Nieuwsbrief - oktober 2018

Inhoud
Afvallen met het Enneagram
Enneagram Kindercoach
Therapeutenbeurs
Masterclass reïncarnatie en levensdoel
Infoavonden
Open dag
Nieuws


AFVALLEN MET HET ENNEAGRAM
2.000.000 mensen in Nederland hebben last van serieus overgewicht. Ondanks alle boeken, tv-programma’s, cursussen en diëten wordt het aantal groter i.p.v. kleiner. Dat is schokkend.

Het Enneagram kent negen karakterstructuren. Als je kijkt naar welk karakter iemand heeft weet je ook de valkuilen, verleidingen, en waarom die persoon overgewicht heeft. Vanuit diens karakter kunnen we dan een op de persoon gerichte aanpak maken. Je kunt dit leren in een cursus van 4 avonden vanaf 17 oktober, waardoor je op je natuurlijke gewicht komt.

Klik hier voor alle details.


ENNEAGRAM KINDERCOACH
Het bijzondere uitgangspunt van deze opleiding is dat de actie van het kind een reactie is op de actie van de opvoeders. Het is geen lastig kind, maar een kind dat het lastig heeft. Ieder kind heeft een enneagramtype, z’n karakter. De ouders hebben dat eveneens. Ook het gezin heeft een enneagramtype. Dat is het eerste wat je als Kindercoach uit gaat zoeken. Vervolgens kijk je waar het mis kan gaan tussen die typen, dan kijk je waarom het kind als lastig wordt ervaren en wat de oorzaken zijn. Je gaat uit van de deugden en talenten van het kind. Je gaat de ouders coachen zodat zij inzien dat hun actie om een reactie van het kind vraagt. Als zij hun actie kunnen veranderen gaat het kind ander gedrag laten zien. Intussen werk je met het kind aan de bewustwording van z’n deugden en talenten. Wat een prachtig beroep is Kindercoach.

Klik hier voor alle details.


WILLEM JAN OP DE THERAPEUTENBEURS
Op 13 en 14 november wordt in de Expo in Houten een therapeutenbeurs gehouden. Daar hebben we een stand in hal 2 waar je nieuwe boeken aantreft, informatie over de opleidingen kan krijgen en de allernieuwste kaartenset “Het Talentenkompas” kan kopen. De hele dag kan je gratis leggingen krijgen met deze Talentkaarten zodat je jouw verborgen talenten kan ontdekken. Beide dagen geeft Willem Jan om 16.00 uur een lezing en een demo over de Talenten en het Enneagram.

Je kunt korting krijgen op de entree door hier te klikken.


MASTERCLASS REÏNCARNATIE EN LEVENSDOEL
Wat gebeurde er toen de eerste zielen op aarde kwamen voor hun eerste levens. Wetenschappers onderzochten de eerste incarnaties en ontdekten een patroon. We kijken daarna wat dat betekent voor ons leven in het hier en nu en voor ons levensdoel.
De Masterclass wordt op een zondagochtend gegeven van 10.30 tot 12.30 uur.

Klik hier voor alle informatie.


INFOAVONDEN
Op vrijdagavond 7 december in Nieuwleusen en woensdagavond 9 januari in Nijkerk zijn er infoavonden over de opleidingen en cursussen die volgend jaar beginnen. Willem Jan geeft uitleg over de opleidingen en legt uit wat de verschillen zijn. Ook doet hij een demo met iemand uit de groep. Je kunt er ook vragen stellen of even een persoonlijk onderhoud hebben.

Klik hier voor de informatie.


OPEN DAG
Op vrijdag 11 januari wordt van 13.00 tot 17.30 uur de open dag van het Enneagram College gehouden in Golden Tulip Hotel Ambt van Nijkerk in Nijkerk. De toegang en workshops zijn gratis.
Op die middag zijn er verschillende workshops van o.a. Willem Jan van de Wetering en Herniz Brink. Je kunt er de energie van de opleidingen ervaren en een duidelijk beeld krijgen van de verschillende opleidingen EIK, Enneagram Professional Coach en Enneagram Kindercoach. Ook is er uitleg over de verschillende workshops die er zijn. Er zijn stands met info, nieuwe boeken en er is een gratis kaartlegging met de Talentkaarten.

Klik hier om je aan te melden.


NIEUWS
Talentenkompas
Tijdens de Therapeutenbeurs in november wordt het Talentenkompas geïntroduceerd. Het is een set van maar liefst 82 talentkaarten waarmee je verschillende leggingen kunt doen. Ze zijn eind oktober al te koop via de website.

De nieuwe boeken
Naast de kaartenset Talentenkompas heeft Willem Jan ook het boek ‘Ontwikkel je verborgen talent’ geschreven. Veel mensen hebben vooral hun vaardigheden ontwikkeld, maar niet hun talenten. Dus wat is je echte talent en hoe ontwikkel je dat?

Willem Jan heeft een paar interviews gegeven over het nieuwe boek ‘Ontdek je sterke kanten, het enneagram doeboek.’ Daardoor loopt het boek heel goed.

Het boek ‘Contact met je gids’ is verrassend genoeg bijna uitverkocht. Het heeft hele goeie recensies gehad, zoals je o.a. bij Bol kunt nalezen.

Lezingen
Begin volgend jaar zijn er een aantal lezingen in boekhandels door het hele land ter introductie van het boek en de kaarten over talenten. In de agenda op de site zullen ze worden aangekondigd.


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier en we zien elkaar vast wel ergens binnenkort.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
 

terug