Nieuwsbrief - februari 2019

Inhoud
Zomerworkshops
- Open je hartweek
- Enneagramweek
- Spiritueleweek
Enneagram Basis workshop
Masterclass, Vrouwen versus mannen in het Enneagram
Column
Nieuws kort


ZOMERWORKSHOPS
Ook deze zomer hebben we drie prachtige workshops ontwikkeld, alle drie met een andere intentie. Welke past bij jou? Trakteer jezelf op een week werken aan jezelf.

OPEN JE HART
Leef vanuit je gevoel en activeer je zelfhelend vermogen. Open je hart, leer te leven vanuit je gevoel, breng je denken en het voelen in balans en ervaar dat liefde altijd leidend is. De Open je hartweek laat je precies dat ervaren: het openen van je hart. We zijn gewend om meer op ons denken dan op ons gevoel te vertrouwen. In heel veel gevallen is het denken en het gevoel uit balans. Daardoor heb je allerlei reserves opgebouwd om werkelijk je hart voor een ander te openen. In deze week werken we aan het in balans brengen van je hoofd en je hart. Dat begint met het openen van je hart voor jezelf. Als je echt van jezelf kunt houden is het openen van je hart voor de ander makkelijker. Als denken en voelen in balans zijn kun je vertrouwen op je gevoel. In deze workshopweek leer je hoe je jouw zelfhelend vermogen kunt activeren. Welke klacht je ook hebt, je kunt zelf veel doen aan heling. Jezelf helen kan vooral als je denken zich richt op de kracht die het gevoel en lichaam aanstuurt om volledig open te staan met het hart waardoor de genezende energie kan gaan stromen.
Iedere dag begint met yogaoefeningen. Daarna is er ruimte voor mindfullness. Ook doen we Healing Dansa, oefeningen die ertoe leiden om je hart te openen, liefde voor jezelf te ervaren en volledig op je gevoel te gaan vertrouwen.

De Open je hartweek is van 8 t/m 14 juni (Pinksterweek)
Trainers:
Yoga docent Monique de Boer
Healing Dansa trainer en Coach Marianne Meijer
Karakteroloog, trainer en schrijver Willem Jan van de Wetering
Aubenton in Noord-Frankrijk

Klik hier voor alle informatie.

ENNEAGRAMWEEK
Voor de 20ste keer wordt de Enneagramweek georganiseerd in het Franse Aubenton. De intentie van deze workshop is dat je helemaal in je kracht komt, je essentie ervaart, alle blokkades en beperkende overtuigingen worden weggewerkt en je volledig jezelf kunt zijn.
Waar komt dat ‘jezelf zijn’ vandaan?
In het Enneagram zie je dat iedereen één dominant type heeft wat vooral tot uiting komt in ons gedrag. Dat gedrag wordt aangestuurd door iets dat we vermijden en hoe we ons verdedigen. Maar je kunt van type veranderen als je dingen meemaakt die je niet goed verwerkt hebt. Dan is de kans heel groot dat je een andere verdediging kiest en er een ander Enneagram type actief wordt. Daardoor raak je verwijdert van je kracht, van wie je werkelijk bent. In deze workshop word je in één op één sessies met een coach ‘afgepeld’. De blokkades worden opgelost en je komt uit bij je geboortetype. Iedereen omschrijft dat als een vorm van thuiskomen. Je ervaart je kracht. In de workshops ontdek je de kracht van het Enneagram, worden alle types in balans gebracht vanuit jouw essentie en wordt het leven moeiteloos.

De Enneagramweek is van 14 tot en met 19 juli 2019.
Trainers/coaches: Willem Jan van de Wetering, Marianne Meijer en Herniz Brink

Klik hier voor alle informatie.

SPIRITUELEWEEK
Hoe spiritueel ben je en hoe vergroot je jouw spiritualiteit. In deze bijzondere week ontdek je jouw levenspad. Welk pad heb je te gaan, wat zijn je verborgen talenten en hoe kun je volledig gaan vertrouwen op wat je gidsen je aandragen? Je komt in contact met je gidsen, ervaart de energie van engelen, maakt contact met de natuur en ervaart dat er veel meer om je heen gebeurt dan je tot nu toe wist. Maak gebruik van al die krachten van gidsen, engelen, opgestegen meesters en van de natuur.

De Spiritueleweek vindt plaats van 11 tot en met 16 augustus in Aubenton.
Trainers: Willem Jan van de Wetering en Marianne Meijer

Klik hier voor alle informatie.


