Opleidingen

Enneagram Professional Coach

Enneagram Professional Coach behoort tot de top op het gebied van effectief coachen en wordt gegeven door de Enneagram autoriteit Willem Jan van de Wetering. De opleiding is erkend en gecertificeerd. Het Enneagram is de basis van waaruit gewerkt wordt. Het Enneagram is onder meer een karaktertypologie, waarbij ieder type weer subtypen kent. Door dat type te achterhalen weet je als leidinggevende of coach precies waar iemand in vastloopt, wat de sterke kanten zijn, wat de verborgen talenten zijn, maar ook wat de valkuilen en zwaktes zijn. Middels een aantal technieken kan je de ander of de groep begeleiden naar een ander perspectief, het bewustmaken van blokkades en belemmerende overtuigingen. Door het Enneagramtype te weten van ieder groepslid, het type van de groep en dat van het bedrijf en inzicht te geven, kan je gaan werken aan het opheffen van zwaktes, het vermijden valkuilen, een betere samenwerking tot stand brengen en gaat iedereen meer werken vanuit z'n sterke kanten en talenten.

 

Wat leer je in de opleiding?


Kennis van de negen Enneatypen
Wat zijn de drijfveren, verdedigingsstrategiën en talenten van de negen typen.

Het proces van de ander of de groep in beeld te brengen
Het Enneagram procesmodel geeft inzicht in het groepsproces, zowel van de groep als het arbeidsproces.

NLP technieken en het Enneagram
Er worden NLP technieken gebruikt zoals taalpatronen en het NLP coachmodel.

Technieken zoals intakemodel, de logische niveau's
Het Enneagram Intakemodel brengt de werkelijke hulpvraag naar boven. De Logische Niveau's brengen de missie van ieder groepslid en het bedrijf in beeld.

Leiderschapsstijlen per enneagramtype
In iedereen schuilt een leider. Welk type heeft welke leiderschapsstijl?

Het Enneagramtype van een bedrijf en de afdeling bepalen
Bedrijven en afdeling zijn ook Enneatypisch. Je leert dat type te bepalen en te kijken hoe je dit ten voordele van het bedrijf of de groep kunt gebruiken.

De verborgen talenten van de groep en/of van de cliënt activeren
Wat zijn de verborgen talenten van het team of de cliënt en hoe gaan ze dat activeren.

 

In de opleiding krijg je handvatten om de medewerker of de groep, inzicht te geven in hun gedrag, hun verhouding tot andere typen én je leert technieken om tot gedragsverandering van de groep en het groepslid te komen.
Je brengt mensen bij hun vermogens, coacht op onzekerheid, twijfel, niet gezien en gehoord worden. Je brengt de ander bij z’n werkelijke kracht en talent. We gaan kijken naar zelforganiserende teams, de kracht van een team en hoe men elkaars zwakte kan opheffen.
Talentontwikkeling is één van de speerpunten uit het programma.
 

 

Compact

De Opleiding is gecertificeerd door het BATC en het CAT. Je kunt na afloop van de opleiding lid worden van het Platform Enneagram Professionals en de IEA (International Enneagram Association).
Het strekt tot aanbeveling als je met mensen werkt, leidinggeeft aan anderen, coach of loopbaanbegeleiding toepast of werkzaam bent in HRM of met teams werkt. Tevens is basiskennis van het Enneagram (zoals een tweedaagse basiscursus) aanbevelingswaardig. De opleiding bestaat uit 8 modules van 2 dagen.

 

Lokatie: Golden Tulip Ampt van Nijkerk, Nijkerk

Prijs per persoon: € 1.995,- inclusief BTW, uitgebreide lunch, koffie/thee en manual (betaling in termijnen is mogelijk)

Aantal opleidingsdagen: 14

Tijden: van 10.00 tot 17.00 uur

Studielast: ca. 2 uur per week

Data 2020: 24 - 25 januari 2020, 21 - 22 februari, 20 - 21 maart, 17 - 18 april, 15 - 16 mei, 12 - 13 juni, 3 - 4 juli. 

Trainer: Willem Jan van de Wetering e.a.

 

terug