Opleidingen

EIK 2021

EIK (Enneagram IntegratieKunde)

Er wordt gewerkt in kleine groepen waardoor er sprake is van een optimale begeleiding tijdens je opleiding. Ook krijg je een coach die je steeds begeleid en waarmee je kunt sparren. De opleiding is praktisch gericht. Je oefent veel zodat de stof spelenderwijze geïntegreerd wordt.

De EIK-opleiding laat je kennis maken met de EIK Methode. Dat is een bijzonder effectieve methode om problemen op te lossen en verzwakkingen te versterken. Het uitgangspunt van de EIK-methode is dat 80% van de mensen een andere persoonlijkheid hebben ontwikkeld dan ze vlak na hun geboorte hebben aangenomen. Dat andere karakter ontstaat door wat je hebt meegemaakt in je leven. Als je keer op keer geraakt wordt in je pijn of zwakte, is de neiging groot om van verdedigingsstrategie te wisselen. Daardoor ontstaat er een ander karaktertype. De karaktertypen (Enneagramtype) kun je terugvinden in het Enneagram. Een echt probleem in je leven is moeilijk op te lossen vanuit een aangenomen Enneagramtype. Wat je in de EIK-opleiding leert is om de ander terug te brengen naar het essentietype, het type dat iemand vanaf z'n oorsprong is. Dáár liggen je werkelijke kwaliteiten en vermogens en van dááruit kun je alles aan.

De Methode

In de EIK-opleiding leer je veel over de Enneatypen en over de diepere lagen van het Enneagram, zoals het procesmodel en de oorsprong van de negen typen. Je leert hoe men als kind reageert en hoe men tot gedrag komt. Je krijgt De Weg naar Vrijheid, het stappenplan dat een kind aflegt van geboorte naar volwassenheid. Je leert de Kernverlangens, de twaalf kernbehoeften van het kind, en hoe je eventuele blokkades kunt opheffen. Je krijgt Emotionele Psychologie met 42 hoofdemoties die dwarszitten om tot ontplooiing te komen. Die ga je opzoeken met het spiertesten

In deze opleiding zijn tal van andere technieken geïntegreerd waaronder de Chakra Balancing techniek. Je krijgt een uitgebreid EIK-protocol, waarmee je met cliënten aan de slag kunt en je leert natuurlijk diverse coachtechnieken.

 

Gedurende de opleiding word je begeleid door je Opleidingscoach. Deze coach staat steeds voor je klaar, ook buiten de modules om. Daardoor is een hoge kwaliteit in de opleiding gegarandeerd.

 

Na de EIK-opleiding kun je lid worden van een beroepsvereniging (BATC/VIV/CAT), van het PEP (Platform Enneagram Professionals) en bent dan automatisch lid van de Internationale Enneagram Associatie (IEA). Je kunt je eigen praktijk opstarten en inkomen genereren met het mooiste dat er is: anderen helpen om hun problemen op te lossen en 'heel' te worden.

 

 

De EIK-opleiding omvat 23 dagen, verdeeld in blokken van twee dagen, in de periode tussen januari en november. Je krijgt les van dé beste trainers die opgeleid zijn door de Nederlandse autoriteit in het Enneagram, Willem Jan van de Wetering.

 

Lokatie: Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk in Nijkerk( onder voorbehoud)

Prijs per persoon: 3997.-- excl. btw  inclusief uitgebreide manual, luxe lunchbuffet, koffie, thee en begeleiding door coaches

Aantal opleidingsdagen: 23 gegeven op vrijdag en zaterdag

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur

Studielast: ca. 4-5 uur per week

Data 2021: Start word doorgeschoven naar het najaar 2021 ivm de coronamaatregelen tw 3 / 4 sept 2021, 1 /2 okt. 2021, 29 / 30 okt. 2021, 26, 27 en 28 nov. 2021, 7 / 8 jan. 2022, 4 / 5 febr. 2022, 4 / 5 mrt. 2022, 1 / 2 april  2022, 22 / 23 april 2022, 27 / 28 mei 2022, 24 / 25 juni 2022  examen!

Trainers: Marianne MeijerHerniz Brink,Bernadette Stormmesand, Monique de Boer e.a.

 

De Aanpak

Het Enneagram is veel omvattend. In de opleiding werken we met drie Enneagrammodellen. Allereerst natuurlijk de typologie. Je gaat het karakter van de clënt in beeld brengen door de sterkte van alle typen te testen met het spiertesten. Daardoor weet je precies wat het karakter van iemand is. Daarnaast teste je het subtype van die persoon en de negen niveau's van zijn. Dan heb je een totaal beeld van iemand persoonlijkheid. 

Een tweede model is het Procesmodel. Je leert te kijken naar het proces van coaching, het proces van de cliënt en dat van jezelf. Die drie processen ga dan bij elkaar brengen zodat je de cliënt stap voor stap in diens proces kan begeleiden.

Een derde model is de Weg naar Vrijheid. Dat is het stappenplan van een kind van geboorte tot volwassenheid wat zich herhaalt in cycli van 21 jaar. Je test met spiertesten welke stappen niet of niet goed gezet zijn en gaat dat alsnog herstellen waardoor iemand zich vrij gaat voelen.

Het uitgangspunt is (zoals al eerder gezegd) dat een echt probleem niet adequaat op te lossen is vanuit een illusietype, dus een aangenomen persoonlijkheid vanuit conditionering. Een echt probleem is heel goed op te lossen vanuit het geboortetype.
 

terug