met liedjes, filmfragmenten, oefeningen en opdrachten. Het gaat erom dat jij veel kunt met wat je in die twee dagen leert.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAMWEEK
De mooiste week voor mij is de Enneagramweek. Dit jaar geef ik die voor de twintigste keer. Waarom is dit een hele bijzondere belevenis?
Er zijn meerdere coaches aanwezig waarmee je 1 op 1 gaat werken. Ze pellen alle blokkades af die je hebt, muren die je hebt opgetrokken en excuses die je hebt gebruikt. Daardoor kom je bij je kern, je essentie van je zijn. Vanuit die essentie wordt je kracht wakker gemaakt en ontdek je kanten van jezelf waarmee je alles wat jou overkomt veel beter aankunt. Door oefeningen, het werken vanuit het Enneagram, door opdrachten en door naar jezelf te durven kijken, breng je je potentieel tot ontplooiing. Dit is het mooiste cadeau aan jezelf. Vanaf 2 juli in Noord-Frankrijk maak je deel uit van de 20ste Enneagramweek.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Welke leidinggevende kwaliteiten heb je? Hoe haal je meer uit jouw potentieel? Hoe stuur je teams aan? Hoe coach je jouw medewerkers of anderen? Dat is het doel van deze compacte erkende opleiding tot Enneagram Coach. Het unieke aan deze opleiding is dat je gaat herkennen wat het Enneagramtype van een bedrijf en zelfs van een afdeling is. Je leert het procesmodel te gebruiken om teams te begeleiden. Je leert hoe je anderen kan coachen om van probleem naar oplossing te komen.

Klik hier voor alle informatie.


KORT NIEUWS

  • Op 9 mei wordt het boek ‘Ontdek je sterke kanten’ van Willem Jan van de Wetering gepresenteerd tijdens een workshopavond in Lokaal 12 in Dedemsvaart.
  • Ontdek je sterke kanten is een Enneagram doeboek met veel oefeningen om te ontdekken waar jouw krachten liggen.
  • Contact met je Gids is een boek en een workshop. De laatste workshop in IJsselstein zat vol en werd enthousiast ontvangen.
  • Kleur je Karakter. Op diverse plaatsen in het land geven Enneagramcoaches nu workshops om middels het inkleuren van het Enneagram achter veel gedragingen van jezelf te komen en om oplossingen te zien die een probleem waren.
  • Volgend jaar in januari start er een nieuwe opleiding van 6 dagen: Enneagram, de opening. Het is een grondig onderzoek naar het Enneagram als typologie waar je direct mee aan de slag kunt.

ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
 

terug