Opleidingen

Enneagram Professional Coach

De opleiding Enneagram Professional Coach geeft precies aan wat is. Professional worden in het Enneagram en anderen coachen, aansturen en begeleiden met het Enneagram als uitgangspunt. Ontdek de leidinggevende kwaliteiten en hoe je een team aanstuurt en coacht. Teams, afdelingen en bedrijven kan je ook terugvinden in het Enneagram.

 

Enneagram Professional Coach behoort tot de beste opleidingen op het gebied van effectief coachen en wordt gegeven door de Enneagram autoriteit Willem Jan van de Wetering. De opleiding is erkend en gecertificeert. Het Enneagram is de basis van waaruit gewerkt wordt. Het Enneagram is ondermeer een karaktertypologie, waarbij ieder type weer subtypen kent. Door dat type te achterhalen weet je als leidinggevende of coach precies waar iemand in vastloopt, wat de sterke kanten zijn, wat de verborgen talenten zijn, maar ook wat de valkuilen en zwaktes zijn. Middels een aantal technieken kan je de ander of de groep begeleiden naar een ander perspectief, het bewustmaken van blokkades en belemmerende overtuigingen. Door het Enneagramtype te weten van ieder groepslid, het type van de groep en dat van het bedrijf en inzicht te geven aan de ander kan je gaan werken aan het opheffen van zwaktes, valkuilen te vermijden, ontstaat er een betere samenwerking en gaat men meer uit van de sterke kanten en talenten.

 

Wat leer je in de opleiding?

* Kennis van de negen Enneatypen

* Het proces van de ander of de groep in beeld te brengen

* NLP technieken en het Enneagram

* Technieken zoals intakemodel, logische niveau's in het Enneagram

• Counseling en het Enneagram,

• Leiderschapsstijlen per enneagramtype

* Het Enneagramtype van een bedrijf bepalen

* De verborgen talenten van de groep en/of van de cliënt activeren

 

In de opleiding leer je veel over de negen karaktertypen, de achtergronden van het Enneagram en de onderliggende modellen, zoals het procesmodel. Je leert om snel het dominante karaktertype in beeld te brengen en je leert hoe iemands karakter is opgebouwd. Uniek in de opleiding is dat je leert om het Enneatype van een bedrijf in beeld te brengen. Veel persoonlijke problemen zijn tenslotte werkgerelateerd. Je krijgt handvatten om je cliënt of de groep, inzicht te geven in hun gedrag, hun verhouding tot andere typen én je leert technieken om tot gedragsverandering te komen.

De opleiding laat zien wat de leiderschapsstijlen per type zijn en hoe iedereen leiderschap kan laten gelden. Je brengt mensen bij hun vermogens, coacht op onzekerheid, twijfel, niet gezien en gehoord worden. Je brengt de ander bij z'n werkelijke kracht en talent. We gaan kijken naar zelforganiserende teams, de kracht van een team en hoe men elkaars zwakte kan opheffen. We gaan werken met verschillende NLP technieken, met de Logische Niveau's van Robert Dilts in het Enneagram en groepsdynamiek in het Enneagram. 

Compact

Enneagram Professional is een compacte opleiding van veertien dagen in blokken van twee dagen. Je krijgt les van dé autoriteit in het Enneagram, Willem Jan van de Wetering, die al zestien boeken over dit model schreef. Je leert een aantal technieken - zoals coachstrategiën, Enneagram intakemodel en modellen als het Procesmodel - die je kunt inzetten in je coaching. De Opleiding is gecertificeerd door het BATC en het CAT. Je kunt na afloop van de opleiding lid worden van het Platform Enneagram Professionals en de IEA (International Enneagram Association).

Het strekt tot aanbeveling als je met mensen werkt, leiding geeft aan anderen, coach of loopbaanbegeleiding toepast of werkzaam bent in HRM of met teams werkt.

Na het behalen van je diploma kun je direct als coach aan de slag zowel in een eigen praktijk als in het bedrijfsleven.

 

Lokatie: Golden Tulip Ampt van Nijkerk, Nijkerk

Prijs per persoon: € 1.995,- inclusief BTW, uitgebreide lunch, koffie/thee en manual (betaling in termijnen is mogelijk)

Aantal opleidingsdagen: 14

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur

Studielast: ca. 2 uur per week

Data 2019: 17 / 18 januari, 14/ 15 februari, 14 / 15 maart, 28 / 29 maart, 2 / 3 mei, 23 / 24 mei, 20 / 22 juni - examen

Trainer: Willem Jan van de Wetering

 

terug