Nieuwsbrief - juli 2018

Inhoud
Spirituele week
Enneagram basis workshop
Enneagram Kindercoach
Column: coaching helpt


SPIRITUELE WEEK
5 augustus start de Spirituele week.
Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het allerminst. Spiritualiteit wil zeggen dat je je bewust bent van het onbewuste. Er is meer tussen hemel en aarde. In die week leer je contact te maken met je gidsen, de energie te ervaren van engelen, te mediteren, psychometreren en veel meer.
De opzet van deze week is je spiritualiteit te vergroten. Het uitgangspunt is daarbij het spirituele Enneagram. Dat model is anders dan de typologie, die het meest bekend is. Het spirituele Enneagram laat je het proces zien dat leidt naar spirituele groei. Je gaat ervaren wat jou blokkeert en hoe je dat opheft. Het mooiste van de week is dat jouw levenspad, je levensdoel, zich uitrolt. In een individueel gesprek gaan we samen jouw pad ontdekken.
Een belangrijk resultaat van deze workshop is dat je bij je gevoel komt en voelt hoe jouw hogere zelf en je persoonlijkheid zich tot één geheel vormen.
De Spirituele week wordt gegeven in het Franse dorpje Aubenton, in Centre Buirefontaine. Het is ongeveer 3,5 uur van Utrecht af en gelegen in de uitlopers van de Franse Ardennen. De trainers zijn Willem Jan van de Wetering en Marianne Meyer (Enneagramcoach en medium)
Deze workshop is een kado aan jezelf. We werken in een kleine groep van maximaal 10 personen. Geef je dus snel op als je deel wilt nemen.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM BASIS WORKSHOP
Willem Jan van de Wetering geeft op zaterdag 13 en zondag 14 oktober een Enneagram workshop waar je de basis van het Enneagram leert kennen, je eigen type ontdekt en je onbewuste mechanisme gaat zien. Je leert ook anderen te herkennen in een type en ervaart wat het Enneagram voor jou kan doen in je dagelijks leven. De eerste dag start met een uitleg van het Enneagram model, de geschiedenis en waarom het Enneagram zo oud is en zoveel inzichten geeft. Daarna start Willem Jan met een uitleg van de drie centra en vervolgens legt hij type 8 uit. Bij ieder type horen hitsongs en oefeningen. Daarna volgen de andere typen. Door de oefeningen ga je ervaren hoeveel er van ieder type in jou zit. Vanuit jouw dominante type reageer je naar de buitenwereld. Uit het Enneagram blijkt dat je met 5 typen goed op kunt schieten en met vier typen minder goed. Je ontdekt hoe je met iedereen beter op kunt schieten en hoe je je communicatie aan kunt passen op de ontvangst modus van de ander.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM KINDERCOACH
De kracht van deze opleiding is dat je vanuit het enneagram werkt. Als je het type van het kind, de ouders en het gezin kent, dan weet je hoe je het kind en de ouders kunt coachen. We gaan uit van het talent van het kind i.p.v. het probleem. Het kind krijgt zo vertrouwen in zichzelf. Je werkt met het Enneagram Procesmodel waardoor je precies weet waar ouders en kind in hun proces staan. De Weg naar Vrijheid is een model uit het Enneagram dat de stappen weergeeft die het kind aflegt van geboorte naar volwassenheid. Vaak zijn meerdere stappen beschadigd of nooit gezet. Als je dat herstelt verandert er al veel. Verder werk je met de 12 kernverlangens van het kind en ga je de beschadigingen herstellen. Natuurlijk werk je ook met het innerlijk kind van de ouder(s). Daarna pak je het probleem nog eens aan vanuit Enneagram aan.

Alle informatie vind je als je hier klikt.


Column
COACHING HELPT

Bij heel wat mensen heerst nog een afweer of angst voor coaching. Dat is volkomen onnodig, maar ja, dat geloven ze niet. Ik zal uitleggen waarom coaching zo belangrijk is.
In het Enneagram Procesmodel, dat uit negen stappen bestaat, zijn er twee stappen waarbij de invloed van buitenaf noodzakelijk is om de volgende stap te zetten. De eerste stap is directe invloed. Dat kan je partner of je moeder zijn of iemand in je omgeving die je andere inzichten geeft. De tweede stap is feedback, vaak kritiek. Het gaat er dan om hoe jij die feedback oppakt. Het is dus een illusie dat je je probleem zelf wel oplost. Het Procesmodel leert ons juist dat het probleem niet effectief en volledig op te lossen is door jezelf. Je hebt hulp van buitenaf nodig. Een coach is daarvoor een hele goede oplossing. Een coach is niet betrokken bij jouw probleem en is neutraal. De rol van de coach is om nieuwe inzichten te geven waardoor het probleem zich op gaat lossen. Als je de juiste coach kiest is het meestal geen langdurig traject, maar wel zeer effectief.
Ik vind het coachen geweldig. Het maakt mij blij dat ik die inzichten kan geven waarmee men verder kan. Het Enneagram is een geweldig coachmodel. Vanuit jouw dominante type weet ik waar je tegenaan loopt en wat je beperkingen zijn. Je hoeft niet heel veel uit te leggen want we gaan direct met het coachen aan de slag.
Of ik naar een coach ga?
Ja natuurlijk. Zeker één keer per jaar ga ik naar een coach die ik niet ken. De reden is vaak niet een acuut probleem, maar ik wil graag onderzoeken tegen welke dingen ik onbewust nog aanloop. Coachen is geweldig. Echt waar.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering

 

terug