Nieuwsbrief - augustus 2018

Inhoud
Nieuws (Talenten Kompas, Masterclass)
Kennismakingsdag
Workshops (Bijscholingsdag, Enneagram Basis, Therapeutenbeurs, Masterclass)
Enneagram Kindercoach
Andere opleidingen (Enneagram Professional Coach en EIK
Nieuwe boeken (Contact met je Gids, Ontdek je sterke kanten, Kleur je karakter, Talentenkompas)
Onkruid Cursus Storytelling


NIEUWS

  • Talentenkompas
    Eind oktober verschijnt Talentenkompas, een set van maar liefst 82 kaarten waarmee je jouw talent kunt ontdekken. De vraag: 'wat is mijn talent nu eigenlijk', wordt vaak gesteld. Vandaar dat ik deze kaartenset heb ontwikkeld.
  • Masterclass
    Eind november geef ik de eerste in een serie van 6 masterclasses. De eerste Masterclass gaat over reïncarnatie en de invloed daarvan op ons leven. Het gaat dan vooral om de allereerste incarnaties, toen de eerste zielen op aarde kwamen. Er zit een patroon in de incarnaties. Deze zijn wetenschappelijk onderzocht door o.a. Prof. P. Barten.

KENNISMAKINGSDAG
Op zaterdag 8 september is er in het Ampt van Nijkerk een kennismakingsmiddag van 13.00 tot 17.00 uur waarbij je kennis kunt maken met de trainers en de coaches die je bij een opleiding gaan begeleiden en met onze manier van lesgeven. Je krijgt twee gratis workshops, o.a. van Willem Jan over de achtergronden van het Enneagram, wat je er praktisch mee kunt en een uitleg van de 9 typen.

Klik hier voor alle informatie.


WORKSHOPS
Bijscholingsdag
Op zaterdag 6 oktober is de bijscholingsdag voor coaches en therapeuten met als thema: “Hoe komt het dat veel mensen maar niet beter worden.” De workshop gaat er natuurlijk over hoe wij als coaches ervoor kunnen zorgen dat ze wel beter worden.

Enneagram tweedaagse workshop
Op 13 en 14 oktober is er een tweedaagse workshop Enneagram die Willem Jan zelf geeft. Je ontdekt jouw type, je sterkte en zwakte, je talenten en vermogens en hoe het Enneagram precies in elkaar zit. Natuurlijk gaat het ook over het praktisch gebruik van het Enneagram.

Therapeutenbeurs
Op 17 en 18 november is de Therapeutenbeurs in Houten. Tijdens die beurs geeft Willem Jan een lezing en kan je gedurende de twee dagen het talentenkompas laten leggen zodat je jouw talent ontdekt. Je kunt tevens een legging laten doen voor een bepaald traject of probleem en dan ontdek je welke talenten je nodig hebt om tot een oplossing te komen.

Masterclass
Op zondag 25 november geeft Willem Jan een Masterclass waarbij reïncarnatie het thema is. Waarom moeten zielen terugkomen in een leven en wat is de invloed van de allereerste incarnaties op ons leven nu. Wat kunnen we leren over ons levensdoel vanuit reïncarnatie.

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM KINDERCOACH
Op 20 en 21 oktober is de voorbereidende module voor de Kindercoach opleiding. Als je kinderen die problemen hebben wilt helpen, dan is dit een prachtige opleiding. Je leert het type van het kind te bepalen, alsmede het type van de ouders en dat van het gezin. Dan krijg je een protocol om er achter te komen 'waarom' het kind afwijkend gedrag laat zien en leer je hoe je dit op kunt lossen zodat het kind kan zijn wie het bedoeld is te zijn. Vaak kan je daarbij de ouders gaan testen omdat daar de oorzaak van de gedragsverandering zou kunnen zitten.

Klik hier voor alle informatie.


ANDERE OPLEIDINGEN
In januari 2019 starten de opleidingen Enneagram Professional Coach en Enneagram IntegratieKunde (EIK). Enneagram Professional Coach gaat om leiderschap, het functioneren van het team, Het procesmodel van groepsontwikkeling, het ontwikkelen van het talent in ieder teamlid.

Klik hier voor meer info.

EIK gaat ervan uit dat mensen van Enneagramtype kunnen veranderen gedurende hun leven. Dat gebeurt als ze iets meemaken dat ze moeilijk kunnen verwerken. We nemen dan vaak een ander karaktertype aan. Zo kan je meerdere keren veranderen. Met de EIK Methode pel je al die lagen en blokkades en overtuigingen af tot je uitkomt bij iemands essentie.

Klik hier voor mee info.


NIEUWE BOEKEN
De afgelopen maanden zijn er een paar nieuwe boeken van Willem Jan verschenen.

Ontdek je sterke kanten
Dit is een Enneagram Doeboek, met veel oefeningen om achter je type te komen en praktische tips hoe je de Enneagramkennis kunt gebruiken.

Contact met je gids
Contact met gidsen is heel waardevol omdat gidsen je helpen op je levenspad en met vraagstukken waar je tegenaan loopt. Het boek legt precies uit hoe het werkt en hoe jij contact kunt maken met jouw gidsen.

Kleur je karakter
Aan de hand van het inkleuren van het Enneagram krijg je inzichten in jezelf en/of in je probleem. In het boek zitten 50 Enneagram kleurplaten en een uitleg hoe je het inkleuren kunt interpreteren.

Talentenkompas
Deze kaartenset komt eind oktober uit en wordt op de therapeutenbeurs gepresenteerd. De kaarten vertellen je wat jouw talenten allemaal zijn. Laat je verbazen, want je kunt veel meer dan je denkt dat je kunt. Later volgt het boek: 'Ontdek je verborgen talent’.


ONKRUID CURSUS STORYTELLING
Voor het tijdschrift Onkruid heeft Willem Jan een cursus van 12 lessen geschreven met als thema 'Storytelling'. Weet je dat je veel dingen beter uit kunt leggen als je die in een verhaal verpakt? Je leert ook hoe je jouw vakantie belevenissen vorm kunt geven. Ook hoe je een verhaal opbouwt, hoe je het vertellen kunt en hoe je spanning in je verhaal brengt. Wist jij dat er in ieder verhaal een conflict moet zitten. Ga naar www.onkruid.nl als je meer wilt weten.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
 

terug