ENNEAGRAM BASISWORKSHOP
Op 23 en 24 februari wordt in IJsselstein bij Utrecht de Enneagram Basistraining gegeven waarin je ontdekt wat de kracht van het Enneagram is en hoe je al die kennis en ervaring in je dagelijks leven praktisch kunt maken. Je ontdekt jouw dominante type. Maar ook de typen waar je heel weinig mee hebt. Je leert wat je verborgen talenten zijn, wat je zwakte is en hoe je die op kunt vangen, hoe je beter met anderen om kunt gaan. Je werkt eraan om te ervaren dat alle negen typen in je zitten en dat je gebruik kunt maken van de kwaliteiten van de andere typen. Je ontdekt hoe anderen communiceren en hoe je hen beter begrijpt en vooral dat jij duidelijker kunt maken wat jij precies wilt zeggen of over wilt brengen.
Uiteraard wordt er in deze workshop gebruikt gemaakt van humor, muziek en/of filmfragmenten zodat je de negen typen duidelijk voor je ziet en heel praktisch het enneagram kunt gaan toepassen.

Enneagram Basisworkshop
Ontdek je verborgen talenten
23 en 24 februari
Trainer: Willem Jan van de Wetering
Yogacentrum Artemis IJsselstein
Van 10.00 tot 17.00 uur

Klik hier voor alle informatie


MASTERCLASS: VROUWEN VERSUS MANNEN IN HET ENNEAGRAM
Er zijn negen Enneagramtypen en die worden meestal vanuit de mannelijke variant beschreven. Nu weet iedereen dat vrouwen anders zijn dan mannen. In deze Masterclass gaat het om het verschil per type van vrouwen en mannen. Wat is er anders, wat zijn hun aansturingen en wat doen vrouwen dan anders dan mannen binnen dat type. Tevens gaat Willem Jan in op het feit dat er minder vrouwen in de top van bedrijven zitten, minder vrouwen leidinggevend zijn, maar dat vrouwen vaak wel succesvoller zijn. Hoe komt dat?

Masterclass: Vrouwen versus mannen in het Enneagram
Trainer: Willem Jan van de Wetering
Datum: Zondagmorgen 3 maart 2019
Ampt van Nijkerk, Nijkerk.
Tijd: 10.00 tot 12.30 uur

Klik hier voor alle informatie


COLUMN
Zelfverzekerd

Zeker zijn van jezelf is lastiger dan je zou denken. Het woord zegt het al: je bent zeker van jezelf. Maar juist de mens is een twijfelaar. We wikken en wegen, vragen het aan anderen en worden nerveus als we iets moeten doen dat buiten onze comfortzone valt. Hoe komt dat?
Het heeft alles te maken met je denken. Het denken blijft nadenken tot het een oplossing heeft gevonden. Maar we zoeken niet naar een oplossing want het denken wroet in het verleden. Want onze onzekerheid komt vrijwel altijd uit ervaringen in het verleden, vooral in onze jeugd. Sommige verbloemen hun onzekerheid door heel dominant en zelfverzekerd over te komen, anderen door heel druk te blijven praten, anderen door juist heel stil en teruggetrokken te zijn. Iedereen doet het op z’n eigen wijze. Maar hoe zou het zijn als je zelfverzekerd bent?
Dat kan je worden door een simpele oefening. Als je onzekerheid ervaart richt je je aandacht, je gedachten volledig op een situatie waarin je je wel heel zeker van jezelf voelde. Trek dat gevoel naar binnen en dan stopt het denken met je te ondermijnen. Het gaat stimulerende gedachten produceren waardoor je zelfverzekerd te werk gaat. Dat wordt een sneeuwbaleffect, want als je je dan weer eens onzeker voelt voel je direct de kracht die je nu ook ervaart.
Veel plezier.


NIEUWS KORT

  • De herdruk van de boeken ‘Contact met je gids’ en ‘Kleur je karakter’ zijn net verschenen en weer in de webshop te bestellen.
  • De EIK-opleiding is de meest verdiepende opleiding die ik geef om coach/therapeut te worden. Hij start in september.
  • Er komt in september een nieuwe opleiding voor zelfrealisatie: Ontwikkel je Intuïtie. Het is een 12-daagse opleiding van 6 modules, een keer per maand. Je leert alles over het Enneagram en je wordt begeleid om tot zelfrealisatie te komen. Zelfrealisatie wil zeggen dat je helemaal in het nu bent, jezelf kunt zien zoals je echt bent en kunt leven vanuit je kern. Je werkt in die week aan je intuïtieve vermogens om volledig op je intuïtie af te kunnen gaan.

ENNEAGRAM COLLEGE OP FACEBOOK
Er is een facebook pagina gemaakt voor het Enneagram College. Daarop zal je veel nieuwtjes tegenkomen. Ook columns van Willem Jan tref je daar aan. Meld je aan op facebook.
Willem Jan houdt zijn persoonlijke pagina, maar die zit nu aan het maximale aantal leden vandaar dat de pagina van het Enneagram College een uitkomst is.


VOLGEN
Je kan me ook volgen op twitter:@willemjanvdwete en @ennegramC
en op Facebook: Willem Jan Vandewetering.
Kijk regelmatig op de blog op www.enneagramcollege.nl


Veel plezier deze maand.
Kijk in de webshop voor de nieuwste boeken op het gebied van het Enneagram. Wist je dat er ook schriftelijke cursussen on-line staan op de website? Kijk eens of dat je verder kan helpen.

Enneagram College
Willem Jan van de Wetering
 

terug