Nieuwsbrief - december 2018

Inhoud
Open Dag 11 januari
Workshop Talentenkompas leggen en duiden 19 januari
Masterclass Enneagram en de Bijbel 3 februari
Enneagram Professional Coach
Afvallen met het Enneagram 13 februari
Enneagram Basis workshop 23 en 24 februari
Waarom denken we?


OPEN DAG 11 JANUARI
Op vrijdagmiddag is de open dag van het Enneagram College in Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk. De open dag is dus eigenlijk een open middag. De toegang is gratis.
Waarom organiseren we deze Open Dag?
De opzet is om je te laten kennismaken met het Enneagram College zodat je je een beeld kunt vormen van de verschillen tussen de opleidingen en wat onze intentie is met de workshops. Er zijn deze middag drie gratis te volgen workshops waardoor je ontdekt hoe wij lesgeven. Je kan dan de balans ervaren tussen inhoudelijke lessen, oefenen, beleven, gecombineerd met pakkende voorbeelden die iedereen herkent, wat het boeiend maakt om de stof tot je te nemen. Het Enneagram kent vele facetten en die willen we graag overbrengen zodat je de diepte die het Enneagram biedt, kan gaan gebruiken in de praktijk.
We stellen het op prijs als je komt.
Meld je aan door hier te klikken.

Datum: 11 januari
Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur. (De eerste workshop start om 13.30 uur)
Plaats: Ampt van Nijkerk, Berencamperweg 4, Nijkerk.
Kosten: geen (er staat de hele dag door koffie en thee voor je klaar)

Klik hier om je aan te melden.


WORKSHOP TALENTENKOMPAS LEGGEN EN DUIDEN
Op zaterdagmiddag 19 januari is er een workshop om de Talentenkompas kaarten te leren leggen en te duiden. Het Talentenkompas is een kaartenset van 82 kaarten met 82 talenten. Het zijn negen talenten per Enneagramtype plus een extra kaart. De kaarten zijn bedoeld om achter iemands verborgen talenten te komen of het talent naar boven te halen wat iemand op dat moment nodig heeft. Deze workshop is vooral bedoeld voor mensen die professioneel van deze kaarten gebruik willen maken.

Datum: zaterdagmiddag 19 januari van 13.00 tot 17.00 uur.
Plaats: Ampt van Nijkerk, Berencamperweg 4, Nijkerk.
Trainers: Erik Bax en Petra Eelman
Kosten: €45.-

Klik hier om je aan te melden.


MASTERCLASS ENNEAGRAM EN DE BIJBEL
Het Enneagram is veel ouder dan de Bijbel. Geen wonder dus dat verwijzingen naar het Enneagram terug te vinden zijn in het heilige boek. De Bijbel bevat een schat aan verhalen die allemaal iets duidelijk willen maken. Door deze verhalen vanuit het Enneagram te bekijken ontstaat er een ander inzicht naar de bedoeling van deze verhalen. Ook de Enneagram typen zijn terug te vinden in de Bijbelse figuren.
Datum: zondagmorgen 3 februari
Tijden: 10.00 - 12.30 uur
Trainer: Willem Jan van de Wetering
Kosten: €50.-

Klik hier om je aan te melden.

PS: Weet je waarom ik deze Masterclasses geef? Op deze manier kan ik namelijk m’n ontdekkingen vanuit het Enneagram en de kennis die ik opdoe, overbrengen. In de workshops en opleidingen is daar geen ruimte voor. Je hoeft geen diepgaande kennis van het Enneagram te hebben om deel te nemen.


ENNEAGRAM PROFESSIONAL COACH
Een compacte, praktisch gerichte opleiding voor diegene die professioneel met het Enneagram wil gaan werken. Je leert mensen snel te herkennen in hun dominante type, hoe je het beste in de ander naar boven kunt halen, hoe je verborgen talenten activeert, hoe je het type van een bedrijf of team kunt duiden en natuurlijk veel coachtechnieken om de ander naar leiderschap en kracht te brengen.

Klik hier voor alle informatie.

Deze opleiding start in een kleine groep op donderdag 17 januari en wordt in zeven modules op donderdagen en vrijdagen gegeven tussen januari en juli.


AFVALLEN MET HET ENNEAGRAM
In vier woensdagavonden ontdek je waarom je onbewust overgewicht hebt, wat je kunt doen om daarvan af te komen en hoe je vit en vitaal wordt. Het Enneagram is het uitgangspunt. Het verbaasde mij dat al die dieet- en doe-boeken ervan uitgaan dat dit voor iedereen werkt. Hier kijken we naar jouw karakter en je krijgt een op maat gemaakt advies mee. Daarom werkt het.

Klik hier voor alle informatie.

De workshop begint op 13 februari en is steeds van 20.00 tot 22.15 uur in Nieuwleusen (Bij Zwolle).


ENNEAGRAM BASISWORKSHOP
Ontdek de kracht van het Enneagram, je eigen dominante type, je valkuilen en verborgen talenten en het herkennen van het type van anderen. In deze workshop leer en ervaar je (door oefeningen) de basis van het Enneagram. Niet alleen als typologie, maar ook als procesmodel.

Deze workshop wordt op 23 en 24 februari gegeven bij Artemis in IJsselstein (bij Utrecht)

Klik hier voor alle informatie.


COLUMN
Waarom denken mensen?

Toen de allereerste mensachtigen ontstonden werden de hersenen gevormd. Waar dieren voornamelijk op instinct reageren, kan de mensen gedachten patronen ontwikkelen. De spirituele reden van het denkvermogen is dat de ziel van de mens zich de opdracht herinnert waarmee het op aarde is gekomen. De praktische reden is dat de mens zich snel kon evolueren om de kracht en schatten van de aarde te gebruiken om zelf te groeien.
In de westerse wereld is het denken bijna heilig geworden. Het voelen is achteropgeraakt en het instinct is vervangen door wetenschappelijk onderzoek. Dat was niet de bedoeling. In deze tijd, waarin we nu leven zie je een duidelijke hang naar eigen verantwoordelijkheid, onderzoek naar het wezen van je zijn en de zin van het bestaan op aarde. Dat kan je ontdekken als het denken, voelen en instinct in balans zijn.
Wat een mooie uitdaging!


ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


We gaan elkaar vast binnenkort ergens tegenkomen.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
 

terug