Nieuwsbrief - juni 2018

Inhoud
Enneagramweek
Nieuws


ENNEAGRAMWEEK
Deze nieuwsbrief gaat vooral over de Ennneagramweek die van 2 tot 7 augustus wordt gehouden in het Franse dorpje Aubenton.

De bedoeling van deze workshopweek is dat jij in je kracht komt, je authenticiteit ontdekt, je verborgen talenten ziet en kunt zijn wie je ten diepste bent.

Dat zit zo: Vlak na je geboorte wordt je karakter geactiveerd. Vanuit het Enneagram gezien is dat je originele Enneagram type. Dat karaktertype helpt je om je levenspad te gaan en al je talenten in te gaan zetten. Om dat karakter heen zit een verdedigingsstrategie of overlevingsmechanisme. Dat gebruik je om pijn eerst op afstand te houden om het vervolgens te verwerken. In die eerste levensjaren gebeurt er al van alles om je heen en in jou. Stel nu dat er iets gebeurt wat je maar moeilijk kunt verwerken, dan is de makkelijkste oplossing om een andere strategie, dus Enneagram type, te kiezen waardoor je dat wat er gebeurt, wel kunt verwerken. Zo kunnen mensen verschillende keren wisselen van type.

Je begrijpt al wat dit wil zeggen: Je raakt verder verwijderd van je originele blauwdruk, je essentie, je kern. In de Enneagramweek krijg je persoonlijke sessies waarbij we je terugbrengen naar je originele type. Door alle oefeningen en uitleg ga je ontdekken wie je echt bent, wat je talenten zijn, wat jouw uniciteit is. Daardoor verandert jouw blik op de wereld. Dat heeft als gevolg dat jij beseft hoe jij het stuur van jouw leven zelf in handen kunt nemen en dat jij de richting bepaalt.

De Enneagramweek wordt in Centre Buirfontaine gegeven, een heerlijke plek in de natuur waar het je aan niets zal ontbreken. Er is een huiskamer om lekker na te zitten of te ontspannen, talrijke zonnige en schaduwplekken, heerlijke vegetarische drie gangen menu's en ook een sauna om te ontspannen.

Je wordt optimaal begeleid door de coaches Marianne Meyer en Herniz Brink en zij vullen ook enkele onderdelen als trainer in. De meeste workshops zal ik verzorgen en ik beloof je dat we je weten te verrassen.

Uitgebreide kennis van het Enneagram is niet noodzakelijk. Laat het gewoon over je heen komen. We werken met een kleine groep waardoor je alle ruimte hebt om vooral aan jezelf te werken.

Mocht je gezin er willen verblijven terwijl ze niet deelnemen aan de cursus, dat kan dat en ze kunnen zelfs mee eten. Aan alles is dus gedacht.

Misschien tot in Frankrijk.
Willem Jan van de Wetering

Meer informatie en de details vind je als je hier klikt.


NIEUWS

  • Als agendapunt brengen we nog de Spiritueleweek onder je aandacht die van 5 tot 10 augustus plaats vindt in Frankrijk. Je maakt er contact met je gidsen, leert om boodschappen te ontvangen, te psychometreren, contact met Engelen energie en je ontdekt de kracht van het Spirituele Enneagram.
  • Er zijn twee nieuwe boeken uit van Willem Jan van de Wetering: 'Ontdek je Sterke Kanten' en 'Contact met je Gids'. Contact met je gids is een uitgebreide uitleg en oefeningen om op een dieper niveau contact met jouw gidsen te maken. Ook leer je hoe je contact met de gids van iemand die dicht bij jou staat kunt maken.
    Ontdek je sterke kanten is een Enneagram Doeboek om achter je type te komen en meer over het Enneagram te leren.
    Ze zijn via de site te bestellen. Klik hier.
  • Enneagram Kindercoach start in september en is een gecertificeerde opleiding om met kinderen en gezinnen te gaan werken. Klik hier voor meer info.
  • Op de site is een button 'Zoek een coach'. Daar vind je een coach bij jou in de buurt die door het Enneagram College is opgeleid en waarvoor wij in kunnen staan. Klik hier.

ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
 

terug