Nieuwsbrief - december 2012

INHOUD
Klaar voor 2013
Maak je klaar voor de nieuwe tijd
Enneagram basis
De open inspiratiedag
Soul on a mission
EIK
Nieuws
Column
 

KLAAR VOOR 2013
De laatste maand is aangebroken. Het heerlijk avondje is alweer bijna voorbij. Wat is er veel gebeurd dit jaar. Mooi om daaraan terug te denken. Wat heb ik dit jaar geleerd? Waar kan ik echt iets mee? Maar het jaar is nog niet voorbij. Nog drie evenementen staan er op de agenda. Nog drie kansen om het optimale uit het jaar te halen en mee te nemen naar 2013. De grote verandering is aanstaande. 
Ben jij er klaar voor?MAAK JE KLAAR VOOR DE NIEUWE TIJD
Op 22 december geven Willem Jan van de Wetering en Wietske Visser een workshop om je klaar te maken voor de nieuwe tijd. De dag nadat de Mayakalenders aflopen en de nieuwe tijd haar intrede doet ga je ervaren wat het verschil in oude en nieuwe tijd is. Je krijgt een opstelling van je blokkades om een nieuw jaar in te gaan, je ontdekt de nieuwe mogelijkheden en leert om je energie af te stemmen op de nieuwetijdsenergie. De workshop wordt thuis gegeven in Dedemsvaart. Dit is een geweldig kado aan jezelf en de mooiste afsluiting van een oude tijd. Zorg dat je klaar bent voor het nieuwe en creëer de ruimte om die in te gaan. Aangezien de workshop thuis gegeven wordt is de groepsgrootte beperkt. Meld je dus snel aan.

Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie.


ENNEAGRAM BASIS
Op 15 en 16 december geeft Willem Jan een Enneagram Basis workshop. Het Enneagram biedt veel mogelijkheden. In deze twee dagen word je meegenomen op een reis door het Enneagram. Je ontdekt jouw dominante Enneatype, je ziet je valkuilen en leert je verborgen talenten kennen. Je ontdekt mensen uit je omgeving in een Enneatype en leert hoe je je communicatie kunt verbeteren. Je gaat het Enneagram doorgronden zodat je er direct mee aan het werk kunt. De workshop wordt gegeven op Landgoed Zonheuvel in Doorn (vlak bij Utrecht) en start zaterdag 15 december om 10.00 uur. Geef je snel op en ervaar het Enneagram.

Klik hier om je aan te melden of voor details.


EEN KADO: DE OPEN INSPIRATIEDAG
Het nieuwe jaar begint goed. Op 6 januari organiseren we de Open Inspiratiedag die je helemaal gratis kunt bezoeken en waar je vier workshops kunt volgen. Op Landgoed Zonheuvel in Doorn ontvangen we je graag vanaf 13.00 uur. Om 13.30 start de eerste workshop en we gaan door tot 18.00 uur. Je vindt er stands met informatie over het Enneagram, de opleidingen, nieuwe boeken, kaartensets en veel meer. Er zijn vier workshops waar je aan deel kunt nemen met o.a. de workshop Enneagram en liefde, Biografisch schrijven, Intuïtieve ontwikkeling binnen het gezin en Waarom kies je voor welke opleiding. Kom vooral want ik vind het erg leuk om je te ontmoeten en je meer te laten ervaren van wat ik doe.

Aanmelden kan via de website. Klik hier.


SOUL ON A MISSION
Ik maak je graag attent op een workshop van drie dagen welke rond oud en nieuw gegeven wordt in het Drenthse Valthe. In deze workshop wordt jouw unieke masterplan geactiveerd waardoor je je soulmission gaat her-inneren. Het is een intense versmelting. De driedaagse wordt gegeven op 30, 31 december en 1 januari door Wietske Visser. Ik doe mee. Klik hier voor meer info.

Klik hier voor meer info.


EIK (Enneagram IntegratieKunde)
Eind januari start voor de veertiende keer de EIK opleiding. EIK staat voor Enneagram IntegratieKunde en is een gecertificeerde beroepsopleiding van één jaar, bestaande uit 22 dagen. De EIK methode is er op gebaseerd om mensen terug te brengen naar hun essentie, de kern. Dat vind je terug in het Enneagramtype dat vanuit je levensdoel komt. Door alles wat we meemaken in ons leven kunnen we wisselen van type. Daardoor kunnen dingen tegen gaan zitten, overkomen jou juist allemaal tegenslagen of krijg je te maken met fysieke klachten of ziekten. Met de EIK methode kunnen die worden aangepakt. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Klik hier voor meer informatie.


NIEUWS

  • Op 12-12-12 is er in Rotterdam een prachtig event waar ik een workshop geef. Het is de Interconnectednessday die wereldwijd georganiseerd wordt. Het is in centrum Djoj en begint op 12.30 uur. De workshop van mij is om ongeveer 14.00 uur. Aanmelden kan op www.djoj.nl.
  • Je kan me volgen op Facebook en twitter. Daar geef ik veel informatie over wat er om me heen gebeurt en wat ik doe.
  • Iedere maandagavond van 21.00 tot 22.00 uur maak ik een radioprogramma over het Enneagram op www.radiomerlijn.nl.
  • In januari komt er informatie over een hele mooie workshop van een week op de site. Deze wordt vanaf 25 mei georganiseerd in Frankrijk. Ik ben er nog mee bezig, maar de volgende maand komt hij on-line.
  • Ieder nummer van het blad Onkruid bevat een column van mij. Ik ben nu bezig om een schriftelijke cursus te schrijven voor Onkruid met als titel Intuïtieve Spirituele Ontwikkeling.
  • Op de site staat nu een analyse van de jury van The Voice Of Holland vanuit het Enneagram. Trijntje remt Marco Borsato af, is de titel. Als perfectionist heeft ze een remmende werking op eigenlijk de hele jury. Ik ben benieuwd naar jouw reactie.
  • Half december komt er op de site een voorspelling voor 2013 vanuit het Enneagram. Maandelijks kan je al lezen wat je die maand kunt verwachten. Maar nu dus een verhaal over het nieuwe jaar. Het wordt het jaar van Enneatype 6, de Loyalist. Samenwerken wordt het motto want de angst wordt groter.


COLUMN
“Coaching is in”
Steeds meer mensen durven er voor uit te komen dat ze een coach hebben. Gelukkig maar. Vroeger werd je als zwak of ziek bestempeld als je je liet coachen. Dat punt zijn we allang voorbij. Er is veel stil leed. Stil, omdat het voor velen moeilijk is om ermee naar buiten te komen. In mijn praktijk is het druk en ik kom prachtige processen tegen. Iedereen zou zich moeten laten coachen. Er kunnen situaties ontstaan waarin jij het even niet meer weet, want je zit vast in jouw verhaal. Dan kan een coach een oplossing aandragen en andere gezichtspunten laten zien. Met de EIK methode bereik ik prachtige resultaten. De afgelopen maand is er een jongen van 18 bij me geweest die niet goed functioneerde. Het leren ging slechter, hij sliep slecht, maakte moeilijk vrienden en ook thuis had hij het moeilijk. Ik ontving net een mail van hem en een van z'n moeder om me te laten weten dat het geweldig met hem gaat. Op school gaat het goed, hij heeft nu een vriendin en hij pakt alles op wat nodig is. Dankbaarheid is op z'n plaats. Wat mooi dat ik dit mag doen.
 

Ik wens je een hele mooie maand toe en graag tot de volgende nieuwsbrief,

Willem Jan van de Wetering

 

terug