Nieuwsbrief - november 2012

INHOUD
Intervisie
Unieke workshop op 22 december
Enneagram basis
Spiertestdag
Kennismaking met het Enneagram
Enneagram professional coach
Boeken GVMedia
Column
Workshop Soul on a mission
 

INTERVISIE
Op een intervisie avond deden we opstellingen vanuit het Enneagramtype 1. Het mislukte volkomen. Iedereen is teleurgesteld in de avond. Ik was heel blij. Ik had iets geprobeerd en het bleek niet te werken. Dat is toch geweldig. Ik weet nu dat het niet werkt. Als je dit naar jouw dagelijks leven vertaalt, kan je blij zijn met dat wat niet lukt. Je leert ervan.
Als je teleurgesteld bent in de mislukking leer je niets en is de kans dat je niets meer uitprobeert groot. Blijf dingen uitproberen. Er zijn geen mislukkingen, alleen maar pogingen om te onderzoeken wat voor jou wel werkt.


UNIEKE WORKSHOP OP 22 DECEMBER
Op 22 december geef ik een unieke eendaagse workshop met de meeslepende titel: Maak je klaar voor 2013. Op de dag, nadat de Mayakalenders aflopen, begint de nieuwe tijd. De nieuwe tijd is een periode waarin de trilling verhoogd wordt, er andere waarden gaan domineren, spiritualiteit algemeen aanvaard en beleefd wordt. Op deze dag willen we je graag laten ervaren wat die nieuwe energie is. We doen een opstelling met een representant voor jou, je blokkade en 2013. Daarin kan je zien wat jou blokkeert om het nieuwe jaar optimaal in te gaan. Medium Wietske Visser geeft je advies voor de nieuwe tijd en je maakt een persoonlijk plan op. Ik zie je graag op deze dag bij mij in Dedemsvaart om gezamenlijk de nieuwe energie te ervaren en de nieuwe tijd te verwelkomen.

Klik hier voor meer informatie.


ENNEAGRAM BASIS
Het psychologische model het Enneagram geeft zoveel prijs over wie je bent, wat jouw drijfveren zijn, wat je valkuil is en hoe je reageert op anderen. Dat ga je allemaal ontdekken en ervaren in een tweedaagse Enneagram basis workshop die Willem Jan van de Wetering een keer per jaar geeft. Je doet oefeningen per type waardoor je ontdekt wat de invloed van dat type in jou is. Je herkent mensen in je omgeving in het Enneagram en ziet hoe je je communicatie tot hen kunt verbeteren. Je ervaart van ieder type wat jij daarmee in jezelf doet en je ontdekt wat jouw overlevingsstrategie is.
De Enneagram basis workshop wordt gegeven op 15 en 16 december in Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Klik hier om je in te schrijven.


SPIERTESTDAG
Op 19 januari wordt er, alleen voor deelnemers aan de EIK en Energetic Psychology opleiding, een spiertest workshop gegeven. De spiertest is een zeer betrouwbare testmethode die gebruikt wordt in de opleidingen van het Enneagram College.

Opgeven: klik hier.


KENNISMAKING MET HET ENNEAGRAM
In januari geeft Willem Jan van de Wetering een workshop van 4 avonden Enneagram kennismaking. Deze workshop wordt op 4 dinsdagavonden in Dedemsvaart gegeven. De eerste avond is op 15 januari 2013. In de workshop worden de negen Enneatypen spelenderwijze ervaren. Je doet oefeningen om te ontdekken wat jouw dominante type is, er wordt gewerkt met muziek en filmfragmenten. Je gaat anderen in je omgeving in het Enneagram herkennen. De workshop geeft ook aan wat jij met het Enneagram kunt doen, wat jouw valkuilen zijn en hoe je je verborgen talenten kunt gebruiken. Je krijgt ook opdrachten mee waardoor je het geleerde direct in praktijk kunt brengen. Geef je snel op want de maximale groepsgrootte is tien deelnemers.

Klik hier voor meer info.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
In maart 2013 wordt voor de eerste keer de opleiding Enneagram Professional Coach in Dedemsvaart gegeven. Het maximale aantal deelnemers is 10. Het is een gecertificeerde en erkende opleiding van 14 dagen en een examen. Na deze opleiding kan je direct als Enneagram coach aan de slag. Schrijf je dus nu vast in.

Klik hier voor meer informatie.


BOEKEN GVMEDIA
Zoals je weet heb ik een groot aantal boeken geschreven. In het totaal zijn dat er 45 en dat is inclusief internet en e-books. Vroeger was ik eigenaar van uitgeverij Andromeda. Deze uitgeverij is voortgezet onder een andere naam: GVMedia. Ik ben alleen als auteur aan GVMedia verbonden. GV Staat voor Groei en Verandering. Alle boeken die nog in druk zijn zijn nu via deze uitgeverij te verkrijgen, dus kijk eens op hun site www.gvmedia.nl.


COLUMN
Van burnout naar vitaal
Al jaren werk ik met mensen die in een burnout zitten of daar heel dichtbij zijn. Ik heb daar een programma voor ontwikkeld dat heel effectief en succesvol is. Ik plan tien sessies in twee maanden tijd en de meeste mensen zijn dan al zover dat ze geheeld zijn en weer aan de slag kunnen. Daarover heb ik een paar zinnen op het web gezet met zeer wisselende reacties. Voornamelijk negatieve trouwens. De meesten vinden het niet kunnen dat je in twee maanden klaar bent. Ze schrijven dat ze zeker een jaar nodig hadden en blij waren dat er niets moest en ze die tijd ook kregen. Het verbaasde me. Ik zeg niet dat het MOET. Ik stel dat je weer vitaal kunt zijn in die korte periode en dat je vanuit kracht kunt kijken of je meer tijd nodig hebt om helemaal klaar te zijn om terug te keren op de arbeidsmarkt. Waarom zou iets langer dan noodzakelijk moeten duren? Over burnout kan ik uitweiden. Maar je weet wel wat de oorzaken zijn. Wat ik inzet is het Enneagram. Het model biedt een scala aan mogelijkheden en laat zien waarom je vastgelopen bent en hoe je eruit kan komen. Vraag het de mensen maar die hierdoor weer snel hun kracht terug hadden en vitaal het leven weer in stapten.


WORKSHOP SOUL ON A MISSION
Ik maak je graag attent op een workshop van drie dagen die rond oud en nieuw gegeven wordt in het Drenthse Valthe. In deze workshop wordt jouw unieke masterplan geactiveerd waardoor je je soulmission gaat her-inneren. Het is een intense versmelting. De driedaagse wordt gegeven door Wietske Visser. 
Ik doe mee.


Klik hier voor meer info.
 

Ik wens je een hele mooie maand toe en graag tot de volgende nieuwsbrief,

Willem Jan van de Wetering

terug